» »

USB ključki & ECC

USB ključki & ECC

Person ::

Odpiram eno razpravo.

Ugotavljam namreč, da očitno določeni USB ključki sploh nimajo nobenega mehanizma za preverjanje možnih napak med branjem in zapisovanjem. Pri trdih diskih je pa očitno CRC32 algoritem že strojno prisoten. To sklepam po tej tabeli klik, ki piši, da FAT32 in NTFS sami nimajo vgrajenega ECC oz. checksum algoritma. Ta tema je večini slabo poznana ...
Brez prisotnosti algoritmov za preverjanje napak med zapisovanjem in branjem se zna zgoditi (tako kot meni), da se določene datoteke čudežno pokvarijo. To pa seveda ugotoviš naključno, ko spet želiš uporabiti datoteko, k isi jo pred časom shranil na svoj USB ključek ( moja izkušnja).
Heh, pri delno pokvarjenih RAMih brez ECCja se ponavadi samo čudežno sesuje sitem, kakšen VirusScan se ne zažene ... podatki na trdem disku pa k sreči ostanejo nepoškodovani.

Zdaj me pa zanima mnenje ostalih ... je mogoče že kdo imel podobno situacijo? Je kdo našel kaj tehničnih podatkov o tej temi?

LP
Let's make something useful!
  • spremenil: Person ()

Supervisor ::

Sam uporabljam že cca 3 leta Teac Smart USB 256 MB, pa se mi do danes še ni zgodilo da bi se katerakoli datoteka pokvarila, prav tako ni sledu o kakih CRC errorjih, definitivno pa nima CRC-checka....glede na to da dnevno kopiram , brišem, premikam raznorazne datoteke....
rar,vse formate slik, linke,programe, dokumente in še in še- ..no ja vedno manj ker je samo 256MB :D dejansko nisem imel nikoli kakih problemov...no to so moje izkušnje ...

mi je pa prejšnji SandiskCruzer Micro crknil kar kompletno po kakem mesecu...
Smith & Wesson - the original point and click interface.

Jaz sem imel (no, ga še imam, samo ga trenutno ne uporabljam) Corsair 256MB, pa sem ga 1 leto uporabljal non-stop, pa mi niti enega podatka ni pokvaril.
Tale, ki pa zeza zadnjih nekaj dni je pa približno 1 mesec stari Patriot Exporter XT 2GB.

Hm, očitno si bo treba omisliti oz. sprogramirati kakšen program, ki dela Checksume datotek ob zapisovanju in jih shrani v tabelco, da kasneje zaznaš morebitne napake. Ker je to res totalno neprijetna zadeva, da prekopiraš pokvarjeno datoteko brez vednosti.;(

gfighter ::

Hm, kaj pa če bi poskusil zamenjat ključ? Če si ga komaj kupil in so že težave z njim bi ga jaz kar vrnil nazaj...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Supervisor ::

Ja verjetno bi šlo s kakim SVF checkerjem...ampak glede na to da je point teh zadevic da pač delajo, ne pa da se z njimi zaj....., se mi zdi gfighterjev predlog smiseln.
Smith & Wesson - the original point and click interface.

Zgodovina sprememb…

Ja, vrnil ga bom ta teden nazaj ... naj bi imel drugače celo lifetime garancijo.
To me bolj zanima zato, da vem kaj lahko v prihodnje pričakujem od ostalih USB ključkov ... res je zanimivo, da očitno nimajo varovalnih mihanizmov, ki so jih imele že navadne majhne diskete;(( :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakit in modni dodatki iz rabljenih računalniških komponent

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
194438 (3299) kuglvinkl
»

Prvi osnutek prevoda slovenske Creative Commons licence ("GPL" za slike, besedila, gl

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
136188 (5729) MrStein
»

Hitrost USB Ključkov

Oddelek: Strojna oprema
123820 (3522) hakul
»

Slo-tech kot empirični primer v doktorski

Oddelek: Slo-Tech
121330 (1150) delfinus
»

Google postane Kul™