» »

Kateri jezik se splača učiti?

Kateri jezik se splača učiti?

jerneju ::

C++ ali Javo ali .Net jezike (npr. C#) ali pa kaj drugega? Kake so potrebe v Sloveniji?

Vesoljc ::

to smo ze stokrat obdelal!
jezik je samo orodje, ce znas programirat, se lahko prilagodis skoraj kateremukoli. vse pa je odvisno od tega kaj priblizno bi rad delal...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

snow ::

> Kake so potrebe v Sloveniji?

Poglej v zato namenski topic, ali kakšne ponudbe/oglase/razpise za programiranje.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Backup22 ::

Začni s C++, da boš lažje razumel vse ostale OO jezike pri katerih ni treba pazit na določeni stvari, ker zato prevajalnik, poskrbi sam...
//

Alpheus ::

Je pa lepo če vseeno za to poskrbiš :D
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

Mavrik ::

Začni s C++, da boš lažje razumel vse ostale OO jezike pri katerih ni treba pazit na določeni stvari, ker zato prevajalnik, poskrbi sam...


Začni z Boeingom 747, ker moraš tam paziti stvari kere ti pri Cessni ni treba...
Nekako tako bedast je tvoj predlog ;)
The truth is rarely pure and never simple.

BlueRunner ::

Na temo bi primaknil samo dve opazki:
- C++ ni letalo, temveč je programski jezik. Tovrstne primerjave so navadna bedarija, ki ne pove ničesar, ne o jeziku, ne o letalu.
- Kdor razmišlja kater programski jezik se mu splača učiti, je že v osnovi zgrešil poanto, zaradi česar bo bolje, da si najde drug posel namesto programiranja.

Utemeljitev pa je čisto enostavna: C++ je eden izmed programskih jezikov, kjer je razvijalec prisiljen poznati osnove arhitekture računalniških sistemov, hkrati pa nudi vsa orodja za podporo objektno orientiranem programiranju, ki je danes "in". Oboje pa je nujno, še posebej na začetku, saj biti programer obsega veliko več kot pa "znati jezik". Zaradi tega se tudi nikoli ne splača učiti konkretnega programskega jezika, temveč vse tisto, kar programiranje dejansko je. Če še kdo ni opazil... popularni jeziki se menjajo vsako sezono, programerji pa delajo veliko dlje, kot pa eno samo sezono.

noraguta ::

BlueRunner kar ti opisuješ je c. c++ je nevarna kakofonija progamskih pristopov nametana v kup , brez enega samega pomisleka na to kako vzdrževati kodo. c in prisilna modularizacija v nekaj obvezujoče objektnega al funkcijskega je že en cajta trend pri razvoju aplikacij.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Gundolf ::

Pustimo to kaj je in kaj ni kateri izmed jezikov.

Na osnovno vprašanje pa tak odgovor: splača se znati programirati. Šele ko enkrat znaš, se pa morda splača malo bolj specializirati in se en ali dva jezika (ali taka, ki pašeta tvojemu slogu programiranja ali pa taka, ki sta 'in demand') naučiti malo bolj podrobno - tako da recimo veš kaj ti standardne knjižnice ponujajo, da poznaš razne gotcha-te, da poznaš subtilnosti jezika itd. Ampak v procesu učenja programiranja pa nujno čim več različnih jezikov sprobat.

Looooooka ::

joj kok enga bullshita.
jezik se menja na sezono...dj ga srat.
ce te bo nekdo redno zaposlil ker znas c++ bos pr tem tud ostal.te ne bo silil pisat v javi kjer bojo rezultati slabsi od tega.
kar se tice .NET-a pac zagrabis tisto kar ti je po prvem poskusu bolj vsec.
ce se bosna c zataknil potem vb-ja po par mescih zihr ne bos mogu niti pogledat ne da bi ti blo slabo....in obratno.
ti se sprav in lepo nauci enga ce bos naslednje leto ugotovil da bi blo fino se druzga se naucit pac naredis se to...v tem casu bos saj mal logiko programiranja dojel kar je pa vse kar je vazno.
ce se bos pa na podlagi tega kaj se tlele pod temami isce odlocu si pa itak sfalil...tle kokr vidm vecinoma iscejo studente za ene projekte tko da ignoriri njihove zahteve po cemer kol in tega ne uporablji kot podlago za odlocitev.

yeti ::

noraguta: "c++ je nevarna kakofonija progamskih pristopov nametana v kup , brez enega samega pomisleka na to kako vzdrževati kodo."

Se ne bom strinjal. Nesposobnemu programerju lahko daš v roke še logo pa bo iz njega po 20 vrsticah kode naredil tako svinjarijo, da je nihče več ne bo mogel brati. Če ne znaš pisat objektno, boš v c++ tako zmedo naredil, da bo naslednja faza rewrite. Ti bo pa (ko ga boš seveda znal uporabljati) prihranil marsikaj... jebat ga tudi v cju rabis kilometrino da nehaš neumnosti delat in isto je v c++, sem pa opazil, da cjaši besno pljuvajo c++ (ker se bi morali naučiti nekaj novega), c++jaši pa veselo skačejo med obema jezikoma in kvečemu pogrešajo kaj (jao bog nas obvaruj cjaša, ki dobi v roke moznost delanja classov, zraven pa kodo piše kot bi jo pisal v cju...) pa brez zamere, samo nisem še slišal cjaševe pametne utemeljitve zakaj je c++ tako grozen (mimogrede 90% kode v sluzbi pišem v cju in ubijal bi za CString (CStdString,...). Še najbolj bi držala tista; da ni "dobro" prenesljiv med sistemi.

yeti ::

Avtorju teme pa tole:



(mimogrede; učiti se jezika ker bi rad znal programirat je neumnost. uči se ga raje ker bi rad nekaj naredil, bo bistveno manj dolgočasno pa tudi naučil se boš več...)

BigWhale ::

> c++ je nevarna kakofonija progamskih pristopov nametana v kup ,
> brez enega samega pomisleka na to kako vzdrževati kodo.

Eh, je ze yeti prakticno vse povedal.

Loki ::

ce se ti gre za kesh, opusti vsako upanje, da bos kdaj res dober.:|
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj se začeti učiti?

Oddelek: Programiranje
111222 (864) dronyx
»

Nasvet glede izbire programskega jezika (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
525906 (4656) NoUse4AName
»

C++ vs. C (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
766577 (5568) rokpok
»

Z čim začet?

Oddelek: Programiranje
422901 (2271) andrej12
»

ucenje...

Oddelek: Programiranje
292886 (2422) JLP

Več podobnih tem