Forum » Programska oprema » odstraniti vokale iz mp3
odstraniti vokale iz mp3
Klemenn ::
torej..imam eno pesem..
pa bi rad odstranil vokale, pa jih ne znam oz ne vem s čim
katere programčke vi uporabljate za to, če se to sploh da?
pa bi rad odstranil vokale, pa jih ne znam oz ne vem s čim
katere programčke vi uporabljate za to, če se to sploh da?
Business ::
Brez da bi poslabšal zvočno sliko podlage, ti vokalov ne bo uspelo odstraniti iz MP3 datotete. Za take in drugačne hece si probal dobiti kak Cool Edit Pro 2.0 ali novejše. Tam imaš razne filtre, ki delujejo kot kak equalizer ki odreže frekvenco vokalov odreže pa hkrati tudi frekvenco podlage, kar se bo slišalo kot popačenje zvočne slike.
JOKER ::
Hmm... ja, to bi se dalo predvidevam naredit z Fruity Loops 4 .
Ta program, če se ne motim vsebuje podprogram, ki se imenuje SLICER (žiletka) in ti zvočno datoteko razreže na 2000 koščkov nato pa imaš matrico na kateri to vse skupaj sestaviš, ampak po želji recimo v tvojem primeru sestaviš pesem, ampak brez vocala.
Moram pa povedat oziroma napisat, da program je pa res Profesionalno izdelan in skoraj po pravici povedano ni za domačo rabo, ampak predvsem v glasbenih studijih.
Mislim, da pa poznaš ta program. Če gre s katerim, ki je v normalni prodaji je to lahko samo Fruity Loops 4 . Druga rešitev pa je, da poznaš koga na kakšni zasebni TV ali pa RADIO postaji in ti skopira (kar je seveda prepovedano) program za delanje matric.
Toliko, upam da sem bil v kakšno pomoč.
Ja pa še nekaj: zelo dobri in kvalitetni so programi , STAINBERG NUENDO in ostale verzije.
Tudi to so profesionalni programi za glasbo.Delanje Mixev, remixev in vse ostalega.
Probaj pogledat kaj tudi v to smer.
Lp JOKER
Ta program, če se ne motim vsebuje podprogram, ki se imenuje SLICER (žiletka) in ti zvočno datoteko razreže na 2000 koščkov nato pa imaš matrico na kateri to vse skupaj sestaviš, ampak po želji recimo v tvojem primeru sestaviš pesem, ampak brez vocala.
Moram pa povedat oziroma napisat, da program je pa res Profesionalno izdelan in skoraj po pravici povedano ni za domačo rabo, ampak predvsem v glasbenih studijih.
Mislim, da pa poznaš ta program. Če gre s katerim, ki je v normalni prodaji je to lahko samo Fruity Loops 4 . Druga rešitev pa je, da poznaš koga na kakšni zasebni TV ali pa RADIO postaji in ti skopira (kar je seveda prepovedano) program za delanje matric.
Toliko, upam da sem bil v kakšno pomoč.
Ja pa še nekaj: zelo dobri in kvalitetni so programi , STAINBERG NUENDO in ostale verzije.
Tudi to so profesionalni programi za glasbo.Delanje Mixev, remixev in vse ostalega.
Probaj pogledat kaj tudi v to smer.
Lp JOKER
Joker: Že samo matrica se ne napravi iz mp3 datoteke. V studiju se snema vsak inšrument in vokal posebej. Njim je vseeno na koncu ali dodajo vokal ali ne. V tem primeru pa gre to v obratno smer. Iz enega posnetka (celote) odstraniti frekvence vokala. Moraš pa vedet da tudi npr. kitara ali drug inštrument lahko uporabljajo enak frekvenči pas kot je frekvenčni pas vokala. in ko boš ti odsranil iz skladbe npr . 900HZ -1000HZ govorim na pamet, boš s tem odstranil nekaj vokala in tudi nekaj ostalih inštruimentov. No tako kvalitetnega filtra, da bi pa res odstranil samo vokal in ne popačil ostale zvočne slike pa še nisem zasledil. No lahko pa probaš to kar pravi Joker pa daj kak sample gor da slišimo kak je uspelo.
LP
Business
LP
Business
Klemenn ::
ah sem že najdel instrumental verzijo v trgovini
sem pa iskal pesem zmagovalke eurovizije,ki mi je bolj všeč v instrumental obliki
sem pa iskal pesem zmagovalke eurovizije,ki mi je bolj všeč v instrumental obliki
JOKER ::
Business saj vem in se strinjam popolnoma. V studijih imajo 24 in več stezne magnetofone tako da lahko kitarist danes pride snemat, klaviature jutri pevec pojutrišnjem in na koncu ko to združijo na stane demo posnetek. Nato pa vse skupaj "izpilijo" in to je to.
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KAraoke - specifično kateri program za snemanje vokala na obstoječ mp4.Oddelek: Zvok in slika | 1214 (1041) | Matev |
» | Glasbeni program za obdelavo glasbeOddelek: Programska oprema | 7948 (5496) | nikicaa |
» | Iščem programOddelek: Programska oprema | 1600 (1286) | bluefish |
» | Ker program za delanje muskeOddelek: Programska oprema | 1492 (1336) | n0n4m3 |
» | Program za odstranitev petjaOddelek: Programska oprema | 2543 (2382) | Tody |