Forum » Strojna oprema » osnovna plošca?
osnovna plošca?
McKacon ::
hja... jaz bi rad ugotovil katero osnovno ploščo imam sam ne vem kje pogledat...
mrbit ker ve kje se da to kej pogledat ?
Hvala.
mrbit ker ve kje se da to kej pogledat ?
Hvala.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
rikta33 ::
zivjo!
vse zeljne dobrega nasveta vabim, da mi pomagajo..........namrec na temule linku http://www.commentcamarche.net/guide-ac...
je plosca, ki jo sicer imam pokvarjeno. zdaj me zanima naslednje:
1. ker je pokvarjena, rad bi jo zamenjal. z njo sem bil kr zadovoljen.....sicer je vprasanje ce bom nasel novo, glede nato da je racunalnik star 2 leti.
2. tale zadeva je pa moteca......namrec ce ste pozorni pri procesorju se nahaja plasticni okvir, ki je namanjen procesorskem ventilatorcku, ki je do zdaj bil zelo, zelo motec. GLASEN!
vprasanje je naslednje: ce pa najdem isto ploščo, ali je mogoče nastaviti kaksen drug ventilator ali ne? prioriteta je v bistvu odstranitev motecega zvoka.......ce se ne da to naredti, kaksno ploščo naj kupim glede na karakteristike iste, kjer bi lahko dal samo vecji veltilatorcek? budget je zelo omejen........
Hvala za nasvete in lep pozdrav.
rikta33
vse zeljne dobrega nasveta vabim, da mi pomagajo..........namrec na temule linku http://www.commentcamarche.net/guide-ac...
je plosca, ki jo sicer imam pokvarjeno. zdaj me zanima naslednje:
1. ker je pokvarjena, rad bi jo zamenjal. z njo sem bil kr zadovoljen.....sicer je vprasanje ce bom nasel novo, glede nato da je racunalnik star 2 leti.
2. tale zadeva je pa moteca......namrec ce ste pozorni pri procesorju se nahaja plasticni okvir, ki je namanjen procesorskem ventilatorcku, ki je do zdaj bil zelo, zelo motec. GLASEN!
vprasanje je naslednje: ce pa najdem isto ploščo, ali je mogoče nastaviti kaksen drug ventilator ali ne? prioriteta je v bistvu odstranitev motecega zvoka.......ce se ne da to naredti, kaksno ploščo naj kupim glede na karakteristike iste, kjer bi lahko dal samo vecji veltilatorcek? budget je zelo omejen........
Hvala za nasvete in lep pozdrav.
rikta33
ja... sej se da vse ventilatorje zamenat... kwa bipa pol nardil ce bi crknu ?
ce misls hladilni ventilator za procesor, se lohka 100% zamena, sam da pase na procesor gor
ce misls hladilni ventilator za procesor, se lohka 100% zamena, sam da pase na procesor gor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: McKacon ()
hvala za nasvet...........pozabil sem dodat se to, da ko racunalnik vzgem se slisijo trije piski, in se to ponavlja, ne da bi na zaslonu imel karkoli. kaj je zdaj v okvari, procesor ali plošča?
zagotovo so rami
sm mew tud te probleme ko sem jih dal ven da sm jih spucu in prklopu nazaj, ocitno ni blo dobr notr dan.
sm mew tud te probleme ko sem jih dal ven da sm jih spucu in prklopu nazaj, ocitno ni blo dobr notr dan.
ce pa so res rami, kaj naj naredim..........kupim nove.......in ce ze kupujem, kupim dva od 256 identicna?
ne verjamem da je potrebno kupovat novih... verjetno je prislo do nestika med komponento in osnovno plosco...
jaz sem, dal rame ven jih spucu, in s sesalnikom posesaj mal silose(vmesnike) pol pa nazaj priklopi... ce pa to ne bo delovalo pol pa god help you and your ddr ram...
jaz sem, dal rame ven jih spucu, in s sesalnikom posesaj mal silose(vmesnike) pol pa nazaj priklopi... ce pa to ne bo delovalo pol pa god help you and your ddr ram...
boset ::
jap to so rami,tud js sem imel te probleme !
Primer:
Kupim rame in jih dodam v računalnik, nato 2x al 3x zapiska, na zaslonu pa ni ničesar, le kontaktna lučka utripa (Led dioda - Standy By)
Dam ven nov ram in vse lepo dela.
nasvet:
Najverjetneje so problem rami.
-Probaj jih menjati med sloti-(vmestniki) enga na prvega drugega na drugo itd. in obratno,
Pri tem pazi za se RAM dobro zaskoči (klikne).
Primer:
Kupim rame in jih dodam v računalnik, nato 2x al 3x zapiska, na zaslonu pa ni ničesar, le kontaktna lučka utripa (Led dioda - Standy By)
Dam ven nov ram in vse lepo dela.
nasvet:
Najverjetneje so problem rami.
-Probaj jih menjati med sloti-(vmestniki) enga na prvega drugega na drugo itd. in obratno,
Pri tem pazi za se RAM dobro zaskoči (klikne).
ja hvala za tip-e....... sem ga nesel na servis, tam pravijo, da je sla plosca. ni drugega kot pa kupiti novo.....samo ne vem na kaj morm bit pozoren......
Lucio ::
če ti piska ni plošča... saj ti vendar plošča opozarja da je z ramom nekaj narobe.
Probaj sprobat ram od kakega kolega.
Probaj sprobat ram od kakega kolega.
darkcloud88 ::
Jaz sem imel iste probleme, 3-krat mi je piskalo po zagonu računalnika..na zaslonu pa nobene slike. In sem ga vsakič prižigal in ugašal dokler se mi ni normalno zagnal. Isti piski se pojavijo če grafična ali rami niso pravilno vstavljeni (vendar to ni bil problem). Potem pa en dan ni blo niti piskov več slišat in ni bilo druge izbire kot da ga nesem na servis. Tam so isto rekli, da je šla plata. In ravno jutri bodo zmontirali novo plato.
Mogoče še kot zanimivost, celoten sistem je star komaj eno leto, plata pa je od ASUS, ki naj bi biu med najbolšimi. Bom pa še videl, če bom lahko uveljavljal garancijo.
Mogoče še kot zanimivost, celoten sistem je star komaj eno leto, plata pa je od ASUS, ki naj bi biu med najbolšimi. Bom pa še videl, če bom lahko uveljavljal garancijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8313 (7059) | solatko |
» | mrtev računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1669 (1307) | leonleon |
» | Računalnik ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 3439 (3072) | Fif55 |
» | Racunalnik se ne zazeneOddelek: Strojna oprema | 1928 (1722) | B0rg |
» | Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2429 (1973) | amigo_no1 |