» »

Celeron 2 brušenje

Celeron 2 brušenje

burekar ::

Nabavu sem c2 700 box verzijo, z intelovim box hladilnikom gre na 1176mhz, sam mal preveč se greje. A bi lahk kej velik škode naredu, če bi pobrusu zgornjo stranico da bi bla bolj ravna, in če, a bi se sploh kej poznal pri temperaturi?

alien-w ::

po moje je bols, ce kups en gut cooler, pa unga se dodatno zbrusis. Jest c2 raje ne bi brusil, ker je za moje pojme prevec obcutljiv. Lahko pa probas in sporocis svoje izkusnje...

krucymucy ::

Sej zgornja stranica je ravna!!! AL kaj8-O
Ni treba brusit - sam drug cooler kup!!8-)

TESKAn ::

Jah, vsi proci so ponavadi vbočeni...zdej po moje če boš previdno brusu pa ne preveč prtisku, skratka bil pottrpežljiv, ne bi smelo bit problemov. Kr pa tut ne verjamem, da je jedro jedra (:)) tik pod vrhom, kr to bi blo pa...no ja, bl butasto od Intela, se mi zdi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

burekar ::

Celerona 400 sn meu fejst zbrušenga, sam c2 ma pa tako malo jedrce, da me je kr mal strah. Pa še kr ravno jedro se mi zdi. Fora je v tem, da je men vsaka stopinja pomembna, iz pocen stvari hočem nardit orenk hlajenje.

Spajky ::

Flexarco, pa kar hrabro! :-) moj kolega je Celly566 ful pobrusu, tak, da je bil nizji od socketa in je moral dat vmes pred Volcanota se srebrni ColdPlate, da se je sploh dotikal proca! :-) Ko sem to vidu, me ja kar slabo primlo; cudno, da mu niso tranzistorji ven zbezali.. :-) ! 8-)

krucymucy ::

spaky: :D
Ta je pa dobra - tranzistorji ven zbezali:D

burekar ::

Pa se mu res ne bo nč zgodil? Brusit ga nameravam tak, da bom dal na steklo šmirgl in proc slajdu po šmirglu. Ma kdo še kako boljšo idejo?

alien-w ::

burekar, ti kr probi :8), pa porocaj, kolk je zadeva kej neravna. Ja, po steklu je najbolje, najbolj natanco. Sicer mas pa clanek o tem na slo-techu.

burekar ::

Vem, da mam članek, sej svojga c400 sn tud že orenk brusu, sam mal sn skeptičen glede tega celerona, kker ma tok majhn jedro. A naj začnem s 400 zrnatim al raje s 600 al pa 800 zrnatim?

morphling1 ::

Od kje vam ideje da je dobro brusit C2 . Brusili so se C1 , ki so imel kovinsko ploscico in je bila res kriva . C2 jaz nebi brusil tako kot ne TB ali Durone kar je skoraj enako.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

tec ::

Morphling ima prav. Jest sem tud mislil, da bo pomagalo in sem sel brusit, res da durona, sam izboljsal nisem pa nic. Tako, da je skoda ogrozat procesor.

MadMax ::

Kot pravi tec, skoda ogrozat proc.
Moj C2 je rahlo izbocen-600@900 (1.5V->1.75V) dela z box qulerjem b.p. pri sobni temp. 28°C ima obremenjen 45-46°C, normalno v sobi 23->CPU obremenjen do 42° kar za Intel se splohni krize. Sem mu ustavil vent, da je prisel preko 57° pa je prezivel.
Imel sem volcano2 (se ni dal nic bolj navit), je blo dobrih 5° manj, ampak tisina je tudi nekaj vredna, pa cetudi s tem skrajsam zivljensko dobo proca (navitega iz 7 na slabih 5 let:D saj ze cez 4 leta ne bo vreden gajbe pira:()
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

krucymucy ::

Ja ampak jest mojga durona sem!!!
Z papirjem granulacije 2000:D potem pa se volcanota pa je blo bols - mogoce sam zaradi volcano-ta, ker sem to naenkrat naredu - blo pa je bols za ene par stopinj!!!

VASkO ::

procesor si brezveze bruso, krucy. Jedro je SPOLIRANO ze v tovarni.

krucymucy ::

Vasko: je kolkr je - pol je se tista gravura o modelu, seriji... mal groba!!!

Boško ::

Tej proci so, kolkr jaz vem polirani, tak da ni nobene koristi če greš brust!

L.p.

MadMax ::

Edino morda pa bi pri Intelu kaj pomagalo: jedra so namrec lakirana, lak pa verjetno ne koristi prevec.
Pa AMD je raven, Intel pa ne prevec (ampak mislim da samo zaradi laka).
Torej bi se splacalo preverit, kaj je na tem (ampak se vedno je odvisno od delovne temp-ali je res tako visoka, da se splaca riskirat...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranitev IHS C2D 6400

Oddelek: Navijanje
392935 (1733) GUFY
»

Brušenje AMD procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152030 (1495) ragnarock
»

Evo ena vredu ideja:)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71139 (861) msmiha
»

Kako prdiobiti 3-5 stopinj celzija?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121173 (1004) Bungee-
»

TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
491667 (1202) Boško

Več podobnih tem