» »

Obrezovanja žensk/deklic je zločin

Obrezovanja žensk/deklic je zločin

««
4 / 12
»»

user386 ::

Navedi, kje govorim o "tamanjenju" divjakov, "pasivni pridigi" ali o nameri, da jih potisnem v "bedo in primitivno razmišljanje". V kakšne perverzije ti moje besede spreobračaš me ne zanima, samo utemelji podtikanja, ki jih nato iz njih izvajaš.

borchi ::

> V kakšne perverzije ti moje besede spreobračaš me ne zanima, samo utemelji podtikanja, ki jih nato iz njih izvajaš.

user386> Kako se borit v Afriki? Na isti način, kot so jih pripravili do sprejetja zakonov, ki jih sedaj seveda veselo ignorirajo. Z grožnjami o umiku mednarodne podpore za razvoj ali alternativno - goli obstanek (kar je že tako le metanje sredstev v jamo brez dna [brezdomcev se naprimer ne rešuje tako, da se jim vsak dan dostavi dnevno dozo alkohola]).

sliši se perverzno, ampak ti si s tem mislil nekaj čisto drugega, humanega, ne?
l'jga

borchi ::

naj se gredo igro - GOLI OBSTANEK.
l'jga

user386 ::

Hja, če misliš, da sem govoril o razdeljevanju mleka v prahu in moke, je to precej mimo. Če želiš razpravljat o Afriki in o učinkovitosti mednarodne pomoči lahko odpreš temo in bomo tam izrazili mnenja o reševanju problemov črne celine, s kakšnim celovitim programom ti sicer ne bom uspel postreč. Tukaj se pogovarjamo o FGM in bom zaenkrat rekel le tole; Mednarodna skupnost je te države pripravila do sprejetja zakonov. Z dovolj pritiska jih morda lahko pripravi še do nadaljnih korakov. Morda. Ne vemo, dokler ne poskusimo. Tukaj ne gre za pritisk na "nabvadne" ljudi, ampak na vlade teh držav, bedne kakor so (vlade in množice, ki jih nimajo pod kontrolo). Afrika je povečini, takšna kot je danes, kraj za opice, leve, žirafe in občasne turiste. Ne za ljudi, ki pa se kljub nemogočim življenjskim razmeram ponekod še kar rojevajo. Njihovo življenje ni vredno počenega groša, pa se bodo garant našli kakšni beli Pro-Life-ovci in kričali o "svetosti vsakega (še nerojenega) življenja". Pod Saharo se jim puščava širi na dvorišča, ni vode, razsajajo vsevrstne bolezni od malarije do AIDS-a, vojne, skratka, vseobča jeba. Vsakogar razjezi pogled na otroške okostnjake, vendar preskrba s hrano problema dolgoročno ne reši, kar doseže, je podaljševanje agonije. Veliko bolje bi bilo, da se ti ljudje ne bi rodili.

Še kaj? Je bilo še kaj preveč kriptično napisano?

username ::

afričana v afriko ne moreš it ubit ali kastrirat, ker je sredi afrike svojo hčer pohabil.
Zaenkrat se še ne da vseh kaznovat, iz praktičnih razlogov. Sicer ne tako strogo kot ti predlagaš, ampak kaznovat je pa to treba.

mal hitlerjugend propaganda. Oni so bili tut najvišja rasa in vse ostale so bile nižje.
Oni so bluzili o rangiranju ljudi po rasah, mi pa prierjamo civilizacije/kulture.
Bistvena razlika!
Upam da vsak ve, v čem so razlike in zakaj je nebivedu dal zgrešeno primerjavo. Sicer lahko tudi jaz razložim, če komu ne gre v glavo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Sem enemu tipčku (pameten in priden je ko sam satan!) predlagal, naj katalogizira in objavi "major sources of human suffering". Če me bo poslušal, bom potem nalepil semle linkec.

Ker meni se zdi, da je FGM nekako primerljiv z malarijo. Ene toliko letnih žrtev je, pa tudi hudo je po moje podobno.

Samo za FGM so ljudje dovolj trapasti, da si to zadajajo sami. Tudi nekatere tiste, ki so same šle skozi to, "delijo zdaj to z drugimi".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Samo za FGM so ljudje dovolj trapasti, da si to zadajajo sami. Tudi nekatere tiste, ki so same šle skozi to, "delijo zdaj to z drugimi".

In kako spoštovana gospoda, ki se jim zdi mehki pristop z izobraževanjem "prepočasen" ali pa celo "omahljiv", kani reševati ta problem? Z ultratechom?

V kakšnem roku torej lahko pričakujemo ultratech rešitev FGM problema?

Thomas ::

Kar se tiče tele teme, je kakor da ultratecha nikoli ne bo.

Za tole temo ostane precej pesimističen zaključek, da se zoprna šega širi. Tudi v razvitem svetu.

Ultratech je tukaj, off topic. Kaj in kdaj pa je tema drugje.

V tej temi je najbolj optimistično to, da so se sodniki v USA zmigali. Prišli so iz 0 na 1, kar pomeni, da bo kmalu tudi 1000 in več. Potem se vsaj pri njih ne bo več širilo, pač pa upadalo.

Ampak kakor so stvari zastavljene po svetu, ne narašča samo FGM, pač pa še njegova toleranca.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Bojda je enemu nemškemu zdravniku v eni afriški dolini uspelo precej dobro izkoreninit FGM. Pristop, ki ga je uporabil - en navaden TV in posnetek (zelo close-up in natančen) celotnega postopka. Pokazal ga je tipom, ki so do takrat bli prepričani, da je edino obrezana ženska "taprava." No, ko so vidli, kako se to dela, so se "demokratično" odločili, da se takih posegov ne bo več izvajalo. Lahko, da je to samo nekak mit, sem zasledil pred nekaj leti v enem časopisu. Se mi pa zdi, da bi eno tako izbraževanje utegnilo celo delovat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

So nekateri na tem forumu smešni, zmeraj si morajo najti 'sovražnike', pa čepravv se strinjajo z njimi. Da vidimo, kako je šla tale debata. Začne se z obrezovanjem deklic (kar vsi tukaj obsojamo), pride jype in reče 'obrezovanje dečkov je tudi zločin, razen če je iz medicinskih razlogov', nato pa Thomas in njemu podobni brž skočijo 'AHA, ti misliš, da je obrezovanje dečkov hujše, ti ti, zagotovo vsaj toleriraš FGM, če ga že ne podpiraš!'.
Nato sledi predvidljivo vlačenje mirovnikov v debato in obkladanje z njimi, zdej čakam samo še na to, da bodo Thomas in somišljeniki ugotovili, da je za vse kriva komunistična zarota, pa bo slika popolna.

In na koncu se jim še zdi to, da so sodniki v ZDA prišli iz 0 na 1 nek blazen dosežek, dve obsodbi na stari celini pa itak nista nič vredni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

borchi ::

> Njihovo življenje ni vredno počenega groša, pa se bodo garant našli kakšni beli Pro-Life-ovci in kričali o "svetosti vsakega (še nerojenega) življenja".

tu na slo-techu in v ostalem civiliziranem svetu (čeprav bi thomas rad prikazal, da je preganjanje FGM rezervirano izključno za ZDA) se pa bodo našli ljudje, ki se jim zdijo FGM in ostala pohabljanja gnusna. in prav je tako. nekaterim se življenje nevredno človeka ne zdi brez vrednosti. ampak ker tebi življenja tistih divjakov tam dol niso vredna počenega groša, lahko pišeš tu klobase brez da bi ti v možganih zablinkala alarm lampa.
l'jga

jype ::

TESKAn> In na koncu se jim še zdi to, da so sodniki v ZDA prišli iz 0 na 1 nek blazen dosežek, dve obsodbi na stari celini pa itak nista nič vredni.

Dve obsodbi sem našel po 5 sekundah googlanja.

Potem sem bral vsaj še o šestih v Franciji. Če bi se spoštovani Thomas potrudil kdaj kaj argumentirat, bi morda našel še kakšno obsodbo. Pa mu to ni po godu. Rajši verjame, da so ZDA napredna dežela, to pa je vsekakor bistveno lažje, če ne poznaš dejstev.

Thomas ::

Če se v ZDA začne z neko sodno prakso, potem se z eno dost veliko verjetnostjo tudi izvaja.

Ocenjujem, da je vsaj 30% možnosti, da bodo zaprli par 1000 mutilantov v par letih.

V EU jim je pač pomembno to, da imajo malo zapornikov na milijon prebivalcev. Pa ne bodo šli na crack down, sigurno ne.

Eto, to je to.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Kot rečeno je precej lažje tako sklepat, če ti dejstva niso poznana.

Meni se recimo zdi, da je polomija, da so šele zdaj obravnavali prvi primer (ne verjamem pa, da so že kdaj kakega storilca ali naročnika FGM izpustili brez kazni). Glede na število priseljencev tam in Thomasove ocene evropske neučinkovitosti bi moral biti FGM v ZDA pravzaprav vsakodnevni pojav.

Thomas ::

> bi moral biti FGM v ZDA pravzaprav vsakodnevni pojav.

Sej tudi je. Tako kot v EU.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> Sej tudi je. Tako kot v EU.

zakaj potem ni counter (v US) pri višji številki kot 1.
l'jga

Thomas ::

> zakaj potem ni counter (v US) pri višji številki kot 1.

Ker so ravno začeli. SRAMOTA je, da niso že prej, VELIKA SRAMOTA.

Ampak je pa seveda tudi precej verjetno, da se bo poslej mnogo krvavih rok oprijelo rešetk.

Ker njih ne moti preveč, če jih imajo zaprtih par milijonov. Telih nekaj 1000 bo lepo pasalo zraven.

V EU bo pa ogromno levega joka, če zaprejo 1000 priseljencev iz Severne Afrike.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> V EU bo pa ogromno levega joka, če zaprejo 1000 priseljencev iz Severne Afrike.

Če zaprejo samo dokazano krive kaznivega dejanja, potem sem prepričan da ne bo solz.

Thomas ::

Samo jih ne bojo. Tako da bodo solze samo od mutiliranih deklet, ki pa ne ganejo, očitno.

EU želi s fundiji premirje in toleranca FGM spada zraven. Tako kot dopuščanje "družinske šerije" in še česa.

USA so MALENKOST manj bojazljive in imajo pravosodno mašino bolj zalaufano.

Je pa celoten Zahod precej strahopeten, nedvomno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

v tem prvem primeru so hrabri američani detektirali solze? ali jih je mati?
l'jga

Thomas ::

V tem prvem primeru se je zganil njihov pravosodni stroj. Ljudje so začeli izvajati neka pravila. Težko odnehajo zdaj, zaradi same narave teh pravil.

V EU žal ni tako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

user386 ::

@TESKAn: Ne bluzi in beri dosledno. jype propagira toleranco do "demokratičnih držav", ki prakticirajo FGM. Za to ni opravičila, pa če je še tak mirovnik. Thomas se v tej temi tudi (še) ni šel lova na čarovnice, kar me zelo veseli, ker s tem ostane objektiven.

nekaterim se življenje nevredno človeka ne zdi brez vrednosti.
Lepo. Pejt jim to povedat dol pod Saharo. Se bodo bolje počutili, ker vedo, da nekateri na Zahodu njihova življenja visoko cenijo. Ni pomembno, da jih kljub temu opazujejo med umiranjem. Misel šteje, ane?
ampak ker tebi življenja tistih divjakov tam dol niso vredna počenega groša, lahko pišeš tu klobase brez da bi ti v možganih zablinkala alarm lampa.
Jaz pišem tlačenke. Žolca s koščki mesa in začimb notri. Klobasenje prepuščam vam, ki se radi vrtite v krogu in ste ponosni na svojo visoko moralo. Sam raje pogledam dejstvom v obraz, kot pa se naslajam nad nivojem lastnega čistunstva.
Sicer pa, kaj delaš ob tej uri na Slo-Techu? A ni maša od desetih do enajstih? Morda si pa že na jutranji prejel svojo tedensko dozo radiacije. ;)

edit: napake

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user386 ()

jype ::

user386> jype propagira toleranco do "demokratičnih držav", ki prakticirajo FGM. Za to ni opravičila, pa če je še tak mirovnik.

Čak mal, sine moj. To je pa debela laž. Jaz propagiram toleranco do vsake države in kolikor jaz vem, nobena država ne prakticira FGM. So države, v katerih se praksa ne kaznuje, ampak to ni isto kot da država to zahteva ali pa celo izvaja.

Po drugi strani pa nisi povedal, kaj imaš za bregom. Kaj naj bi torej naredili z Egiptom, glede na to da je tam FGM pogost pojav? Napad s klasičnim orožjem? Termonuklearnim? Izstradanje celotnega prebivalstva? Morda mednarodno blokado na ostre predmete? I'll tell you what - če to narediš, bodo pač delali FGM s topimi predmeti. Sem prepričan, da bo bolelo precej bolj.

Torej, zanima me, kakšno (boljšo od izobraževanja ljudi in toleriranja držav, v katerih se to dogaja, ne pa tudi ukinitve pritiska nanje, da prakso izkoreninijo) rešitev lahko predlagaš.

jype ::

Thomas> V tem prvem primeru se je zganil njihov pravosodni stroj. Ljudje so začeli izvajati neka pravila. Težko odnehajo zdaj, zaradi same narave teh pravil.
Thomas> V EU žal ni tako.

Žal? Torej bi rad, da bi tudi v EU zamujali, in ne bi imeli že vrste obsodb zaradi izvajanja ali sodelovanja pri omenjenem postopku?

Precej sadističen komentar se mi zdi tole (ja, nalašč sem ga narobe razumel).

Thomas ::

> Torej bi rad, da bi tudi v EU zamujali, in ne bi imeli že vrste obsodb zaradi izvajanja ali sodelovanja pri omenjenem postopku?

Ti si precej trdobučen. Jaz pa vztrajen.

EU obsodbe so blažev žegen. Ker so ene 100 do 1000 krat preredke. FGM se širi v EU.

Ena obsodba v ZDA pa je pomembna samo zato, ker se zaradi njihovega precedenčnega prava, zdaj komot lahko utrga plaz tisočih obsodb, ki bo tole modo FGM zavrl. Zavrl in delno zmanjšal, žal ne ukinil. Žal.

Did I make myself clear?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

> Ena obsodba v ZDA pa je pomembna samo zato, ker se zaradi njihovega precedenčnega prava, zdaj komot lahko utrga plaz tisočih obsodb, ki bo tole modo FGM zavrl.

C'mon. Kakšna je [sploh] vloga "precedenčnega prava" pri tem, in kakšna je njegova prednost (na primeru FGM) proti našemu, ne-precedenčnemu sistemu?
https://dolhar.si/

perci ::

Nakladaš Thomas, nakladaš.

FGM je v ZDA že od nekdaj kazniv. To, da se takih stvari do sedaj ni obsojalo, zgolj pomeni, da niso ugotovili takih primerov. Sicer pa se lahko slišimo čez pol leta in bomo videli, ali se je res vsul plaz tisočih tovrstnih obsodb.

Poleg tega v ZDA telesne poškodbe kaznujejo na podlagi Zakona in ne precedensov. Tudi v ZDA imajo zakone, veš.

jype ::

Thomas> Did I make myself clear?

Except for one thing - kako naj bi pojasnil, da je to šele prvi primer, če je očitno zadeva množična? Je to šele prvi odkriti primer? Prvi, ki je prišel pred sodišče? Niso ravno učinkoviti pri odkrivanju, torej je težko pričakovat, da zdaj bo pa plaz obsodb. Kdo bo pa našel ljudi, ki bodo obsojeni?

Po drugi strani nisi svoje (precej vehementno postavljene) trditve, da FGM v evropi narašča, podkrepil z nobenim dokazom. Nobenih verodostojnih podatkov nisi citiral. Pogosto si celo namigoval, da so odkriti primeri ostali nekaznovani, za kar spet nisi podal nobenega verodostojnega dokaza.

Vse, kar praviš je, da so ZDA naprednejša država in da dejstva pri tem niso pomembna, vsaj ne v primerjavi s tvojo subjektivno oceno.

Thomas ::

To bomo videli, ane?

Sicer pa to ni najpomembnejše vprašanje tule. Mogoče nimam prav in bosta USA in EU enako kilavi v bodoče, kot sta bili do sedaj, kar se tiče zatiranja FGM šege.

Upamo lahko, da se bo zganilo na obeh kontinentih in da bodo stvar mahoma opustili še v Egiptu.

Upamo lahko.

Možnosti bodo nekoliko večje, če ne bomo podlegli virusu "multikulturalizma", ki postavlja afriške običaje pred evropske zakone. Če ne bomo govorili "kaj nas briga!".

Ker po isti logiki nas ne bi smelo brigati niti ljudožerstvo, "dokler ga črnuhi izvajajo med sabo".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

user386 ::

kolikor jaz vem, nobena država ne prakticira FGM. So države, v katerih se praksa ne kaznuje, ampak to ni isto kot da država to zahteva ali pa celo izvaja.
Ker ni države, ki bi zahtevala ali sama izvajala FGM in ti to dobro veš, bi lahko tudi mojo izjavo pravilno interpretiral. Ampak priznam, slabo formulirano. Leno nedeljsko dopoldne.
Morda mednarodno blokado na ostre predmete? I'll tell you what - če to narediš, bodo pač delali FGM s topimi predmeti. Sem prepričan, da bo bolelo precej bolj.
Humorno, ako ne ravno okusno. Eno je, kot si mislim da že sam ugotovil eno stran nazaj, da Zahod nima nekega celovitega pristopa k problemu. Zastavonoše so lahko tako le kakšna mednarodna združenja za varstvo človekovih pravic in tista ožje usmerjena v denimo boj proti FGM ali za pravice žensk. En enoten nastop s konkretnimi grožnjami in nepopustljivim pritiskom bi menda lahko kaj premaknil. Kdo misliš, da ima več od mednarodne pomoči - vladajoči butalci v teh državah ali navadni ljudje? In nikdar nisem omenil opustitve izobraževanja. Če kaj, potem spodbujam k intenzivnejšemu.
Precej sadističen komentar se mi zdi tole (ja, nalašč sem ga narobe razumel).
To rad počneš, ane? ;)

borchi ::

thomas govori brezveznosti, stvari, ki ne vplivajo na nič (kot je že Ziga Dolhar povedal).

se mi pa zdi to precej nevarno. tako prepričanje, da so ZDA tako učinkovite v preganjanju vseh vrst nezakonitih stvari, bo nekoga čez nekaj časa pripeljalo do zaključka, da mutilacij v ZDA ni. ker ne bodo imeli veliko obsodb.

sedaj thomas za EU ve, da so mutilacije ampak je krivdo zvalil na EU sodišča, ampak ali bo thomas potem ko ne bo obsodb v ZDA še vedno vedel, da se mutilacije še vedno dogajajo v ZDA?
l'jga

Thomas ::

> FGM je v ZDA že od nekdaj kazniv. To, da se takih stvari do sedaj ni obsojalo, zgolj pomeni, da niso ugotovili takih primerov.

To misliš ti, pa tebi podobni fani USA pravnega sistema. Ki živite v iluziji, da deluje.

Deluje mestoma, mestoma ne deluje. Saj vidiš, Enronci obsojeni, SIB bankirji zdaleč ne. Se reče, tam deluje mau boljš, kar pa ne pomeni, da je pa AOK.

Tudi v ZDA ni vse zlato in doslej je bilo ravnanje glede FGM - drek.

Niso odkrili? Ti se hecaš. A moram dat res jest vse linke, al kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

user386> En enoten nastop s konkretnimi grožnjami in nepopustljivim pritiskom bi menda lahko kaj premaknil.

A se ti zdi, da se ta enoten nastop ne dogaja? Jasno, države, kjer se stvar dogaja, niso najučinkovitejše, a pod pritiskom so vsaj sprejele zakone, ki postopek prepovedujejo.

Če bi pa rad, da uradne države zahtevajo prekinitev prakse FGM kot pogoj za kakršnokoli pomoč, potem pa kar poskusi kaj takega doseči. Če jim mi ne bomo pomagali, jim bodo pa Kitajci (ki vsaj za zdaj kažejo, da jih kršitve človekovih pravic ne odvrnejo od dobrega biznisa). Svet je pač kompliciran in "enoten nastop" na svetovnem nivoju je vse prej kot enostavna reč. Kar poglej ZN.

user386> In nikdar nisem omenil opustitve izobraževanja. Če kaj, potem spodbujam k intenzivnejšemu.

Jaz pa ne k toleriranju FGM. Samo izpostavil sem dejstvo, da ko gre za afriko pravzaprav nimamo izbire. Ali jih pobijemo, ali pa jim tolk razširimo obzorja, da bodo to nehali počet sami od sebe.

Tudi obrezovanja dečkov ne moreš izkoreninit drugače, kot da se starši odločijo, da njihov otrok ne bo obrezan, ker bo ob povpraševanju vedno prisotna tudi ponudba.

perci ::

Prosim! Daj link iz katerega je razvidno, da so dobili nekoga, da je naredil fgm in bil oproščen.

borchi ::

@user386: glej, o tem kdaj ne hodim k maši in kolk črtim dotične pingvine, ki tam razlagajo bedarije, lahko v kaki drugi temi. sicer ti ne morem preprečit, da se me lotevaš na osebni ravni (to ti bodo, upam, moderatorji), bi bilo pa boljše za debato, da se skoncentriraš na predmet debate.

ker mislim, da imaš težave s formuliranjem svojih misli.
l'jga

Thomas ::

> Prosim! Daj link iz katerega je razvidno, da so dobili nekoga, da je naredil fgm in bil oproščen.

Sej sam ga že dal, malo zgoraj. 3000 primerov v GB letno.

Niso dobili nikogar, ali praktično nikogar?

Nesposobna policija+tožilstvo+sodstvo.

A ni očitno?

p.s.

A bi moral biti Einstein, da bi pogruntal, kdo so starši mutiliranih otrok?

A zdej se zgovarjajo na to, da niso našli storilcev?

Idiots. Moroni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Nič nisi dal. Daj primer, kjer se je zvedelo za osebo z imenom in priimkom, ki je to naredil, ki je to naredil osebi z imenom in priimkom in bil oproščen na sodišču ali pa njegov primer sploh ni prišel pred sodišče.

jype ::

Zdaj pa še za ZDA, dajmo!

perci ::

btw, ali poznas statistiko (oceno) posilstve v EU? In do koliko obsodb pride procentualno? To pa zato, ker je posilstva težko odkrivati in dokazovati. Ženska je pod stresom in ne prijavi vedno dejanja. Če pa ga že prijavi, je pa njena beseda proti storilčevi.

To očitno pomeni, da posilstev v eu ne obsojamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

borchi ::

ker je SODIŠČE izreklo obsodbo, bo sedaj policija in tožilstvo boljše delalo? to praviš, thomas?

potem je neki gnilega v taki državi.
l'jga

Thomas ::

> Daj primer, kjer se je zvedelo za osebo z imenom in priimkom, ki je to naredil, ki je to naredil osebi z imenom in priimkom in bil oproščen na sodišču ali pa njegov primer sploh ni prišel pred sodišče.


Sej nisi resen. Imena staršev teh otrok so znana, ane?

Sej so bili na šolskem zdravniškem pregledu. A niso bili?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Ne, to je tisti pravi sistem, ki je Thomasu očitno po godu.

Zdaj bodo vse drugačnopolte deklice pregledali in zaprli oba starša, če bo z njimi kaj narobe.

"A bi moral biti Einstein, da bi pogruntal, kdo so starši mutiliranih otrok?"

Thomas> Sej so bili na šolskem zdravniškem pregledu. A niso bili?

A so bli?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> ker je SODIŠČE izreklo obsodbo, bo sedaj policija in tožilstvo boljše delalo?

Ja. Zdej vedo da morajo to sledit, ja. Bi morali že prej, pa niso. Kar je SRAMOTA.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Zdaj bodo vse temnopolte deklice pregledali in zaprli oba starša, če bo z njimi kaj narobe.

Že zdaj pregledujejo VSE deklice.

Ampak face it. OR niso prijavili OR niso procesuirali OR whatever.

Pol pa pri nas jebejo tistega Železnika zaradi unih par sto v omari pozabljenih spisov! No, vsaj to.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Normalno je, da če tvoj otrok pride na zdravniški pregled, ali pa da vzgojiteljica v vrtcu opazi sledove ugašanja cigaret na telesu tvojega otroka, da gre stvar dalje v proceduro pravne države. PRAV. Edino prav.

Normalno je pa tudi, če za FGM velja ISTO.

Skapirale tudi najtrše buče?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Normalno je pa tudi, če za FGM velja ISTO.

Že dolgo časa te prosimo za kak verodostojen link, ki dokazuje, da velja nasprotno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> Že dolgo časa te prosimo za kak verodostojen link, ki dokazuje, da velja nasprotno.

A če ga dobiš, boš dal mir pol?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

no, če so ZDA rabile kaj takega, da so končno stopile iz srednjega veka (sicer če bi bili angleško govoreči, bi tu lahko bol primerno napisali "dark age"), potem tudi jaz pozdravljam to obsodbo.

pa še majo kaj takih svinjarij v ZDA, ki šele čakajo, da se policiji pove, da so svinjarije?
l'jga

Ziga Dolhar ::

> Ampak face it. OR niso prijavili OR niso procesuirali OR whatever.

A se ti zdi, da bi zdravniki morali prijavljati take primere?

(Da, če zdravnika smatramo za "uradno osebo" -- ali se, ne vem. Če ni uradna oseba, ni dolžan prijaviti mutilacije. Če bi bil tak zdravnik na sodišču poklican kot priča, bi lahko _odklonil_ dolžnost pričanja. Prav tako bi sodnik ne smel videti [oz. v najslabšem primeru moral sam izločiti] izjave, ki jih je zdravnik pridobil.)
https://dolhar.si/

Thomas ::

> pa še majo kaj takih svinjarij v ZDA, ki šele čakajo, da se policiji pove, da so svinjarije?

Dopuščam. Tako kot tudi pri nas, BTW.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
4 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranjevanje Izraelcev iz Gaze

Oddelek: Problemi človeštva
333815 (593) mtosev
»

Prevzetnost in pristranost

Oddelek: Loža
402120 (1444) nevone

Več podobnih tem