» »

IPTV na TOMATO-tu

IPTV na TOMATO-tu

JoSmo ::

Pozdravljeni,

Imam router Asus N66U, in kot firmware uporabljam tomato. Vse dela kot bi moralo, razen IPTV. IPTV pa mi ne dela. Če ima kdo kakšen nasvet oz. navodilo kako se porihtat IPTV na tomatu, bi bil hvaležen.

Moj ISP je Amis. Če potrebujete še kakšne informacije, napišite.

Lep pozdrav.
Tastro

kloko ::

Običajen način priključitve IPTV naprave je s kablom direktno na VIDEO port na škatli (modemu) od ponudnika. Kako imaš ti priključeno, kaj pričakuješ od te priključitve in kaj ti ne deluje?

L.p., Kloko

JoSmo ::

Trenutno imam 1 UTP kabl iz routerja do switcha, od switcha dalje pa grejo UTP kabli do računalnikov in do TV-jev. Nevem če lahko to tak sploh deluje, ali bi bilo potrebno do TVja potegnit še 1 UTP kabl posebaj? Tak da mam potem 1 kabl do računalnika in 1 do TVja?

Problem je v tem da če bi mogel vlečt 2 kabla iz routerja potem bi mogo v strop zvrtat malo večjo luknjo da bi sla 2 kabla skoz. :) ker imam 1 TV v prtličju in enega v prvem nadstropju.

5er--> ::

Ni treba vlečt še enega kabla. Lahko uporabiš ethernet splitter. V kablu je 8 kabelčkov, za komunikacijo do 100Mbit pa se uporabljajo le 4.
Jih je pa kar problem dobit (pravilno zvezane) pri nas. Lahko si jih pa sam narediš.

JoSmo ::

Hvala 5er-->. Torej potrebujem 2 splitterja/combinerja. Samo nevem če je pri meni problem pasovna širina. Zato ker tudi če vklopim samo 1 TV in nič drugega, mi TV ne dela ce imam kabel iz routerja, če ga pa imam iz amisovega modema pa deluje.

JoSmo ::

Sedaj sem installiral najnovejso verzijo Asus Firmware in je šlo vse lepo nastavit in dela. Na tomato pa mi ni uspelo porihtat. :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4510942 (4475) SN1P3R
»

DATA in TV po enem UTP kablu (siol)

Oddelek: Omrežja in internet
214269 (3321) r0b3rt
»

Siol TV na Siol Box preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
317626 (6277) damirj79
»

Dve linije po enem ethernet kablu

Oddelek: Omrežja in internet
427359 (5792) Pesimist
»

Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometu

Oddelek: Omrežja in internet
408741 (6299) aiko

Več podobnih tem