» »

Nakup PSP

Nakup PSP

Heavy ::

Prihranil sem si nekaj dnarja (60k), pa ne vem zakaj ga bi porabil. Na pamet mi je prišel nakup PSPja ali dlančnika. Kaj mislite vi, se mi nakup izplača, in kje naj kupim PSP z programsko verzjo 1,5?

Pesimist ::

v oni trgovini z piratskim stuffom ko montirajo modchipe ze v konzole. Samo sem pozabo url tak da nej kdo drugi prilima :D

Melanholija ::

Zgodovina sprememb…

Heavy ::

V podatkih ni razvidno, verjetno jih bom moral poklicati. Sicer pa kako bi ocenili to čudo od PSPja, in kake so igre zanj?

Pesimist ::

Ocenil kak mislis? PSP je baje isto mocno kot PS2 in ima nizjo resolucijo tak da bi igre teoreticno morale se lepse zgledat ceprav manjse :D

Dr Evil ::

Mislim, da so PSP igre, igre PS1.

Matek ::

PSP je bolj zanimiv na multumedijskem področju. Če bi se rad predvsem zabaval z igricami, boš dosti bolj zadovoljen z Nintendo DS Lite.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

MeGreat ::

jaz imam psp, pa mi ni nevem kako všeč :)

Heavy ::

Ne jaz ga mislim imeti kot podalšek PCja, za mp3, filme, srfanje po netu, igranje iger (z emulatorji) in podobne zadeve. MeGreat zakaj ti ni všeč? Imaš kakšne težave z njim?

MeGreat ::

Browsanje po internetu-> Težko, ker so tisti gumbi čudno+veliko sliko ti noče naložiti(out of memory)
Igranje iger-> psp sem kupil sam za gta liberty city stories, pa še tist je blo čudno špilat z tisto okroglo stvarjo ki se premika lol(nevem kaj je tisto)Kao miška .Emulatorjev nisem sprobal tako da ne vem
Filmi->super stvar samo vse je treba v mp4 pretvorit
Muzika, tudi kar vredu
Jaz uporabljam samo za filme in muziko, za kar si bom najbrž kaj cenejšega omislil

kiFni ::

Firmware v1.5 lahko sam noložiš oziroma downgradaš. Samo trenutni ne sme biti višji od 2.71. Novejše imamjo 2.8 ali 2.81 in za te ne obstaja downgrade (ne še). Jaz sem eno sam downgradal, pa so se mi tresle hlače od strahu da ne bi šlo kaj po zlu. Lahko se zgodi da imaš pol 60K vredno neuporabno stvar. Zdaj pa lepo vse dela igre z memory card filmi, slike, muska. In nemoreš verjet kok je dobra slika. Fajn je k ležiš v postli in surfaš po netu.

jamiroq ::

ne štekam zakaj bi kupil ročno drkalico in jo uporabljal za nekaj čemur ni primarno namenjena... psp za multimedio? bah. za mp3je in kak simpl avi pretvorit še. kljub temu, da je odločno prevelik za mp3 predvajalnik. mp4 filmi so poleg tega še v neki bedni nizki resoluciji. za kaj več moraš met pmp mod, ki je sicer kul, ampak vse to pretvarjanje formatov je en velik turn-off (je kdo probal pretvorit kakšen mkv z 5.1 aac audio streamom in srt podnapisi v stereo xvid z zapečenimi podnapisi? :(). o umd filmih raje ne bi.

glede iger pa je, po mojem, druga pesem. sam sem kolebal med dsjem in pspjem in bi kupil ds, če mi ne bi prodajalec v gamestopu dovolil sprobati obeh konzol z nekaj igrami, saj mi je sam koncept dsja zelo všeč. tako sem pa kupil psp, sploh ko sem videl, da so naslovi meni ljubih franšiz (silent hill, metal gear solid, katamari) napovedani oz. na voljo zanj. homebrew (emulatorji, predvsem) so samo bonus.

btw, za homebrew ni več potrebno imeti 1.5. preko eboot loaderja se ga lahko poganja v 2.70/71 v kernel načinu in v 2.80 v user načinu. poleg tega je na voljo custom 2.71 se-b firmware, ki ima funkcionalnost 1.5 fw, devhooka in 2.71 fw skupaj :).

Fury ::

Hydra ce te zanimajo video, mp3 in emulatorji, potem si definitifno poglej GP2X. Ni pa zate ce te blazno zanimajo commercial gamei (ki za moje pojme suckajo na PSP, ampak to sem jest).

Jest sem tut na zacetku hotu kupt PSP (za isti namen), pa se je izkazal da 60k ni dost... Namrec rabis se zadostno kolicino memory stickov, ki so svinjsko dragi (20k na GB) in pol sam debelo gledas kok kesa bo slo :)

Pol sem pa na Games Conference v Leipzigu vidu tole zadevo. GP2X:
- Linux based hand held device
- 200 Mhz CPU z 200 Mhz coprocessorjem (ARM)
- 3.5" LCD (320 x 240) - Enako velik kot PSP po vertikali, mal mansi po horizontali ker ni wide
- Playa PAL res (720x480) DIVX/XVID brez zatikanja
- MP3ji so itak dzabe :)
- Da se overclockat (za kaksne bolj zahtevne emulatorje)
- Dela na 2xAA baterijo. Uporabljat mors NiMh, ker navadni celli hitr umrejo.
- Z 2700 mAh NiMh mas ccca 2.5 ure nabijanja na max (muska cca 8 ur zdrzi)
- Kul je k mas lahko vec baterij sabo (unlike PSP, ker mors kupt drago drage original baterije in externi polnilc zanje)
- TV OUT! Play your favorite games on your TV :)
- BEST PART :) FUUUUUUUUUUUL emulatorjev for your retro dreams. Link. Res noro igrat vse od Amige, C64 do NeoGeo, SNES in enkrat v prihodnosti baje celo PSX :)

- Zadeva je open source tko da lahko zanjo tut razvijas (obstaja SDK). Gor ma samba server, ftp in vse kar rabis za dev :)

Payback je pokazatelj kaj se da naredit. Zgleda zlo ql in action. Link.

Tko pa se link na Wikipedia entry.

Jest sem dal 65k za GP2X, 4xNiMh baterije, AC adapter, 2x1GB High speed SD. In morm rect da mi je zadeva zakon :)

Heavy ::

waw, sem mal pogooglal in izgleda super stvarca:D , sicer imam že 1gb sd kartico od sedanjega mp3žwali, ki pa je začel odpovedovati;( . Kako pa kaj igre saj sem videl izvirni Potres. To bi pomenilo da lahko igram tudi Doom. Videl pa sem tudi posnetek zaslona, ki mi močno spominja na HL1 ali AvP1, ne vem, sicer pa po specifikacijah sodeč je dovolj zmogliv, da jih poganja... A mi lohk našteješ še kak zanimiv špil? In kje se ga da kupit v Slo ali Itl?

Fury ::

Najbl znani so porti:
- Doom (1,2,final etc..)
- Quake 1 (dela ful kul na cca 250mhz - 25-30 fps)
- Quake 2 je sportan sam je lame port in dela ultra pocas
- Duke3D (cist smooth dela)
- Shadow warrior obstaja en early port sam je zlo alpha verzija.. nism se probu

HL/AVP ne bos vidu na GP2x, ker je presvoh (nima dedicated 3d hardwera ker ma not 2d accelerator, ki je zlo upraben za emulatorje).

En kul community site je www.gp32x.com.

Glede nakupa. Jest sem ga nabavu na eBayu. Mas pa kle seznam trgovin. Je tut ena Italianska sam pojma nimam kje je :)

Najcenej pride pr comtech.de. Kups pa GP2X, pa adapter pa TV out kabl - 200 EUR + shipping (max. 30 EUR).

Ce si iz LJ se lahko zmenva pa scekiras.. mas pa na youtube tut videote (low youtube res...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

Heavy ::

Ne vem če ga bi kupu saj večino teh arkadnih mane iger sem predelu tako na gsmu ali v flashu, tak da sem jih malo sit, sicer pa PSP ponuja podobno če je 1.5, za podobno ceno, tako, da bom verjetno kupil PSP, nisem pa siguren...

Fury ::

Ja, sej pravm... sam men je blo predrago :) Ker ne mislm dat 20k za memory stick... pa movije convertat skos.. jest sem to kupu za mp3 player pa game machine. Pa za movie player na dolgih letih / pocitnicah...

OldSkul ::

Fury, dobra zadevca je tole, sicer ni tok fancy kot PSP, sam je pa ceneje pa še špilaš lohk marsikaj...

Pesimist ::

Ja a ni bolse te portable DVD player kupit al kak se tisti napravici rece ce mas samo za movije in muziko? Kaj sem mislo dlacniki so valda tudi bolsi od PSP za internet, muziko pa movije? Movije sicer nevem ce pdpirajo :D

btw. kaj pomeni homebrew podpora za psp v praksi? Kaj so to programi al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Fury ::

Ja, sam rabm 50% tut zarad gejmov :)

Heavy ::

No ja oločil sem se, da kupim GP2X, in tudi sem se pozanimal pr teh Makeronskih straneh:)) . Sam kakšne pa so ti paketi, kaj imajo priložene adapterje, USB kable... Mi lohk sam še to pojasniš.

Fury ::

U bistvu v osnovi dobis samo konzolco in USB kabl. To te pride 165-185 EUR odvisno kje kupujes.

Pol pa si kupis se:
- NiMh rechargable baterije (AA). Najbols 4 da mas se 2 za backup :) Jest mam tele (pocen in dobre).
- SD kartico
- Optionally adapter (ampak tut ni nujno.. jest ga nimam.. pa lepo na baterije skos delam ker je itak lazi k s kablom...). Dela pa kerkol univerzalen 1A 3V adapter, tko da ga lahko pol kups v sloveniji ce te zamika.
- Optionally TV out kabl (ce bos igral stvari na TVju). Pride te 10 EUR v trgovini kjer bos nabavu gp2x.

Pol si pa iz tuki DLjas monsterpack-e ki so ze pripravljeni z emulatorji in vsem - tko bos najhitrej not prsu :)

Pa se to... ce mislis razvijat si preber GP2X Wiki development tutorials

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

Heavy ::

Danes sem ga narocil+tv kabel+ baterije, Sd kartico itak že mam. Naročil pa sem ga pr onih nemcih. Komaj čakam, da ga dobim da bom lahko met poukom porniče gledal:D , saj se hecem.

Pa še to ali ker sem ga naročil v nemčji, bo imel osnovni jezik nemščino ali angleščino?

Naj še napišem, da obstaja različica z 3D pospeševalnikom, tako da pride tudi HL1 v poštev.

ZigX- ::

Mene tut neki zanima glede GP2X in sicer a po netu se da surfat ?
Ni zime, ni zime!

Heavy ::

Ne ne da se, ker nima povezljivosti

Fury ::

Hydr@: Mel bos vse lepo anglesko :)
ZigX-: U bistvu se da shekat. Rabis EXT-to-USB kabl (custom, lahko naredis sam), vklops USB host, vtakes not USB WiFi stick, ki mora met driverje za Linux (kernel 2.4) pol pa lahko browsas al prek Qtopie al pa GPE-ja (desktop environmenta). Lahko vtakes not tut USB keyboard. Tko da se da, ampak ni najbl friendly za usposobt :)

Gr0unD Zer0 ::

sem sprobal pri kolegu.
prvih 15 minut sem bil navdušen, potem pa me je minil tisti hype...

Fury ::

Ground zero: a to PSP al GP2X? :)

Xp@yn3 ::

za psp se da dobit dva giga tud za 15.000 ne pa 20 za 1 gb kukr eni nakladate

Heavy ::

ŠE upam zadnje uprašanje, kako se inštalira igre. Dolpotegnu sem wolf3d. Kaj ga samo kopiram na SD?

OldSkul ::

V bistvu če tako pogledaš, je za to konzolo bolj malo iger. Ajde Duke pa Wolfenstein pa Quake je zakon, samo ka pa ostalo? je še kej pamtnga al se tle konča? Ker tole zgleda obetavno, saj je PSP res predrag... je pa fancy to pa moreš prznat.

Gr0unD Zer0 ::

@Fury: PSP.
za ono drugo prvic cujem:D

Fury ::

@Hydra: samo skopiras. Rabis se ene fajle od originalnga gejma. Use gp2xtorrents mega pack :)
@sadarj79: Mas miljardo emulatorjev in romov za njih, to je glavni point cele zadeve kar se iger tice :) Celo PSX emulator je samo dela bl tko.. 7 FPS :) Poglej en moj dolg post zgori, mas seznam emulatorjev na wikiju.

Je pa tko. Ce ti je izgled konzole pomemben al pa ce bi rad igral commerical gejme ala Tony Hawk etc pol kupis PSP :) Ce rad si tech freak (kar je pomoje 90% folka tuki) in rad tech prckas po stvareh pol je pa GP2X ultimate :) Sploh ce so ti retro stvari kul in si dost na poti :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Psp odklep (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Konzole
25646581 (18945) Peter6
»

PSP

Oddelek: Kaj kupiti
121670 (995) Danivanwolf
»

Nintendo DS Lite ali Sony PSP?

Oddelek: Konzole
483519 (2456) mojsterleo
»

Naprava za predvajanje glasbe

Oddelek: Kaj kupiti
151721 (1463) 7h3_1
»

Kdaj bo Playstation Portable Giga Pack pri nas?

Oddelek: Kaj kupiti
161764 (1496) chipxsd

Več podobnih tem