» »

Usb disk problem!

Usb disk problem!

cybermedo ::

Ojla druščina!

Ker po IZDATNEM guglanju in tudi študiranju starih tem na Slo-techu nisem našel odgovora, se obračam na vas. Gre za sledeč problem: kadar priklopim na USB napravo, ki funkcionira po principu Mass storage device, najsi gre za memory stick, mp3 player, digitalni fotoaparat, mi zadevo pravilno prepozna in instalira (popupi desno spodaj: found new hardware, found mass storage device, found Sony DSC h1...), pojavi se tudi ikonca Safely remove hardware, NE pojavi se pa disk v raziskovalcu. V disk managementu v Administrator tools je disk viden, možno je tudi dostopati do vsebine, vendar se kljub temu, da mu nastavim drive letter, ne pojavi v raziskovalcu. Kot napisano, ni važno za katero zadevo gre, ker je vsepovsod isto, pri digitalcu, mp3 playerju, memory sticku... Skratka vse se pravilno instalira, prepozna, ni pa vidno v raziskovalcu. Na googlu sem našel kar nekaj takih primerov, vendar pa nobene rešitve, tako da, če kdo ve pomagat, mu bom zelo hvaležen, ker mi je kar slabo ob misli, da bi moral sistem formatirat in ponovno vse nalagat. Aja, sistem pa je Win xp pro, sicer brez SP-jev, bom to v kratkem instaliral, ampak dvomim, da je keč v tem, ker sicer USB dela vredu (tudi mišak in printer sta priklopljena preko USB in delata BP, sicer pa kot sem že zapisal, tudi ostalo v redu prepozna, sam v raziskovalcu se ne pojavi), mogoče kakšen problem z dodeljevanjem drive letterjev... kaj pa vem, obupujem.

PS. Mogoče ni pomembno, ampak problemi so se začeli pojavljati, ko sem zamenjal matično za Epoxa 8rda 6 pro, Bios sem pregledal, pa ne najdem nobene nastavitve, ki bi na to vplivala...

Hvala in LP

bond007 ::

Probaj za foro onemogočit v biosu usb2.0. Sem imel podoben problem in je to pomagalo. Seveda je to bolj ruska rešitev, saj veliko izgubiš na hitrosti.

cybermedo ::

bond, hvala za hiter odgovor, a to sem že probal, pa ni pomagalo. Glede na to, da imam poleg on-chip USB kontrolerja še dodaten USB 2.0 kontroler na pci vodilu, bom probal tega na pci odstranit, pa da vidimo, če bo kaj drugače. Če tudi to ne bo pomagalo, mi ostane še nalaganja MS SP-jev, vendar dvomim... glede na to, da mi vse pravilno zazna in da je tudi možno dostopat do teh naprav (pač preko disk managerja), mislim da problem ni hardverske narave, temveč nekje v Winsuxih, torej vse kaže na format c:

Duhec ::

1.poizkusi SFC /SCANNOW , da popravi morebitne coruptane fajle iz originalov.(Start-->Run--> SFC /SCANNOW )
2. Poglev v Disk Managementu, če vidiš memstick in katero črko zaseda. Potem v raziskovalcu preveri, da nimaš slučajno kakšen mapiran disk točno pod to črko in ti zato ne prikaže memsticka.Če imaš tak primer potem mu dodeli neko drugo črko, shrani, varno odstrani USB napravo in restartaj komp. Ko se XPji poberejo ponovno vtakni USB memstick in preveri v raziskovalcu.
3. V raziskovalcu, zgoraj v ukazni vrstici odtipkaj črko, ki jo zaseda memstick npr. G: in stisni enter, da vidiš, če tako vseeno pokaže vsebino. (Če, potem je to začasna rešitev :) )
4. Inštaliraj SP2 (ali vsaj SP1) , ki odpravi kar nekaj USB problemov, morebiti tudi tvojega. Najprvo pa deinštaliraj usb2.0 furmane od plate, inštaliraj SP1 ali 2 ter šele nato inštaliraj zadnje USB gonilnike od proizvajalca plate.
5.Če uporabljaš še kakšno drugo USB napravo (tiskalnik, modem...) jo iztakni ali deinštaliraj pripadajoč sw ali vsaj onemogoči v startupu zagon ali servis te usb naprave, da vidiš, če se slučajno kaj ne tepe s kakšnim gonilnikom od druge usb naprave. Sem imel primer HP colorca 1500, ki ni pustil nobenemu usb ključu inštalacijo, usb fotič je pa delal. Samo izštekal sem usb tiskalnik, pa je potem katerikoli usb ključ pravilno bil detektiran. Prej pa nikakor ne.
6. Če še ne dela potem naredi namesto ponovnega formata raje REPAIR Xp-jev, kjer se nadomesti večino sistemskih fajlov, inštalirani programi pa ostanejo. Bo pa potrebno potem inštalirat vse popravke ali service packe za XPje.
Srečno, pa če ti rata povej.

cybermedo ::

Duhec, hvala za izcrpen odgovor - sem na kolegovem racunalniku, ki nima sumnikov... V glavnem, res hvala za trud, sam mi je medtem crknil se sekundaren disk, tako da je prioriteta sedaj resevanje podatkov / oh joy/, tako da bo moralo razresevanje usb tezav pocakat, bom pa definitivno javil, kako je slo, ko se utegnem temu posvetiti. LP

markocjan ::

Windows XP so z service packom 1 dobili popolno podporo USB vodilu (tako 1.1 kot 2.0). Tko da je najbrž keč res v tem. Če si zamenjal plato pa bi tako ali tako moral reinstalirat sistem, ker drugač se mu ful dogaja >:D. Če ga boš povozil s service packom bo to """mogoče""" rešilo zadevo, če pa to ne bo: reboot ---> insert boot install cd ----> repair windows installation (or better - reinstall)

Yap slabo pa ti lohka rata... gut luck pri reševanju podatkov...

gasperxp ::

@cybermedo

a si ze pogruntal kaj je blo narobe. jst mam isti problem.
ce ga zna kdo resit bi blo super:)

tnx

LP

ToniT ::

A imate mogoče kake mapirane črke pogonov?
Če zamenjate črko pogona nekam na konec abecede (recimo W:) se ne zgodi nič?

gasperxp ::

hej

ubistvu je pr men tkole. ko priklopim pac usb 2.0 prenosni disk 2,5", se mi device manegerju pokaze USB mass storage device in po 15sec zgine:\

instalirat sm probal tudi driverje ki so bili poleg usb ohišja pa mi sam napise da so driverje ze nameščeni.

tnx za kaksrsno koli pomoc


LP

roki_b ::

Tudi sam sem imel podoben problem , ki sem ga rešil "po rusko" tako da sem izklopil usb 2.0 v biosu.Vse usb 1.1 naprave (tiskalnik, miš..) pa mi delujejo tudi brez disable-a. Zanima pa me če se to da odpravit z novejšim biosom(ASRock plata), ker mam windowse posodobljena na Sp2 ali je problem kje drugje.

Hvala za odg.

nokia6310 ::

Duhec:
Malo sem se igral z SFC /SCANNOW.
Rekel sem si škodit ne more pa me zanima ko to vtipkam v run ustavim seveda xp cd in mi napiše preverjanje datotek potem pa mi čez nekaj časa pokaže poskusi znova gumb kakor da ni našel potrebnih fajlov za obnovo pokvarjenih fajlov.
Vglavnem vesel bi bil ko bi vedel kaj naj naredim, da bo proces uspešno dokončan in seveda zanima me zakaj ne najde fajlov če je xp cd.
Probal sem z dvema različnima v dveh cd enotah pa noben ni našel fajlov ali jih je morda že obnovil, ker mi ni javil nobenega sporočila, da so fajli obnovljeni.
Hvala vsem za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB detetection problem

Oddelek: Programska oprema
192660 (2215) krentam
»

Težave z USB 2.0 porti pod Windows XP SP3 (Asrock „mamaplata“)

Oddelek: Pomoč in nasveti
71272 (1193) Barbarpapa2
»

Problem - zvok! Pomoč.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101673 (1509) cekr
»

zunanji disk

Oddelek: Strojna oprema
51158 (1043) kopriva
»

USB mass storage problemi

Oddelek: Strojna oprema
132738 (2452) energetik

Več podobnih tem