» »

Nakup zvočne kartice

Nakup zvočne kartice

mico ::

Že dalj časa razmišljam o nakupu zvočne kartice. Trenutno imam onboard zvočno kartico (nforce2 varianta). Imam 2.1 zvočnike in slušalke in me moti predvsem to, da imam na line out-u razcepnik, tako da lahko poslušam muzko simultano na slušalkah in zvočnikih. Pri tem se seveda pozna, da izhodna moč zvočne kartice ni dovoljšna - slušalk verjetno še do polovice njenih zmogljivosti ne pripeljem (skratka dosti pretiho; takoj ko odklopim zvočnike jakost postane občutno večja). Od zvočne kartice bi torej rad dvoje: 2x line-out (čeprav tega še nikjer nisem zasledil; 5.1, 6.1 in 7.1 kartice imajo en kup izhodov za surround - kaj se zgodi, če bi npr. slušalke priklopil v enega od teh?) ter zadostno izhodno moč. Cena naj bi bila nekje do 15k. Any hints?

kuglvinkl ::

Je nova serija X-Fi že v Sloveniji?

mico ::

Katera pa je nova serija? Misli X-fi Xtreme Audio? Kolker sem gledal po slovenskih trgovinah sem v ožji izbor uvrstil te dve:

http://www.ceneje.si/creative-zvocna-ka...
http://www.ceneje.si/creative-labs-soun...

Katera je boljša? Kakšna je razlika med X-fi Xtreme Music in X-fi Xtreme Audio?

kataklysm ::

Pri X-fi Xtreme Audio manjka par funkcij(mislim, da dekoderji) in nekatere funkcije se izvajajo na CPU namesto na lastnem čipu kartice. To se pravi je to oskubljena Xtreme Music. Se splača uzet Xtreme Music in imaš mir za minimum 5 let.

Lp
ESi

alesp56 ::

potrebuješ sploh tako "zverinsko" kartico kot je X-Fi, čepraviš da si na 2.1 + headphones? Priklop večih zvočnikov in simultan zvok na drugih izhodih omogočajo tudi starejše creativove zvočne kartice(oz tudi druge firme kartic).
Sam imam doma en pc z nforce4 in integrirano zvočno. A je zvok dosti dosti slabši in z napakami kot pa na karici creative live player 5.1 digital. Zato torej to uporabljam in je integrirana v biosu na off.
Stvar deluje že z samo originalnimi driverji, če pa potrebuješ res vse kar kartica premore je pa za creativove kartice zakon kXproject driver. Zato razmisli če se ti splača toliko € dat, če ne potrebuješ nujno tega, če pa pa nabavi X-Fi serijo ali kaj podobnega.
in to je to...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero zvočno in slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
402512 (1871) charlotte
»

Katero zvočno kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
111814 (1581) neres
»

Kako konfiguracijo računalnika narediti?

Oddelek: Kaj kupiti
242320 (1846) koyotee
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796571 (5038) strumf666
»

SB Creative X-Fi Xtreme Audio OEM

Oddelek: Kaj kupiti
422712 (1861) Veron

Več podobnih tem