» »

Kopiranje celotnega diska

Kopiranje celotnega diska

user2693 ::

Oj!

No, mene pa zanima, če kdo pozna kakšen program, s katerim bi lahko skopiral celoten trdi disk -> včasih se je to počelo z LL3 (lap link), vendar je deloval v dosu, pa še imena datotek je porezal (če so bila daljša od 8 znakov je vse črke od 8 mesta naprej zbrisal).

Prenesti pa bi bilo treba ene 20 GB -> ta disk pa na žalost ne morem priklopiti na računalnik, da bi vse podatke lepo zapekel ...

MihaFirst ::

torej ga ne moreš da t kot slave in zbootaš vse podatke gor z masterja (al obratno :( ) ? :\
www.gamma.si

user2693 ::

Ne ... ker če ga prklopm kt slave se mi ne zažene master disk ... sam ne vem zakaj ...
a ni nč tazga kt ll3 za na cd pa de bi pol prek mreže prenesu?

ne vem, kaj je ta tvoj ll... ampak, ga dej pa za master :D

potem pa s total commanderjem oziroma v MyComputer poiščeš particije, ki so na slave disku in kopiraš. Kaj je lažjega?
www.gamma.si

poweroff ::

Morda kakšno orodje od Nortona?

Bolj enostavna varinata pa je, da si snameš Linux live CD od Knoppixa. Obe kišti zaženeš z live CDjem in na eni vzpostaviš NFS (Network File System - zdi se mi, da Knoppix to že ima omogočeno).

Potem se preko mreže priklopiš na oddaljeni NFS in skopiraš celoten disk na drug disk z ukazom dd (disk dump).

Sliši se zapleteno, ampak v resnici ni. Rabiš dva CDja in mrežno povezavo, ukaze natipkaš v dveh minutah in je stvar gotova... kopiranje pa seveda traja kakšno noč...
sudo poweroff

Supervisor ::

pa mreža ? se ti oba sploh zbootata ? si poskusil namesto cd-dvd ja priklopit ?

mogoče moraš pa še na master kak jumper premaknit..

Zgodovina sprememb…

am, kaj natančno je zapletenega pri bootanje s slave diska? :(
www.gamma.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
224815 (3634) gorenjc
»