Forum » Elektrotehnika in elektronika » plini iz cina
plini iz cina
Loki ::
zanima me, ce tisti plini, ki izhajajo iz topecega se cina pri spajkanju, kaj skodijo zdravju, glede na to, da le-ta vsebuje same elemente ala svinec. kolikor jaz vem, naj ta nebi bil ravno dober tudi za mozgane (in se kaj drugega), ce pride tja po krvi.
I left my wallet in El Segundo
kekz ::
Večina teh plinov je od kolofonije oz. paste, ki je v sredini cina. Svinca je malo, saj ni dovolj vroče.
BluPhenix ::
No najbolj zdrava stvar ni, zato morajo v tovarnah, kjer cele dneve sestavljajo vezja imeti nad glavo odsesovalnike za hlape.
Na srečo se svinec umika.
Na srečo se svinec umika.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
mirkuma ::
Jp, skodljive snovi, predvsem tezke kovine se umikajo iz elektronskih in ostalih naprav za domačo uporabo po RoHS strandardu. Tudi pooblasceni servisi imajo pogodbo z proizvajalcem, da se pri vseh popravilih in zamenjavah, uporablja izkljucno RoHS ustrezni rezervni deli in ostali pripomocki (brezsvincni cini itd...), v nasprotnem primeru so dolocene sankcije. Prav tako za starejso robo, ko se ni veljal RoHS, izdelujejo rezervne dele ki so RoHS ustrezne. Vec o RoHS.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
tac ::
Po podatkih proizvajalca ti plini povzročijo največ blažjo razdraženost oči in podobno, zato svetujejo prezračevanje delovnega mesta. Svinec gre iz cina zaradi problematičnosti električnih/elektronskih odpadkov.
SodVina ::
Kar se tice blazje razdrazenosti...
Meni je enkrat sel plin direktno v oko(sem gledal prevec od blizu). Rezultat je bilo mocno razdrazeno oko. Peklo me je, kot bi bil noter kaksen delec. Sele po precej grobem ciscenju z robckom (po nekaj urah) se je zadeva izboljsala, sem bil pa tik pred tem, da grem na urgenco.
Tako da stvar ni tako nedolzna. Cin je bil pa ROhS.
lp,
SodVina
Meni je enkrat sel plin direktno v oko(sem gledal prevec od blizu). Rezultat je bilo mocno razdrazeno oko. Peklo me je, kot bi bil noter kaksen delec. Sele po precej grobem ciscenju z robckom (po nekaj urah) se je zadeva izboljsala, sem bil pa tik pred tem, da grem na urgenco.
Tako da stvar ni tako nedolzna. Cin je bil pa ROhS.
lp,
SodVina
BluPhenix ::
Odvisno je tudi od tovarne cina. Ene pač dajo noter nekaj, druge drugo. Sodelavec je recimo alergičen na nekatere, na druge pa ne.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Highlag ::
Dim, pri cinu brez svinca je lahko še bolj dražilen kot pri cinu z svincem. To pa zato, ker se nov cin brez svinca težje prime podlage. Zato je flux bolj agresiven.
Sod vina: Tebe je dim popekel. Če si gledal preblizu je imel dim še zelo visoko temperaturo in je bila zato takšna kriza.
Za neko normalno uporabo ni krize. Če te zelo moti si naštimaj en ventilator, ki ti bo dim sesal proč od tebe, pa redno čisti konico.
Sod vina: Tebe je dim popekel. Če si gledal preblizu je imel dim še zelo visoko temperaturo in je bila zato takšna kriza.
Za neko normalno uporabo ni krize. Če te zelo moti si naštimaj en ventilator, ki ti bo dim sesal proč od tebe, pa redno čisti konico.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Les & kovina / vlivanjeOddelek: Loža | 1670 (1367) | googleg1 |
» | Slab kontakt na RF ojačevalcuOddelek: Pomoč in nasveti | 4862 (4462) | Mitch |
» | Bga Reballing (Ps3)Oddelek: Pomoč in nasveti | 3219 (2976) | #000000 |
» | Novice iz nVidieOddelek: Novice / Matične plošče | 4852 (3070) | Jst |
» | Tuniq Tower - kje v Sloveniji?Oddelek: Kaj kupiti | 728 (728) | kobilica |