Forum » Omrežja in internet » Povezava dveh Asusov Wl500g
Povezava dveh Asusov Wl500g
msm ::
Zdravo!
Imam težavo, dva Asus WL-500g povezana med seboj brezžično delujeta, računalniki na obeh straneh se vidijo med seboj (deluje mrežna povezava), PC na Asusu, ki je s kablom povezan (wan) na ruter T-2 lahko dostopa do spleta , na drugem Asusu pato ne gre.
Preizkusil sem precej možnosti nastavitev pa ne gre. Imam dinamični IP.
Oba sta nastavljena v Hybrid načinu. Nastavljeno imam - Automatic IP .
Kako naj ju nastavim da bo deloval splet tudi na PC, ki je priključen na drugega ? Asusa WL500g sta povezana brezžično.
Imam težavo, dva Asus WL-500g povezana med seboj brezžično delujeta, računalniki na obeh straneh se vidijo med seboj (deluje mrežna povezava), PC na Asusu, ki je s kablom povezan (wan) na ruter T-2 lahko dostopa do spleta , na drugem Asusu pato ne gre.
Preizkusil sem precej možnosti nastavitev pa ne gre. Imam dinamični IP.
Oba sta nastavljena v Hybrid načinu. Nastavljeno imam - Automatic IP .
Kako naj ju nastavim da bo deloval splet tudi na PC, ki je priključen na drugega ? Asusa WL500g sta povezana brezžično.
jan01 ::
Ne morem ti natanco povedati, kje naj nastavis pri tvojem routerju,ker ne poznam vmesnika..
Pri dd-wrtju imas pod setup>advance routing moznost izbiranja Operating Mode gateway/router.
Na tistemu routeju, ki je povezan direkno na net pusti na gateway, drugemu pa nastavi router(oz imas imas ti morda se vec moznosti, rip2 router, ospf router,... Poisci malo...
Pri dd-wrtju imas pod setup>advance routing moznost izbiranja Operating Mode gateway/router.
Na tistemu routeju, ki je povezan direkno na net pusti na gateway, drugemu pa nastavi router(oz imas imas ti morda se vec moznosti, rip2 router, ospf router,... Poisci malo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
msm ::
Hvala!
Deluje. Deluje potem ko sem vse skupaj zresetiral, ponovno nastavil isto kot prej, samo brez enkripcije- nisem še preizkusil če bi sedaj delovalo z enkripcijo. Samo zgleda da mora miti vrstni red vklapljanja ruter1, ruter2 , PC .
Deluje. Deluje potem ko sem vse skupaj zresetiral, ponovno nastavil isto kot prej, samo brez enkripcije- nisem še preizkusil če bi sedaj delovalo z enkripcijo. Samo zgleda da mora miti vrstni red vklapljanja ruter1, ruter2 , PC .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83743 (15504) | brez-imenko |
» | Asus WL-500gP OpenWRT konfiguracijaOddelek: Omrežja in internet | 3855 (2773) | Bakunin |
» | Wireless router (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5722 (4702) | Kilgore T |
» | Kako nastavit WLAN ASUS WL500g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7922 (5666) | DixieFlatline |
» | Povezava: wireless router -> access pointOddelek: Omrežja in internet | 3443 (3236) | pujsek_ |