» »

Uničen disk po izpadu elektrike?

Uničen disk po izpadu elektrike?

ExSpirit ::

Včeraj je prišlo do izpada elektrike, zato se je tudi PC ugasnil. Ko ga je kolega prižgal naj bi odprlo windowse vendar naj bi napisalo da manjka neka datoteka. Po ponovnem restartu pa je takoj napisalo "Insert boot disk and press any key" (nekaj takega). V PCju ima 2 diska, na enem filme/mp3je/... na drugem pa Windowsi. V biosu zazna oba diska in jih normalno izpiše. Ko sem hotel formatirati disk, mi zazna samo prvi disk, tistega na katerem so windowsi ne zazna, oz. zgoraj napiše nekaj v smislu "Can not access disk...". Prvi disk pa je na razpolago vendar je namesto "d:\" oznacen kot "-:"... Disk z Windowsi sem dal v drug PC vendar enaka zadeva. Kaj naj storim da dobim vsaj podatke nazaj ker so zelo pomembni?

Probal sem tudi odstraniti baterijo za 20 min ker sem nekje prebral da lahko pomaga, to pa mi je povzročilo nove težave sedaj, na drugem disku, katerega sem formatiral sedaj in vse naložil, vendar je bil datum 2001... In je vse nekoliko zmešal... Sicer sem nastavil v Windowsih na točen datum in uro, vendar težave ostanejo (ne gre sinhronizirat uro prek www, Offici javljajo neko napako,...). Kaj naj storim tu? Obstaja kak program za popravit to zadevo?

Carmack ::

Eeeem...ja poskusi u BIOS-u nastavit uro...mislem da se nastavi a default ko ni baterije....pri meni je bil to problem...poročaj...

aljazh ::

Osebno sem že doživel, da je izpad elektrike povzročil odpoved diska. Sicer na starejšem prenosniku, ki je bil priključen na elektriko (in brez baterije), pa vendar. Odtlej so vsi računalniki v hiši priklopljeni na UPS.

ExSpirit ::

Glede ure sem sedaj zrihtal, vendar glede diska pa ne vem kaj bi naredil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win 8.1 - težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
282237 (834) BivšiUser2
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423112 (2374) suhi
»

AMD izdal program za izdelavo RAM-diska

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4112055 (8855) k4vz0024
»

računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
321443 (1182) Meizu
»

kateri UPS za PC kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
182712 (2148) schurda

Več podobnih tem