Forum » Pomoč in nasveti » Boot problemi z 8kha+ plato
Boot problemi z 8kha+ plato
VidKo ::
Imam eno vprašanje. Kupil sem epoxovo plato, nakar sem po vgradnji opazil boot probleme. Ko računalnik ugasnem (preko power tipke, ali preko Windowsow). Se več ne boota. Edina rešitev je, da potegnem kabel iz vtičnice in počakam nekaj sekund, ali pa da tipko power držim pritisnjeno cirka 30 sekund. Je kaj narobe z biosom, ali je defektna plošča?
za vsako pomoč se najlepše zahvaljujem
za vsako pomoč se najlepše zahvaljujem
tha_man ::
To je po tujih forumih eden najbolj znanih problemov s to plato. V večini primerov je bil kriv napajalec. Zanimivo je, da je veliko ljudi imelo probleme celo z Enermaxovimi napajlci, ki med najbolj kvalitetnimi kar se stabilne napetosti tiče (to ti lahko tudi sam potrdim). Nekaterim je pomagal tud bios upgrade.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Bios sem upgradal z najnovejšo verzijo. Pa vseeno nič ne pomaga. Tako, da je potem samo napajalnik lahko kriv?
Lp, Vid
Lp, Vid
tha_man ::
Največ možnosti je za to, seveda pa ni nujno. Po moje bi blo najboljše da probaš s kakim drugim napajalcem, če bo pomagalo. Pa malo se poigraj s karticami in ramom, lahko tud poizkusiš odklopit največje porabnike energije, npr. disk itd...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Ugotovil sem, da se zadeva normalno boota, ko je računalnik še hladen, ko pa se segreje pa je treba čakat, oz. izklopit iz omrežja ali pa tipko power držat pritisnjeno več kot 30 sekund. CPU (XP1700) se mi segreje na 54c, plata pa na 46c. Je to v mejah normale, ali je preveč? Uporabljam Volcanoja II.
Lp, Vid
Lp, Vid
Dami ::
Dej si kupi en bolši hladilnik. Kar se pa boota tiče, sn brau en review (mislim da na bit-tech) in je tipu sploh ni hotl zbootat, če ga je vžgal. Pol k ga je resetiral mu je delal. Je blo napisan da ma ta plata mende 3 fazno napajanje in rabi zlo kvalitetn napajal. Je sprobal ene 300 in celo 400w pa niso delal. Pol je dal not enermaxa 431w in stvar je fajn delala.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Hja, je bil moj frend VasKo tolko dober, da mi posodo svoj 400W napajalnik. In s tem napajalnikom se je normalno bootal. Poskusila sva sicer samo ene 5x, je pa delovalo vseh 5x. Tako, da je 99% res kriv napajalnik.
Odkril sem problem. Ko mam ohišje zaprto se mi CPU segreje na 54 c, MB pa na 45 c. Če ob tej temperaturi izklopim pcja, se noče bootat. Če pa odstranim levo stran ohišja, pade temperatura CPUja na 44 c, MBja pa na 37 c in zadeva se bp boota. A mate ostali lastniki te plate podobne temperature?
lp, VidKo
lp, VidKo
krucymucy ::
Dej tist kuler iz northbridga dol pa dej gor magari blue orba!! Al pa en star kuler od kakga pentiuma I... al pa če si že na grafikulji zamenju ... pa dej tistga gor napopej!!!
TylerDurden ::
Jaz imam isti problem, ampak plata je MSI k7t pro. Če je vroča mašina, se mi noče bootat, če počakam 1 h, da se ohladi, ali pa jo prisilno ohladim se boota normalno. Zboota se tudi, če izštekaš iz vtičnice pa nazaj priključiš.
Zdej sem pa v dilemi, ker imam tukaj zraven kovček s čisto novo epox plato, what to do, what to do? Glede na to da je očitno prejšnja plata brezhibna, bom moral investirat še v 400 W napajalnik. Damn it. Največji štos je v tem, da se je to kar iznenada pojavlo, prej je delalo 2 leti v redu.
Zdej sem pa v dilemi, ker imam tukaj zraven kovček s čisto novo epox plato, what to do, what to do? Glede na to da je očitno prejšnja plata brezhibna, bom moral investirat še v 400 W napajalnik. Damn it. Največji štos je v tem, da se je to kar iznenada pojavlo, prej je delalo 2 leti v redu.
Let\'s make some soap ...
Očitno bo res treba nabavit 400W napajalnik. Za tiste v bližini Avstrije in mesta Graza priporočam: http://www.kkedv.net/ kjer se da poceni kupit Topower ATX 420 Watt (PFC) za samo 72,60 Eurov ali 999 ATS. In ni treba plačat niti carine Poleg tega imajo še vse ostale komponente.
[t502] ::
Plata je prevroca!
Maximalno je okrog 40-42°C. Zato mas probleme. V ohisje vgradi dodaten ventilatorcek al dva :)
Maximalno je okrog 40-42°C. Zato mas probleme. V ohisje vgradi dodaten ventilatorcek al dva :)
TylerDurden ::
Glede na to, da imam chiftecovo ohišje sem razmišljal, da bi iz kartona naredil dovode zraka iz dveh ventilatorjev, ki sta na na zadnji strani ohišja, dovod bi speljal direkt na hladilnik procesorja ter na ventilator hladilnika chipseta. Dovod bi izdelal iz kartona, dobro zatesnil in nataknil na dva 80mm ventilatorja, ki bi poganjala zunanji zrak v našino po kanalih iz kartona.
Let\'s make some soap ...
Baje se ta problem z bootanjem da resit, ce nabavis kvalitetnejsi oziroma mocnejsi napajalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Abit NF7-S vs Asus A7N8X-E Deluxe in Barton 2500+Oddelek: Navijanje | 1807 (1182) | lenkosmrk |
» | Ali je ta napajalnik zakej???? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3891 (3129) | pele-on |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2447 (1470) | Markoff |
» | Napajalniki za ECS K7S5AOddelek: Strojna oprema | 1247 (1023) | kokos |
» | Temperatura T-Birda??Oddelek: Navijanje | 1250 (968) | Neo32 |