Forum » Operacijski sistemi » linux mandriva navodila za instalacijo
linux mandriva navodila za instalacijo
Primoz78 ::
Cak kaka navodila pa rabis?...kot prvo ce bos dajal na isti disk kot mas Windowse gor si priskrbi Partition magic in si naredi 3 nove particije...eno za Boot eno za Swap in eno pac za Linux file...Boot naj bo ene 300-500MB velika, Swap ce mas 1gb rama lahko das 1gb ali pa 2gb...ostalo po zelji. V partitionmagicu mores samo izbrat v kaki obliki naj ti formatira (ext3 in pa swap). Pol pa das Mandriva boot CD noter in nastavis da ti boota iz CD-ja...ko te vprasa kam namestit pa das obstojece particije...pol samo sledi navodilom...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
ank ::
Primoz78:
boot naj bo ene 300-500
kakšne pa kvasiš? Kaj ima mandriva kakšne posebno velike kernele da bi rabla tako veliko boot particijo? Jaz imam boot particijo veliko 64Mb in na njej grub in dva kernela pa je zasedena 9%
Res ni treba tako razmetavati s prostorom kljub temu če imaš veliki disk.
boot naj bo ene 300-500
kakšne pa kvasiš? Kaj ima mandriva kakšne posebno velike kernele da bi rabla tako veliko boot particijo? Jaz imam boot particijo veliko 64Mb in na njej grub in dva kernela pa je zasedena 9%
Res ni treba tako razmetavati s prostorom kljub temu če imaš veliki disk.
bluefish ::
dovolj bo že, če s Partition Magic odžreš nekaj prostora. Potem pa v Mandrivi določiš samodejno razdelitev na tem delu diska. Tako se ti ni treba ukvarjati s swap,.. in drugimi rečmi.
Primoz78 ::
ank...no res sem malo pretiraval... sem sele zacetnik tko da...brez zamere...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
iso2000 ::
Ravno dva dni nazaj sem namestil Mandrivo in sem za sedaj zelo zadovoljen. Sicer sem do sedaj uporabljal Suse od verzije 7.x naprej, tako da me par stvari moti, ampak ker sem imel težave z namestitvijo na nov računalnik (ni mi delala mreža pa zvok, čeprav so bili gonilniki nameščeni) sem probal še z Mandrivo in vse mi deluje iz prve! Če bi imel še yast iz Suse-ja, bi bil pa srečen!
Drugače pa namestitev ni problematična in poteka v slovenščini, če si to možnost izbereš. Meni se zdi še za odtenek lažja kot Suse-jeva namestitev. Le nameščanje dodatnih programov je čudno izvedeno. Pač sem razvajen iz Suseja. No, po drugi strani pa je tukaj lažje namestiti program, ko imaš enkrat nastavljene stržnike in z ukazno vrstico delaš veliko hitreje! recimo urpmi quanta mi je namestilo quanto + vse dodatne paketke, ki so potrebni za njeno delovanje.
LP
Drugače pa namestitev ni problematična in poteka v slovenščini, če si to možnost izbereš. Meni se zdi še za odtenek lažja kot Suse-jeva namestitev. Le nameščanje dodatnih programov je čudno izvedeno. Pač sem razvajen iz Suseja. No, po drugi strani pa je tukaj lažje namestiti program, ko imaš enkrat nastavljene stržnike in z ukazno vrstico delaš veliko hitreje! recimo urpmi quanta mi je namestilo quanto + vse dodatne paketke, ki so potrebni za njeno delovanje.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera Linux distribucija je primerna zame? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11799 (9532) | kriko1 |
» | Kombinacija Linuxa in WindowsovOddelek: Operacijski sistemi | 1276 (1276) | b4ssk1ller |
» | Linux nemogoče instaliratOddelek: Operacijski sistemi | 2417 (1718) | 416c6573a |
» | Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4955 (4045) | Roadkill |
» | gentoo boot problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1282 (1078) | moj_nick |