» »

Pokvarjena matična ali procesor???

Pokvarjena matična ali procesor???

FR34K ::

ko sem enkrat hotel prižgati računalnik, mi računalnik ni hotel zaznati nobenega diska in nobenega CD pogona. Poskusil sem če imajo vsi kabli stik. Ponovno ni delovalo. Čez nekaj časa mi je računalnik crknil že po treh sekundah po vžigu. Med tem časom na zaslonu ni pisalo nič. Ko sem odstranil procesor se je računalnik pognal normalno, vendar na ekranu se ni izpisalo nič. Nevem kaj je sedaj narobe, zato bi vas prosil za kakšen nasvet.

rfmw ::

le zakaj si se omejil na samo procesor ali matično?

odstranjuj naprave eno za drugo ter po moznosti zamenjuj s preverjeno delujočimi (z nizko cenovno vrednostjo)
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Jan987 ::

Če boš delal tako boš zapravilogromno. Odpelji se k prijatelju ali pa na forumu najdi enega ki je blizu tebe doma in ima sistem na isti plaformi kot ti. potem pač postopoma zamenjuj svoje dele z njegovimi, lepo enega po enega, stestiraj vsakega posebej in boš videl kaj ne dela. A ti je drugače računalnik ko si ga prižgal kaj piskal? Če ti piska si zapiši piske in v manualu od plate poglej kaj določeno zaporedje piskov pomeni.

Sem izločil že vse dele, vendar sta mi ostala samo procesor in plata.
Tudi napajalnik sem poskusil zamenjati, vendar tudi ta ni kriv za težave. Imam ASUSovo ploščo A7N266-VM in AMD athlon 2200+. Nimam nobenega prijatelja ki bi mi lahko pri tem pomagal. Ali bi bilo najbolje zamenjati oba ali pa bi najprej poskusil samo z plato ali samo procesorjem???

ant ::

mislim, da bi bilo prej kaj narobe s plato kot s procesorjem, razen če si ga skuril. sej procesorji so drgač kr trpežni.

LP

Najbrž bom zamenjal kar oba. Gledal sem za bolj poceni rešitve pa me zanima če bi bila tale plošča in tale procesor vredu???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FR34K ()

Mislm da bo kar vredu ja.

Husqvarna ::

Pa si prepričan da boš dal toliko denarja za dokaj "star" procesor? Ne me narobe razumeti, saj sempron je ok, ga imam tudi sam, ampak za 9 jurjev dobiš semprona 2800+, ki pri meni na zmanjšani votaži!! deluje na 2000+ MHz torej oznaka 3400+, ko vklopim C&Q pa ventilator deluje z 800rpm na cca. 38°C (ob obremenitvi pride do 1300rpm 40°C)
http://www.nakupi.net/buy.php?&productI...
Plošča bo ok, nf3 je eno boljših, če ne najboljše čipovje.

Če te ne omejuje grafika, pa lahko pogledaš tudi za 939 podnožjem, se dobi rabljeno za podobno ceno.

EvilDare ::

Če hočeš malo poglej za rabljene stvari. Prijatelj je dobil za 15k 939 A64 3500+ ki se mu je z lahkoto navil na 2700 MHz.

Sej če bi dal par jurjev več mogoče dobiš že novo asrock 939 plato in amd 3200+ na 939 ali pa enako komfiguracijo na AM2, tako da malo poglej še v to smer. Ali pa kupi kaj rabljenega iz tega ranga, samo vsako stvar preden kupuiš rabljeno ststirej!

Grafika ni problem, zato bom najbrž uzel to in to. Če kdo meni, da bi se dalo dobiti v rangu +10000SIT zelo očitno boljši komplet, vendar nov, naj pove.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FR34K ()

Husqvarna ::

Pazi samo, da boš vzel 2800 64Bit!!!! Ker obstajajo tri vezije 2800+ in samo ena podpira 64bitno tehnologijo (naložba za prihodnost + bolje se navija + manj se greje)

stromar ::

FR34K: Kondenzatorji na plati so celi?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik do 1200evrov

Oddelek: Kaj kupiti
182392 (2038) roli
»

Kateri proc?

Oddelek: Kaj kupiti