» »

Kateri WLAN router ?

Kateri WLAN router ?

snajper_SLO ::

Kateri WLAN router je najbolje za cca. 25.000 SIT Uporabljal pa bi se doma v stanovanju (cca 100m^2), rabil pa bi takega, ki bi bil dovolj močen za teh 100m^2. Najbolje z zunanjo anteno kak Asus WL-550G al keri ?

Hvala!
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

pingwin ::

Ojla,
najprej si preberi članek na http://www.monitor.si/clanki.php?id=1080 .
Fajn je router izgovoriti pri prodajalcu na posodo. Se mi zdi da vsaka kištica ne dela isto močno. Kašen mi bo oporekal, ampak na videno...
Sam sem se (preden so bili oni preizkusi v članku narejeni) odločil za Linksys WRT54GS. Da pokrivam dve hiši in med hišami sem ga nadgradil z firmware ki ga najdeš na www.thibor.co.uk .
(original dela na 50% moči, s tem firmware-om lahko greš na 100% jaz ga mam na 83% - pazljivo prebrat vsa navodila in poskrbeti da mu ni prevroče))
Na osnovi gornjega članka, sem pa "omrežil" 4 prijatelje, in sicer z Buffalo AirStation TurboG WHR-HP-G54. Ampak v eni hiši ni bilo isto... Enim je pokrilo 3 nadstropno hišo s 100% signalom, enim pa v 3 nadstropju komaj 10% signalom. Predvidevam da je to tudi zaradi načina gradnje in materiala iz katerega je hiša. Za Buffala dobiš tudi anteno. Vsekako je pa tudi važno, koga imaš na strani klienta (koliko kvalitetno wlan kartico) , moj pda vedno slabše lovi, pa kakšna cenena usb wlan karta tudi. Vsekakor je za večjo hišo in dobro pokritost treba dobro splanirat postavitev samega routerja in si mogoče omisliti večjo anteno, če že ne kar še dodatnega routerja ali extenderja. Jaz sem ta teden skonfiguriral še enga linksysa ap+wds tako da sem si povečall kvaliteto signala (gre pa potem troughput na pol - ampak pri 1M linku meni to ne igra vloge).
Vsekakor preberi kakšen test in glej kaj se da nadgrajevati, v slučaju da imaš potem kakšne probleme. (linksys sloni na open community-u, kar pomeni da tudi kar thibor(in drugi) izboljša, linksys vzame na znanje... :) )
Srečno...

jan01 ::

... tisti članek v monitorju je bolj za posmeh...
Za dober Buffalo ima dober wireless. Priporočam ali WHR-G54S ali pa WHR-HP-G54 ( pchand). Na oba lahko daš alternativne firmware(dd-wrt, openwrt, ...)
Če že hočeš od linsysa je od te firme trenutno dober LE in samo LE wrt54gL(ne pa en wrt54g in wrt54gs, ker sta v zdajšnih verzijah bolj zanič!)

/*
@pingwin /../inksys sloni na open community-u, kar pomeni da tudi kar thibor(in drugi) izboljša, linksys vzame na znanje... :) )/.../
linksysov firmware je v bistvu linux... tudi druga podjetja zaradi uporabljajo(asus, buffalo,...), da ni treba plačevat licenc drugim....
*/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

OrlyTM ::

1. kaj pa kakega, k ma ze gigabitni switch pa moznost menjave softwera? To iscem za doma ... mislite, da je kaj takega OK? http://www.dlink.com/products/?sec=0&pi...

.--------------------------------

2. V sluzbi mam pa za postavit dostop do video nadzornega sistema prek interneta ... na mrezo so priklopljeni HDD snemalniki, zej morm pa vse to nekak na net spravt ... mamo Telemachov paket Extreme (24/1,5gbit) ...

denar ni tako velika postavka, rabim zadevo, ki bo delala, se vedno pa se mi zdi, da je 300k za dobrga ciscota too much :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

pingwin ::

@jan
tisti članek v monitorju pomaga navadnemu kupcu, ki se prvič sreča s tem in nima ravno ne vem koliko pojma (npr jest), da se odloči za vsaj spodoben nakup... za čudeže je treba seveda malo več...

To da so te naprave bazirane na linux-u vem, vendar, pri bufallu, kolikor sem jaz bral, se ne ozirajo na "zunanje" izboljšave, toliko kolikor se npr. linksysu... (pa pustimo na strani, koga kaj koliko stane...)

Pa še to: imam gs in g verzijo linksysa in sem zelo zadovoljen... Bi ti bil pa zelo hvaležen, če mi prosim napišeš kaj je pri GL toliko boljše.
Hvala in lp,
Pingwin

bond007 ::

Jst sem nabavil tp-link router, ko sem videl test na wlan-sat. Zaenkrat mi dela odlično, signal čez 2 armirane betonske plošče imam excelent, pa tudi sesul se mi še ni. Je pa res, da je fino, če točno veš, zakaj boš router uporabljal. ČE rabiš router zato, da se boš z njim povezal na drug router, potem tale moj odpade. Jst ga rabim samo za brezžični net po hiši - in zato skoraj ni boljšega. Mogoče bo v prihodnje izdan kak firmware, ki bo podpiral tudi client mode, ampak zaenkrat za ta router tega še ni...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linksys wrt54g problemi z izpadi

Oddelek: Omrežja in internet
335240 (4185) Spajky
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407966 (5837) OmegaBlue
»