» »

USB 2.0 na prenosniku in Canon A530

USB 2.0 na prenosniku in Canon A530

acerAspire ::

Imam probleme s povezljivostjo fotoaparata s prenosnim računalnikom. Na starem namiznem računalniku z USB 1.0 mi dela brez problema, ko pa priklopim na prenosnika, pa cel sistem na pol zmrzne. Ob priklopu najprej prepozna novo opremo, pač Canon-a, potem pa vse stoji. Računalnik se popolnoma upočasni, neha zaganjat programe, čez čas še start vrstice ne odpre. Če pa potem fotoaparat izključim iz USB-ja pa se računalnik čez kakšno minuto zbudi in začne normalno delovat, odpre pa tudi vso programovje, ki sem ga probaval odpreti med tem, ko je bil nanj priključen fotoaparat. Prenosnik ima 3 USB-je in fotoaparat ne dela na nobenem.

V enem USB-ju imam priključeno miš, in ta deluje normalno, normalno pa deluje USB tudi z mobilnim telefonom. Sem poizkusil tudi izklopiti miš in priklopiti samo fotoaparat (vsi ostali USB-ji prosti) in tudi ni pomagalo.

Poskusil sem že z odstranitvijo in ponovno inštalacijo vsega programovja od Canon-a in Adobe-a (ta se zaganja na starem računalniku avtomatično s priključitvijo fotoaparata v USB), in ker to ni pomagalo, sem še v upravitelju naprav na nadzorni plošči odstranil vse USB-je in računalnik zagnal znova, da so se s ponovnim zagonom namestili znova. Tudi to ni pomagalo.

Prenosnik ima 1,7GHz in 1Gb RAM-a.

Hvala za pomoč, Lp

acerAspire ::

Ne ve nihče kaj bi to lahko bilo narobe? Po tem takem mi preostane le formatiranje, ponovno nalaganje sistema in upanje, da bo potem delovalo.

Duhec ::

Fajn, da si napisal kak sistem imaš !
Če imaš XPje moraš obvezno imeti SP2 in pa najboljš, da še preveriš preko Windowsupdate, če so na voljo kakšni popravki za hardware tvojega neznanega prenosnika.

Supervisor ::

Kaj pa čitalec kartic ?

acerAspire ::

Sistem je XP SP2, vse posodobljeno. Saj pravim, format, ko bo čas. Format vse reši. Za hardware pa ni popravljenega software-ja, je vse staro na Acer-jevi strani, čeprav sem še enkrat naložil te stare gonilnike za IntelChipset, če ima to kaj veze z usb-ji. Prenosnik je Aspire1642ZWLMi.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143126 (1596) RutS
»

Prenašanje fotografij - težava

Oddelek: Strojna oprema
8865 (865) kuglvinkl
»

USB ne deluje na M2N-E

Oddelek: Pomoč in nasveti
141230 (1009) bukev
»

Usb disk problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101751 (1405) nokia6310
»

Usb modem se odklaplja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9834 (748) xxxLesy

Več podobnih tem