Forum » Pomoč in nasveti » Ne vzame dodatnih RAM-ov
Ne vzame dodatnih RAM-ov
Seba82 ::
Živijo!
Oprostite, če odpiram temo, ki je že kje odprta. Ker v računalniku imam že 512MB RAM-a sem ta teden kupil dodatnih 512MB RAM-a. Problem pa je ta da mi dodatnih RAM-ov ne vzame. Poizkušal sem samo z enimi ali pa sem zamenjaj "slote", pa vseeno brez uspeha.
Javi mi 512 fizičnega in 1024 virtualnega spomina.
V Biose pa ne morem, ker mi kot kupcu niso dali zraven gesla za njih.
Matična bi mi naj podpirala do 1,5GB RAM-a, takoda naj ne bi bilo problemov, ampak so :( (to se spomnim)
Konfiguracija:
AMD 2500+
512 + ?512? RAM DDR 400
200 + 80 GB Disk
MAtična pa je Qientec- ne vem če sem prav napisal, še manj pa kateri model je
Oprostite, če odpiram temo, ki je že kje odprta. Ker v računalniku imam že 512MB RAM-a sem ta teden kupil dodatnih 512MB RAM-a. Problem pa je ta da mi dodatnih RAM-ov ne vzame. Poizkušal sem samo z enimi ali pa sem zamenjaj "slote", pa vseeno brez uspeha.
Javi mi 512 fizičnega in 1024 virtualnega spomina.
V Biose pa ne morem, ker mi kot kupcu niso dali zraven gesla za njih.
Matična bi mi naj podpirala do 1,5GB RAM-a, takoda naj ne bi bilo problemov, ampak so :( (to se spomnim)
Konfiguracija:
AMD 2500+
512 + ?512? RAM DDR 400
200 + 80 GB Disk
MAtična pa je Qientec- ne vem če sem prav napisal, še manj pa kateri model je
- spremenil: Seba82 ()
amigo_no1 ::
Koji k*rc je tem rač. firmam da se zajebavajo v zaklepanjem biosa . (Za funtech vem da zaklepajo bios)
Uporabi programa
aida32 in cpu-z
Uporabi programa
aida32 in cpu-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Silvo ::
Jeje977 ne verjamem,da Funtech zaklepa biose,ko imajo
odprto garancijo?Pač resetiraš...
Moje mnenje je,da včasih zaklenejo bios
samo preventivno,zaradi besnih upoorabnikov.
lp
odprto garancijo?Pač resetiraš...
Moje mnenje je,da včasih zaklenejo bios
samo preventivno,zaradi besnih upoorabnikov.
lp
Silvo
zee ::
Funtech ne zaklepa BIOSA (poudarjam ednino!).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
amigo_no1 ::
Bil pri kolegu , ki je tam letos avgusta kupil računalnik za 250 ksit (brez monitorja)
Bios zaklenjen!
Bios zaklenjen!
V kolikor zdaj jaz dobro razumem s svojim računalniškim znanjem, bi naj bila rešitev v BIOS-ih. Grem poizkušat in vam sporočim.
LP
LP
Konec!
Ko sem odstranil baterijo in počakal 3 min se je lepo BIOS odklenil. Razštelalo se je še marsikaj v samih Windowsih, kar mi je malo čudno ampak, RAM-ov imam pa 1GB.
Hvala!
Ko sem odstranil baterijo in počakal 3 min se je lepo BIOS odklenil. Razštelalo se je še marsikaj v samih Windowsih, kar mi je malo čudno ampak, RAM-ov imam pa 1GB.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali gre nadgradnja ... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3557 (2658) | jozerus |
» | Problem dodajanje RAM-a v prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1989 (1585) | Pyr0Beast |
» | P5K Deluxe + WiFi AP BIOS težaveOddelek: Strojna oprema | 1577 (1144) | prusnik |
» | Racunalnik vrze blue screen - overclock???Oddelek: Navijanje | 1631 (1336) | Pyr0Beast |
» | 1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 2388 (1638) | R33D3M33R |