» »

SD v2

SD v2

matevzm ::

Pri debatah o nakupu pekacev se pogosto pojavlja tudi debata o SD v2.
Koliko pa se je kdo s tem ukvarjal? Koliko je sploh takih CDjev, da se splaca s tem obremenjevati. So zanima me, danes sem namrec srecal prvega...
Pecko imam Teac 516EB, ki bojda ni kaj prida za te zadeve (=bojda ne naredi dobre kopije, nekateri pravijo da se samo v pecki bere v redu). Sledil sem navodilom Clony XXLa in s CloneCD presnel. Branje je trajalo, a na moje zacudenje je kopija (pecena na 12x) delala lepo v Pioneerju 106 in Teacu 32x. Jutri bom pogledal se drugje.
Ali je kdo s 516EB 1.0B ze poskusal kaj podobnega (za to pa so RWji, da se igramo)? Gre za krivo vero ali so se zadeve spremenile z 1.0C firmwarom?

Loki ::

sam en q:
kaj tocno je sploh SD v2?

Han ::

Verjetno si kopiral z novejšim CloneCD, ki podpira t.i. ojačitev šibkih sektorjev (amplify weak sectors). Zato igre, zaščitene s SD2 (SafeDisc 2), delujejo normalno v skoraj vseh pogonih.

Novi firmware pri tem nima pomena. Skoraj vse novejše igre so zaščitene ali s SD2, Securom ali čim podobnim. Osebno se s tem niti najmanj ne obremenjujem. Imam 3 leta starega Teaca, s katerim lahko naredim delujočo kopijo praktično vsakega CD-ja. (Na zaščitenega naletim 1x na leto.) :)

matevzm ::

CloneCD in ClonyXXL sta jasno zadnja. In ja, bil je vklopljen Amplify.
Bega me, da so bojda od Teacov samo novi 524 sposobni kopije.
Kar se tice pogostosti tega, jaz ne pecke nisem kupoval po tem kriteriju in mi je bila to zadnja stvar, na katero sem gledal. Ker pecem vecinoma normalne CDje ali glasbo, igrice in podobna zascitena sara mi je precej tuja. Sploh pa ce delam zase, imam rajsi image, ki ga mountam - sovrazim shufflanje CDjev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NAJ SOFT za SNEMAT

Oddelek: Programska oprema
151493 (1152) BaRtMaN
»

cloneCD

Oddelek: Programska oprema
201659 (1370) petrusko
»