Forum » Programska oprema » Kopiranje celotnega diska
Kopiranje celotnega diska
user2693 ::
Oj!
No, mene pa zanima, če kdo pozna kakšen program, s katerim bi lahko skopiral celoten trdi disk -> včasih se je to počelo z LL3 (lap link), vendar je deloval v dosu, pa še imena datotek je porezal (če so bila daljša od 8 znakov je vse črke od 8 mesta naprej zbrisal).
Prenesti pa bi bilo treba ene 20 GB -> ta disk pa na žalost ne morem priklopiti na računalnik, da bi vse podatke lepo zapekel ...
No, mene pa zanima, če kdo pozna kakšen program, s katerim bi lahko skopiral celoten trdi disk -> včasih se je to počelo z LL3 (lap link), vendar je deloval v dosu, pa še imena datotek je porezal (če so bila daljša od 8 znakov je vse črke od 8 mesta naprej zbrisal).
Prenesti pa bi bilo treba ene 20 GB -> ta disk pa na žalost ne morem priklopiti na računalnik, da bi vse podatke lepo zapekel ...
MihaFirst ::
torej ga ne moreš da t kot slave in zbootaš vse podatke gor z masterja (al obratno ) ?
www.gamma.si
user2693 ::
Ne ... ker če ga prklopm kt slave se mi ne zažene master disk ... sam ne vem zakaj ...
a ni nč tazga kt ll3 za na cd pa de bi pol prek mreže prenesu?
a ni nč tazga kt ll3 za na cd pa de bi pol prek mreže prenesu?
MihaFirst ::
ne vem, kaj je ta tvoj ll... ampak, ga dej pa za master :D
potem pa s total commanderjem oziroma v MyComputer poiščeš particije, ki so na slave disku in kopiraš. Kaj je lažjega?
potem pa s total commanderjem oziroma v MyComputer poiščeš particije, ki so na slave disku in kopiraš. Kaj je lažjega?
www.gamma.si
poweroff ::
Morda kakšno orodje od Nortona?
Bolj enostavna varinata pa je, da si snameš Linux live CD od Knoppixa. Obe kišti zaženeš z live CDjem in na eni vzpostaviš NFS (Network File System - zdi se mi, da Knoppix to že ima omogočeno).
Potem se preko mreže priklopiš na oddaljeni NFS in skopiraš celoten disk na drug disk z ukazom dd (disk dump).
Sliši se zapleteno, ampak v resnici ni. Rabiš dva CDja in mrežno povezavo, ukaze natipkaš v dveh minutah in je stvar gotova... kopiranje pa seveda traja kakšno noč...
Bolj enostavna varinata pa je, da si snameš Linux live CD od Knoppixa. Obe kišti zaženeš z live CDjem in na eni vzpostaviš NFS (Network File System - zdi se mi, da Knoppix to že ima omogočeno).
Potem se preko mreže priklopiš na oddaljeni NFS in skopiraš celoten disk na drug disk z ukazom dd (disk dump).
Sliši se zapleteno, ampak v resnici ni. Rabiš dva CDja in mrežno povezavo, ukaze natipkaš v dveh minutah in je stvar gotova... kopiranje pa seveda traja kakšno noč...
sudo poweroff
Supervisor ::
pa mreža ? se ti oba sploh zbootata ? si poskusil namesto cd-dvd ja priklopit ?
mogoče moraš pa še na master kak jumper premaknit..
mogoče moraš pa še na master kak jumper premaknit..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Supervisor ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4815 (3634) | gorenjc |
» | DISK prepoznan a nemogoče do datotek!Oddelek: Strojna oprema | 2003 (1820) | WinXP |
» | pri okroglem IDE kablu je disk glasnejšiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1758 (1523) | Pudding |
» | Težava z prepoznavanjem diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 1136 (1018) | mili |
» | Quantum disk data recoveryOddelek: Pomoč in nasveti | 1227 (1113) | Thomas |