Forum » Kaj kupiti » Pomoč pri nakupu kamkorderja
Pomoč pri nakupu kamkorderja
pingwin ::
Pozdravljeni,
vem da se je že pisalo pred mojim post-om na to temo, vendar v preteklih odgovorih, ne najdem nobenega konkretnega nasveta. Moje vprašanje oz.prošnja za pomoč pri nakupu novega kamkorderja se glasi:
Za potrebe snemanja odraščanja mojega otroka, ter snemanje družinskih izletov bi rad nabavil kamkorder (miniDV). Posnetke bi mixal na pc-u in izdeloval lastne dvd-je. Kaj mi lahko kdo svetuje pri nakupu, če bi rad dobil največ za najmanjšo ceno in bi se odločal med Sony, Canon in Panasonic. Zanima me predvsem:
1. kvaliteta slike
2. čimbolj široki kot snemanja
3. dober stabilizator slike
Ne rabim:
- "snemanje" in shranjevanje fotografij
- ne vem koliko programov
Najlepša hvala za pomoč...
LP,
PingWin
P.S.:ali je res da se pri usb povezavah s pc-om rado zatika in je boljši firewire(to da je firewire hitrejši vem)
vem da se je že pisalo pred mojim post-om na to temo, vendar v preteklih odgovorih, ne najdem nobenega konkretnega nasveta. Moje vprašanje oz.prošnja za pomoč pri nakupu novega kamkorderja se glasi:
Za potrebe snemanja odraščanja mojega otroka, ter snemanje družinskih izletov bi rad nabavil kamkorder (miniDV). Posnetke bi mixal na pc-u in izdeloval lastne dvd-je. Kaj mi lahko kdo svetuje pri nakupu, če bi rad dobil največ za najmanjšo ceno in bi se odločal med Sony, Canon in Panasonic. Zanima me predvsem:
1. kvaliteta slike
2. čimbolj široki kot snemanja
3. dober stabilizator slike
Ne rabim:
- "snemanje" in shranjevanje fotografij
- ne vem koliko programov
Najlepša hvala za pomoč...
LP,
PingWin
P.S.:ali je res da se pri usb povezavah s pc-om rado zatika in je boljši firewire(to da je firewire hitrejši vem)
igorn ::
kolko penezev pa misliš potrošit ?
jast sem opazil tele modele
panasonic s 3 CCDji od modela GS180 , 280,300, 500 cene od 115ksit do 250ksit
in pa canon HV10 ki je že HD kamera in cena je od 900€ u tujini pa tja do 320 ksit pri nas
vse delajo lepo oz svoji ceni primerno , najbolje da mal pogooglaš
jast sem opazil tele modele
panasonic s 3 CCDji od modela GS180 , 280,300, 500 cene od 115ksit do 250ksit
in pa canon HV10 ki je že HD kamera in cena je od 900€ u tujini pa tja do 320 ksit pri nas
vse delajo lepo oz svoji ceni primerno , najbolje da mal pogooglaš
Mr_Globus ::
čisto vseeno je katiro kupiš, ker imajo skoraj vse enako kvaliteto (star standard, tako da ni kaj za čarat tukaj). Pametno pa je, da kupiš tako ki ima lučko (meni dostikrat prav pride)
-ločljivost snemanja majo vse isto
-več €€ pride, če ima tudi dv in, kar ne rabiš (vsaj jst dam raje na DVD)
-20x zoom je več kot preveč če snemaš na roke (kamere že za 70k imajo vsaj tolko)
-razlike so pri nočnem snemanju - sony ima "zeleni pogled", osebno mam raje lučko
Moj nasvet je kupi bilokatero, ki je v akciji in dokupi baterijo.
P.S. imam Panasonik NV-GS 21, in mi je preko glave. Na TVju je slika odlična.
-ločljivost snemanja majo vse isto
-več €€ pride, če ima tudi dv in, kar ne rabiš (vsaj jst dam raje na DVD)
-20x zoom je več kot preveč če snemaš na roke (kamere že za 70k imajo vsaj tolko)
-razlike so pri nočnem snemanju - sony ima "zeleni pogled", osebno mam raje lučko
Moj nasvet je kupi bilokatero, ki je v akciji in dokupi baterijo.
P.S. imam Panasonik NV-GS 21, in mi je preko glave. Na TVju je slika odlična.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Videokamera?Oddelek: Zvok in slika | 1650 (1349) | Tomson |
» | Nakup VIDEOKAMERE - z zapisovanjem na...?Oddelek: Kaj kupiti | 3739 (3050) | franci |
» | Nakup digitalne video kamereOddelek: Kaj kupiti | 3478 (2725) | Calligula |
» | Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...Oddelek: Kaj kupiti | 2993 (2139) | BaTeMaN |
» | Katero kamero kupitiOddelek: Kaj kupiti | 5210 (4049) | Gwanaroth |