Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Debian. Samodejen zagon programa takoj po zagonu.
[Linux] Debian. Samodejen zagon programa takoj po zagonu.
Qcube ::
Nisem nek ekspert v linuxu. Zanima me samo, kako bi zagnal vlc ob zagonu debiana. Sicer sem že nekaj googlal in sem našel kako zaganjati skripte, ki jih vpišeš v /init.d/. Prosim če mi kdo lahko to malo na kratko razloži.
Qcube ::
Ok sem že našel. V home direktoiju je bila datoteka *stratup.sh in sem samo dodal v zadnjo vrstico pot do programa.
b ::
Jaz za tale startup.sh prvic slisim... A lahko kako ugotovis, od kje je to prislo, ker me res zanima.
Sicer pa lahko zadevo vpises v /etc/rc.local (da se pozene kot root), ali pa uporabis cron, ce zelis, da se ukaz pozene pod dolocenim uporabniskim imenom.
V crontab vpises:
@reboot /pot/do/programa -parametri
Sicer pa lahko zadevo vpises v /etc/rc.local (da se pozene kot root), ali pa uporabis cron, ce zelis, da se ukaz pozene pod dolocenim uporabniskim imenom.
V crontab vpises:
@reboot /pot/do/programa -parametri
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon RLM-serverja avtomatskoOddelek: Programska oprema | 2423 (2095) | Hayabusa |
» | nov ukaz v windowsihOddelek: Operacijski sistemi | 938 (664) | marjan_h |
» | crontab auto zagon skripteOddelek: Programska oprema | 718 (654) | RedDrake |
» | Enkratni zagon programaOddelek: Programiranje | 1178 (1093) | Mercier |
» | Linux - zagon programskega jezikaOddelek: Programiranje | 989 (831) | BigWhale |