Forum » Navijanje » Navijanje celerona 700 na bx6 2.0
Navijanje celerona 700 na bx6 2.0
Jany ::
Pozdravljeni! Zanima me, če bom lahko navil celerona 700 mhz na več mhz, ki ga bom kmalu dobil. Na abitovi domači strani namreč piše, da gre na mojo plato abit bx6 rev 2.0 največ 700 mhz. Tudi zadnji bios update je zelo star, tk da s tem ni kaj.
AlienGT ::
Brez problema ga lahko naviješ vsaj na 900MHz, če boš mel srečo s proc-om pa še malce več.
Imam isto plato (BX6-2), pa mam gor Celerona 900Mhz (navitega na 1116MHz). O vsem tem je seveda govora pri čisto navadnem hlajenju.
Prej sem imel Cel 366 in se prav tako spraševal, če lahko dokupim 900-tko. Seveda so vsi serviserji zatrjevali da to sploh ne bo delovalo in mi hoteli prodati novo ploščo, hehe.
Imam isto plato (BX6-2), pa mam gor Celerona 900Mhz (navitega na 1116MHz). O vsem tem je seveda govora pri čisto navadnem hlajenju.
Prej sem imel Cel 366 in se prav tako spraševal, če lahko dokupim 900-tko. Seveda so vsi serviserji zatrjevali da to sploh ne bo delovalo in mi hoteli prodati novo ploščo, hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AlienGT ()
Jany ::
A potem se mi bol splača vzeti celerona 900, kot pa 700, al pa morda celo 1000? Kaj praviš? Samo je verjetno tvegano, vse nad 700 mhz? A ti kaj šteka drgač računalnik? Kero grafično pa maš?
AlienGT ::
Grafična: Winfast Leadtek Geforce2 MX400 64Mb Ram-a.
Bios flešaj na zadnjega - "QR" (iz leta 2000, žal), podpira pa multiplier 9x, zato lahko na to plato spraviš največ celerona 900 (in ga seveda ustrezno naviješ).
Kaj se bolj splača? Če maš finance potem Cel 900 nedvomno.
Ne pozabi pa tole. Če je celeron FC-PGA (in ker je plata Slot-1), rabiš še ustrezen adapter, ki pa ga je resnici na ljubo danes kar težko dobiti. Beri: V rač.trgovinah nikjer sploh, kvečjemu preko kakšnega oglasa. Jaz sem mel pač srečo, sem dal zanj samo 2 prešerna.
Bios flešaj na zadnjega - "QR" (iz leta 2000, žal), podpira pa multiplier 9x, zato lahko na to plato spraviš največ celerona 900 (in ga seveda ustrezno naviješ).
Kaj se bolj splača? Če maš finance potem Cel 900 nedvomno.
Ne pozabi pa tole. Če je celeron FC-PGA (in ker je plata Slot-1), rabiš še ustrezen adapter, ki pa ga je resnici na ljubo danes kar težko dobiti. Beri: V rač.trgovinah nikjer sploh, kvečjemu preko kakšnega oglasa. Jaz sem mel pač srečo, sem dal zanj samo 2 prešerna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AlienGT ()
Al Bundy ::
Kateri slot1 adapter pa imaš? Jaz imam nekega no-name, pa se mi računalnik sploh ne prižge.
Od kod si, btw?
Od kod si, btw?
LP, Goran
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Al Bundy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BH6 Upgrade - pomočOddelek: Kaj kupiti | 1345 (1131) | boha |
» | upgrade- prosim za nasvetOddelek: Kaj kupiti | 891 (746) | haman |
» | Celeron 800 na BxMasterco?Oddelek: Pomoč in nasveti | 757 (654) | MadMax |