» »

Usb modem se odklaplja

Usb modem se odklaplja

xxxLesy ::

Imam usb kabelski modem thomson, in Windows XP SP1 (posodobljene).
Naložene imam najnovejše gonilnike za modem in matično ploščo.

Problem: Ko užgem računalo mi internet lepo dela, čez nekaj časa pa preprosto neha. Takrat začnejo štekat tudi ostali programi. Firewall mi enostavno ne kaže nobene internetne aktivnosti več.

Probal sem že resetirati modem, izštekat/vštekat usb kabl in izštekat/vštekat adapter za modem -> brez uspeha. Probu sm tud vštekat kabl v druge usb vhode -> isto.

Vem da ni kriv firewall (ZoneAlarm 5.1), ker sem probal tudi nekaj drugih. Tud hardware ne more bit kriv, ker sem mel isti računalnik z istimi windowsi, z istim modemom priključen na isto omrežje (triera.net) le na drugi lokaciji (Mb, zdej sem pa v Ce) pa tega problema ni blo. (tud na internetnega ponudnika sm se obrnu pa so mi rekl, da se mi modem postavi, tak da je problem z njihove strani rešen. 8-O )

Edini program ki mi skoz dela z netom je Azureus (pa še torrent kliente sem probal zamenjat, pa ni pomagal). Mislim da bi problem lahk bil tu. (na splošno s torrenti) Aja, tud firewall sm nastavu da spusti incoming/outgoing udp ports 6881-6889, kot je pisal v Azureusu.

Zanimivo pa je, da dokler sm na netu vse lepo dela. Ponavad zašteka ko grem stran, al pa ko dlje časa špilam kako igrco.

Probu sm tud sformatirat mašino in vse ponovno naložit pa tud ni blo drugače.

Res ne vem kaj naj še nardim, ker mi je že zmanjkal idej :(

Some1 plz help!
They call me xxxLazy :P
  • spremenil: xxxLesy ()

Tero ::

Kaj če bi kupil v trgovini kakšna poceni mrežno kartico (okorg 2000 sit) in kabelski modem priklopil na mrežno? :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tero ()

Vikking ::

v nadzorni plošči pod device manager poišči Universal serial bus controller!

Nato pojdi pod USB root hub verjetno jih imaš več, na enega od teh je lahko priklopljen modem!!! Klikni lastnosti in pojdi na Power management!

odkljukaj, da ti računalnik izklopi usb zaradi varčevanja z energijo!

Lahko je to, ni pa nujno!!!

Sm odkljuku varčevanje z usb-ji, pa ni pomagal.
Potem sm še preklopu modem na integrirano mrežno (Intel 845E) pa tud ni blo boljš.

Še kak nasvet?

Highlag ::

Ne me preveč zbrcat sam lahko bi probal umetno ustvarjat promet?

Rezimo z ping komando ali pa z obiskom kakšne strani, ki se samodejno obnavlja :D

Sej vem glupo.

Lahko samo rečem, da nikoli nisem imel takšnih težav. Imam pa Thomson-modem priključen na mrežno kartico. (integrirano)

To da gre USB spat sem tudi že slišal, ko sem iskal rešitev neodzivnosti brezžične miši. Tudi meni izklop varčevanja na USB portu ni pomagal.
Never trust a computer you can't throw out a window

Tud samodejno obnavljajoča stran ne pomaga. (Bil sm na Suprnova.org)

Še help pliz...

DimmniBurek ::

men tudi to dela! Mam pa geniusov modem-externi in mi povezava dela obupno, vsake tolko časa kr prekine, pa mam sklopljeno uno za spanje USBja...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Pyr0Beast ::

Možno pregrevanje. ?!
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

AngelOfDeath ::

Če nimaš tega programa vklopljenega (azerus) in ne poganjaš torentov zadeva dela normalno ?

Vem da je mel ZA 5.x velike težave s tem...

Vau, to pa nisem opazu. Ja, zdej ko nimam Azureusa vključenga pa vse dela. Sam problem je bil tud z ostalimi torrent klienti. Torrentom se pa nebi rad odpovedu, ker so res boljši od vseh P2P stvari.

No jz sm tud bral da ma ZA 5 probleme s torrenti, sam je blo pr ostalih firewallih, ki sm jih sprobu enako. A je možno, da je problem kje v winodwsih? (ker sm mel tud probleme, ko mi noben ftp program ni delu, dokler nism opazu, da je bil problem v tem, da osnovna inštalacija W XP SP1 sploh ni vključila protokolov za ftp)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896486600 (36736) Rias Gremory
»

Vprašanje - torrent in preobremenitev routerja?

153897 (3678) OmegaBlue
»

Sinope ruter in problemi

181567 (1316) tilenn
»

Kabelski modem se samodejno resetira na 10 minut

Oddelek: Pomoč in nasveti
91589 (1508) rap3r
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema