Forum » Strojna oprema » USB 2.0 na prenosniku in Canon A530
USB 2.0 na prenosniku in Canon A530
acerAspire ::
Imam probleme s povezljivostjo fotoaparata s prenosnim računalnikom. Na starem namiznem računalniku z USB 1.0 mi dela brez problema, ko pa priklopim na prenosnika, pa cel sistem na pol zmrzne. Ob priklopu najprej prepozna novo opremo, pač Canon-a, potem pa vse stoji. Računalnik se popolnoma upočasni, neha zaganjat programe, čez čas še start vrstice ne odpre. Če pa potem fotoaparat izključim iz USB-ja pa se računalnik čez kakšno minuto zbudi in začne normalno delovat, odpre pa tudi vso programovje, ki sem ga probaval odpreti med tem, ko je bil nanj priključen fotoaparat. Prenosnik ima 3 USB-je in fotoaparat ne dela na nobenem.
V enem USB-ju imam priključeno miš, in ta deluje normalno, normalno pa deluje USB tudi z mobilnim telefonom. Sem poizkusil tudi izklopiti miš in priklopiti samo fotoaparat (vsi ostali USB-ji prosti) in tudi ni pomagalo.
Poskusil sem že z odstranitvijo in ponovno inštalacijo vsega programovja od Canon-a in Adobe-a (ta se zaganja na starem računalniku avtomatično s priključitvijo fotoaparata v USB), in ker to ni pomagalo, sem še v upravitelju naprav na nadzorni plošči odstranil vse USB-je in računalnik zagnal znova, da so se s ponovnim zagonom namestili znova. Tudi to ni pomagalo.
Prenosnik ima 1,7GHz in 1Gb RAM-a.
Hvala za pomoč, Lp
V enem USB-ju imam priključeno miš, in ta deluje normalno, normalno pa deluje USB tudi z mobilnim telefonom. Sem poizkusil tudi izklopiti miš in priklopiti samo fotoaparat (vsi ostali USB-ji prosti) in tudi ni pomagalo.
Poskusil sem že z odstranitvijo in ponovno inštalacijo vsega programovja od Canon-a in Adobe-a (ta se zaganja na starem računalniku avtomatično s priključitvijo fotoaparata v USB), in ker to ni pomagalo, sem še v upravitelju naprav na nadzorni plošči odstranil vse USB-je in računalnik zagnal znova, da so se s ponovnim zagonom namestili znova. Tudi to ni pomagalo.
Prenosnik ima 1,7GHz in 1Gb RAM-a.
Hvala za pomoč, Lp
Ne ve nihče kaj bi to lahko bilo narobe? Po tem takem mi preostane le formatiranje, ponovno nalaganje sistema in upanje, da bo potem delovalo.
Duhec ::
Fajn, da si napisal kak sistem imaš !
Če imaš XPje moraš obvezno imeti SP2 in pa najboljš, da še preveriš preko Windowsupdate, če so na voljo kakšni popravki za hardware tvojega neznanega prenosnika.
Če imaš XPje moraš obvezno imeti SP2 in pa najboljš, da še preveriš preko Windowsupdate, če so na voljo kakšni popravki za hardware tvojega neznanega prenosnika.
Sistem je XP SP2, vse posodobljeno. Saj pravim, format, ko bo čas. Format vse reši. Za hardware pa ni popravljenega software-ja, je vse staro na Acer-jevi strani, čeprav sem še enkrat naložil te stare gonilnike za IntelChipset, če ima to kaj veze z usb-ji. Prenosnik je Aspire1642ZWLMi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: acerAspire ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3145 (1615) | RutS |
» | Prenašanje fotografij - težavaOddelek: Strojna oprema | 876 (876) | kuglvinkl |
» | USB ne deluje na M2N-EOddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (1024) | bukev |
» | Usb disk problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1417) | nokia6310 |
» | Usb modem se odklapljaOddelek: Pomoč in nasveti | 849 (763) | xxxLesy |