Forum » Pomoč in nasveti » Racunalnik se ne "prizge"
Racunalnik se ne "prizge"
NighthawkSLO ::
No zadeva je taka !
Od frenda sem dobim racunalnik, ki je biv potreben popravila. Stvar je v tem, da ko racunalnik prizges se ne pokaze slika.
Poskusil sem z drugo maticno plosco, drugim procesorjem, ramom, ter graficno kartico. A problem ostane enak. Tudi bios sem ze resetiral, a ne pomaga. Skratka lucka na ekranu sveti oranzno, in racunalnik se ne prizge !
Zahvaljujem se za pomoc (ce bo kdo vedel )
Od frenda sem dobim racunalnik, ki je biv potreben popravila. Stvar je v tem, da ko racunalnik prizges se ne pokaze slika.
Poskusil sem z drugo maticno plosco, drugim procesorjem, ramom, ter graficno kartico. A problem ostane enak. Tudi bios sem ze resetiral, a ne pomaga. Skratka lucka na ekranu sveti oranzno, in racunalnik se ne prizge !
Zahvaljujem se za pomoc (ce bo kdo vedel )
Jp na drugi kisti dela normalno. Samo tuki je en problem :\
Je mozno da je skurjen procesor ?
Je mozno da je skurjen procesor ?
amigo_no1 ::
Zamenjal si že vse potrebne kompononente (maticno plosco, drugim procesor, ram, ter graficno kartico in napajalnik) in še vedno nič.
Ali ena od teh kompononent ne dela ali pa nekaj nima kontakta. Pc speaker kaj piska ?
Sveti kakšna lučka na matični, ko je napajanje vklopljeno ? Se ventilator na CPU vrti ?
Testiraj kombinacijo : samo CPU in grafična (brez rama)
Ali ena od teh kompononent ne dela ali pa nekaj nima kontakta. Pc speaker kaj piska ?
Sveti kakšna lučka na matični, ko je napajanje vklopljeno ? Se ventilator na CPU vrti ?
Testiraj kombinacijo : samo CPU in grafična (brez rama)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ventilator se vrti, prav tako pa tudi sveti lucka pri kablu za napajanje , ki je oranzne barve !
Pc speaker pa NE PISKA !
Pc speaker pa NE PISKA !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NighthawkSLO ()
lanicorec ::
A si pomislo nato da je monitor hin? Če si menjal plato in vse ostalo je možno, da monitor ne radi :(. Druga ne mora bit
LP
LP
lanicorec ::
veš kaj pomenijo one oranžne lučke?da je nekaj narobe.te tri lučke morajo vse tri svetiti zeleno,da se sistem prižge drugače nix nege.tak da...LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9896 (8358) | Helena123 |
» | Problemi z plato asus p8z77 V PROOddelek: Pomoč in nasveti | 854 (740) | BorutK-73 |
» | Je šla matična plošča ali procesor?Oddelek: Strojna oprema | 1946 (1561) | chucki |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4892 (4556) | luka9 |
» | [Windows XP ] NTLDR Missing...Oddelek: Operacijski sistemi | 1372 (1107) | BigWhale |