» »

Celeron Tualatin - a se splača?

Celeron Tualatin - a se splača?

Black Adder ::

Zanima me, če se splača kupovati novo konfiguracijo s celeronom Tualatin in če katere komponente.
BlackAdder stroke again!

OldSkul ::

Ja seveda da se! Imaš 0.13 mikronsko tehnologijo in ga lahko veliko naviješ!
Komponente pa izber sam! Povej za kolk keša!?

tha_man ::

Splača se mogoče 1G verzija, hitrejših pa niti ne. Celeron 1.2 ni veliko cenejši kot Athlon 1600+, s tem da je ponekod precej počasnejši, navit ali ne.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

OldSkul ::

Če je človek pameten ne bo kupil AMD, če pa že ma matično za Intel proce!!!! (the-man)
Tko da kar po Tualatinih!

matevzm ::

Te Celerone podpirajo samo nove plosce. Ce imas ze plosco z i815 B-Step, VIA Apollo Pro133T (mogoce se nekaj) potem da, drugace pa se ne splaca. A ce imas tako plosco, jo imas kratek cas in ne vem zakaj bi ze menjal proc.
Povrh tega Celeron 1.3 ne dohiti Durona 1.2 (to je brez navijanja). Pa se na Celerona moras tlaciti SDRAM, ki se je pasje podrazil in stane podobno kot DDR, pa ga verjetno ne bos mogel nikjer vec porabiti kasneje.

tha_man ::

Tako je. Poleg tega pa je bilo vprašanje, če se splača kupovati *novo* konfiguracijo, po čemer sodim da človek še nima plate sploh!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

ChiefThunder ::

hmm, socket 370 nima nobene res "udarne" plate, ki bi dodala kakšno bistveno pohitritev intel procom, kajne?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Dami ::

Ati si bo zdele nabavu MSI plato (815EP) in giga celerona (0.13) za v pisarno. Res da za ta dnar dobim durona 1.2 sam vseen.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Spajky ::

Jaz razmisljam:

AbitSTR + CorsairPC150cas2 (Essedi) + Tually1.0A-Box ver. + bakerColdPlate debelina 10-15mm mer 12x8cm /odvisno od visine okoliskih kondenzatorjev, da ni treba prevec vrtat coldPlate/ in mini baker adapterDistancnik-4x4cm od chipseta do big coldPlate-a; povezava med elementi: poceni Titan silver pasta iz Megahita! Na vse to konjski ALU blackAnodised 16x10x4cm spodaj spoliran hladilnik z masivnimi rebri efekt povrsine 1.300cm2 z dvemi poceni 8x8x2cm Fani na 7V, kateri mi sedaj pripopan z elastikami na Slotket uspesno hladi experimentalno Oem Celly400@600 s +15% Vcore, ki je prej delal tako samo z vodnim hlajenjem! Rock solid ! Preko baker mosta se bo Chipset hladil preko istega hladilnika! Ker je skupna teza komplet coolerja skoraj 2kg in ker bo to custom made, bo mal problem z montazo, katero olajsuje dejstvo, da imam Desktop masino skozi katero mam urejen soliden AirFlow! Mislim, da mi 1,6G ne uide, pustil ga bom pa do tja, dokler bo Ram delal na Cas2! Masina bi bla zelo tiha brez da gres na vodno in bi o taki resitvi lahko razmisljal tudi kdo z AMD-ji, ki ne zeli iti na vodno in ga boli glava od "sesalcev" in bi rad zraven v relativnem miru poslusal CD klasiko Vanesse Mae ! Taksen cooler komot 40W termicne disipacije odvaja pri sobnih temperaturah! He he.. :-) .. any comments.. hja, v bistvu pa tolk mocne masine sploh ne rabim in je skoda denarja; ampak rajca pa me... :-) ..8-)

OldSkul ::

Dami tvoj atek hoče imet stabilno mašino in tiho!

sirotka ::

kup si tualatina, bx plate podpirajo tualatine


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Noro - procesor na 93 stopinjah C

Oddelek: Novice / Procesorji
211949 (1949) Lime
»

Celeron 1.0a (imam ga)

Oddelek: Navijanje
301526 (932) ABX
»

AMD XP proci,...

Oddelek: Kaj kupiti
432197 (1353) SlaveMaster
»

Celeron 2 brušenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
17992 (725) MadMax
»

Water Cooling

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231899 (1404) mico

Več podobnih tem