Forum » Pomoč in nasveti » Kako ločiti vokale ali podlago od komada???
Kako ločiti vokale ali podlago od komada???

zvitorepec ::
Če vokali niso posneti na svojem kanalu - se pravi ločeno od glasbe jih iz komada ne boš mogel popolnoma izločiti.
Delno se to da z utišanjem tistih frekvenc, katere najpogosteje zavzema človeški glas - v equalizerju pač utišaš te frekvence (običajno srednji pas).
Jaz za obdelavo glasbe uporabljam Adobe Audition.
Delno se to da z utišanjem tistih frekvenc, katere najpogosteje zavzema človeški glas - v equalizerju pač utišaš te frekvence (običajno srednji pas).
Jaz za obdelavo glasbe uporabljam Adobe Audition.
HOWGH!

sm0key ::
Na žalost boš to zelo težko naredil. Če sklepam po tvojem vprašanju ti bi tudi EQjanje delalo težave, saj moraš dobro poznat karakteristike zvoka, oziroma bolje rečeno samplov posameznih inštrumentov, se pravi na katerih frekvencah igrajo. Ker pa (v moderni glasbi sploh) dostikrat producenti vokale efektirajo ali jih "zlivajo" z drugimi "accent" tracki znotraj aranžmaja bi taka izolacija nekega frekvenčnega območja pokazala bodisi zelo porezan vokal (če bi resnično hotel izolirat _samo_ vokal) ali pa bi vmes slišal nepovezane izseke drugih inštrumentov.
Sam bi ti zato raje priporočal da si pridobiš Acapelo, to je vokalni track brez inštrumentov, ponavadi že posnet v studiu. S-T pravila pa mi preprečujejo izdati detajle ;)
Sam bi ti zato raje priporočal da si pridobiš Acapelo, to je vokalni track brez inštrumentov, ponavadi že posnet v studiu. S-T pravila pa mi preprečujejo izdati detajle ;)

Spajky ::
Ker so glavni vokali (osnova) ponavadi v centru panorame (mono), se da velikokrat z uporabo kakega programa ala Audition to uspešno opravit:
- narediti kopijo *.wav mono tracka iz stereo ter mu z EQ (ekvilizer, izenačevalec) zbit vse ostale spektre zvoka čimbolj stran/dol; nato temu track-u obrnit fazo signala za 180° in ga zmiksat/stopit z obema originalnima trackoma.
Ven dobimo skoraj originalen stereo track z vsemi preostalimi zvoki, le z bistveno utišanim glavnim vokalom (skoraj ga ni čut, oz. zelo v ozadju ...
Ponavadi rata, ne pa vedno ...
- narediti kopijo *.wav mono tracka iz stereo ter mu z EQ (ekvilizer, izenačevalec) zbit vse ostale spektre zvoka čimbolj stran/dol; nato temu track-u obrnit fazo signala za 180° in ga zmiksat/stopit z obema originalnima trackoma.
Ven dobimo skoraj originalen stereo track z vsemi preostalimi zvoki, le z bistveno utišanim glavnim vokalom (skoraj ga ni čut, oz. zelo v ozadju ...
Ponavadi rata, ne pa vedno ...

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranitev vokalovOddelek: Zvok in slika | 1517 (1080) | jorgos |
» | Program ki izklopi iz skladbe vokal(besedilo, pesmi)Oddelek: Zvok in slika | 8924 (7885) | podtalje |
» | zvok pri pesmiOddelek: Zvok in slika | 1247 (1155) | Toxic |
» | Snemanje vokala?Oddelek: Zvok in slika | 5513 (5225) | zcetrt |
» | odstraniti vokale iz mp3Oddelek: Programska oprema | 2785 (2614) | JOKER |