Forum » Omrežja in internet » utp kabl za v ethernet
utp kabl za v ethernet
YdoIPonU ::
Lepo bi prosil, če mi lahko nekdo pove, katere žičke na konektorju morajo biti povezane, da bi mi deloval utp kabl. Rabil bi ga povezat iz routerja v ethernet (v bistvu iz routerja v dreambox (satelitski sprejemnik)). V bistvu vse žice ne morem povezat, pa me zanima katere so sploh prave, ker vem da vse niso potrebne. Se mi zdi da so že dve dovolj, pa me predvsem zanima, kam na kontektor gredo? Pa narejen utp kabl mi žal nič ne nuca. Hvala za odgovor.
steev ::
Ja odvisen na kasnem principu deluje ethernet. Za 100baseTX pomoje potrebujes samo 1., 2., 3. in 6. pin.
:|
Mitch ::
Če rabiš navaden (patch) UTP kabel potem povežeš takole: 1-1, 2-2, 3-3, 6-6. Če pa rabiš prekrižan (crossover) kabel pa zvežeš takole: 1-3, 2-6, 3-1, 6-2.
Čeprav barve žil, ki jih zvežeš skupaj niso pomembne, se je boljše držati standardov.
LP,
Mitch
Čeprav barve žil, ki jih zvežeš skupaj niso pomembne, se je boljše držati standardov.
LP,
Mitch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28175 (13904) | denisbegood |
» | Telekom toptrio optika in instalacijaOddelek: Omrežja in internet | 1994 (1419) | Saintek |
» | UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje večOddelek: Omrežja in internet | 5250 (4588) | ...:TOMI:... |
» | IPTV na TOMATO-tuOddelek: Pomoč in nasveti | 614 (519) | JoSmo |
» | Kako priklopiti switch na router ?Oddelek: Omrežja in internet | 3130 (2999) | bastadu |