» »

Problem z Gigabyte 7600gs na agp vodilu

Problem z Gigabyte 7600gs na agp vodilu

amd_64 ::

Včeraj sem dobil 7600gs od Gigabyte in jo zmontiral...nato sem odstranil stare driverje(težave imam z odstranitvijo ATI multimedia centra), namestil nove.... in je vse delalo lepo in prav...toda ko sem šel v katerokoli igro je računalnik zmrznil oz. se je pokazala črna slika. Enkrat se je to zgodilo, ko sem zgolj brskal po internetu.
Kakšna rešitev?

m.i.h.a. ::

Če se ne motim je to tista grafa s pasivnim hlajenjem torej samo z rebri. Poglej temperature v nastavitvah za grafo al pa s prsti hladilnik pošlataj, itak ti bo takoj jasno da se pregreva.>:D
Kolega ima tudi takšno pa se je zelo grela, ampak je imel zalmana vf700-cu pri roki in ga takoj namontiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

amd_64 ::

Tako je, ima pasivno hlajenje. Grafični procesor ima ob nezahtevni uporabi okoli 55°C. Mislite, da bi bilo bolje, če bi pod grafično nastavil kak ventilator, ki bi pihal vanjo?

Škodit definitivno ne more, kar čimprej kašen ventilator gor obesi oziroma postavi ob grafično (na stranico recimo).

Shegevara ::

s kompresorjom jo hladi0:)

hec hec.. pa naj bi bilo pasivno malce boljše ane?

KTr1sk ::

hmm a ti si kaj zrihtal, jaz sem danes nabavil gigabyte 7600gs pasivno hlajenje, igral sem slabo uro nfs:carbon, lepo je delala, ampak po slabi uri igranja so se na ekranu pokazale nvpične barvne črte, nič ni prijelo niti reset, sem izštekal kabelj in ga takoj ponovno zagnal računalnik in sem šel pogledat temperaturo in je bila 56°C, torej čist ok, sam ni mi jasno kaj je to bilo, hmm a je možno ker imam beta gonilnike gor?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

neres ::

Tomaž: Kdaj si gledal temperaturo? Ker jaz, ko pridem iz igre mi takoj pade na 45 C. Med igro pa gre tudi do 85 C. (Sicer ena druga kartica.)

Zalaufaj SpeedFan, remote temp dej da ti bo kazalo na grafu (Charts) in ko prideš iz igre poglej graf.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

Aja da tako hitro pade temperatura? Jaz sem pogledal temperaturo ko sem šel normalno iz igre in potem takoj sem šel v gonilnike gledat in je bilo 56°C, ko se mi je pa zgodilo da je zaštekalo pa tak nisem mogel v windowse in sem po hard resetiranju pogledal in je bilo 50°C
...aja sem naložil speedfan, ampak mi neki ne dela vredu

Mr Hilter ::

S strani klik hijer si snemi NVTray, pa boš mel prikaz temp (in drugo) tudi med igranjem.

neres ::

Zgleda da ti SpeedFan ne prepozna senzorjev od grafične. Sicer pa ja, zelo hitro pade temperatura. Zato rabiš graf, da vidiš za nazaj. Pri meni (na 5200 ultra) pride iz 85 C na 55 C v dveh sekundah.

Futsal ::

Fantje sam imam probleme s to grafo in vam moram povedat je to kurc...igram ne zahtevne igre..jst ne vem zakaj to delajo potem da če se takoj greje..ne rečem če ti igraš 10 ur potem da se ..ampak po igrajnu pol ure se resetira komp...tako da jo morate zamenjati čim prej ....ko kupouješ tako grafo moraš vdet da tako morš met vent...ki pa je 5 ...to je pa skoz da kupš Gt...

šhit so te grafe...sam imam od GByte
Janko in Metka

jao zakaj se nisem prej boljše pozanima, zdaj mi je kar malo žal da sem to grafo vzel....pa kaj si ti videl kakšno temperaturo je dosegla grafična?? ker jaz sem med igranjem CoD pritisnil tipko windows in šel gledat temperaturo in ni bila več kot 61°C tak da ne vem a se res pregreva ob bremenitvi, saj sem razmišljal da bi nazaj vrnil kartico in drugo vzel, ampak nimajo GT modela pa bom raje kupil kakšen ventilator? ...kaj potem izgubim garancijo če dam gor ventilator?

No danes morem potrkat še ni zaštekalo, zdajle sem testiral z 3dmark03 in sem dobil 7892točk, ali je to vredu?

hmm ne morem popravit svojega posta, zato pišem znova

vglavnem kartico sem probal prek gonilnikov navit in zadeva se ni sesula, ni bilo popačene slike in rezultat je dost večji, dobil sem 8893točk

aja pa včeraj sem potem si naložil neke druge gonilnike mogoče je bilo krivo v gonilnikih, upam da bo dolgo delalo brez resetiranja

crusader ::

Hm, pomojem bi se dalo se kej iztisnit. Jaz dobim z istim sistemom in 6600gt (mislim da so clocki 600/1200 nekje) 9000pik.

majhen offtopic:
Tomaž kaj maš to windows temo narejeno preko windowblinds al je tole vista transformation pack?

@ m.i.h.a. - to je samo skin Visual Style za program stylexp, ampak ga ni treba imeti naložen, rabiš samo patch Uxtheme Multi-patcher 5.0 in že lahko nalagaš theme, jaz jih tukaj dol vlečem http://browse.deviantart.com/customization/skins/windows/visualstyle/?order=9&alltime=yes

...no glede moje grafe sem pa zdajle gledal in premeteval stare dele od računalnikov in našel enega ki sem samo "zahaklal" zgoraj na hladilniku in drži na grafi, tako da dol ne morem padit, ventilator se dobro vrti, ampak temperatura pa ni nič drugačna v mirovanju (55°C)...upam mogoče da bo manjša ob obremenitvi, čeprav sem včeraj igral z navito grafo in ni nič zaštekalo :D
aja takole pa izgleda hehe

takole je pa v "kišti"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

amigo_no1 ::

Ne bi dodal še kakšen ventilator :D ?

Je oni vent na grafični od pentiuma 3 ?

zakaj nisi dal kompresorja? ;)

hmm dovolj ventilatorjev že imam, imam 4 dodatne (1spredaj, 2na stranici in 1velik zadaj)
..krompresorja lol, itaq je že imam tako glasno škatlo kako da bi vsakčas poletela, najbolj glasen je pa od procesorja
...ja od ventilator je od starega pentiuma

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

težko boš mel glasnejšega od mojega..

sicer pa, če boš dav še en dober hladilnik da nebi ti kej povzročilo v kišti?

na kaj namiguješ, kaj bi pa lahko bilo?

(pasivno hlajenje)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WIN XP Theme

Oddelek: Pomoč in nasveti
51298 (1263) JOKER