» »

Težave z brskalniki, OSjem ali firewall-om (nekaj v smislu parental control)

Težave z brskalniki, OSjem ali firewall-om (nekaj v smislu parental control)

muzičar ::

Ok zadeva je taka: spomnil sem se na en znan nemški xxx (kvaliteten, ne tista amateur jajca) in po dolgem iskanju najdem tor***t, ga hočem dljat in mi lisica pove da stran ni dostopna (oz. the connection was reset etc.), uredu si rečem mrtev tor***t, poiščem drugega (podobnega ne istega) hočem dljat.... spet isto, okej za foro probam enga, ki ima preko 200 seed-ov in spet isto. To se mi dogaja čisto z vsemi. Za foro sem še probal neko random xxx stran in isto, je ne prikaže.

Nastavljal nisem nič, nikjer (vsaj ne pomnim da bi), cillinov web filter nisem nikoli imel prižgan, poleg pc-cillina je še SP2 firewall. Uporabljam FF, učeraj sem naložil 2.0 in je isto, sem probal še z Opero in IE7 -> isto.

Torej kakšne ideje. Mi lahko kdo pove kje vse VSE so kakšne take nastavitve da bi to blokirale, ker že iz principa ne bom pustil tega tako (pa še dober xxx je, malo nostalgije :D ).

Hvala, LP

edit: nostalgija je mišljena glede xxx (legendaren, bojda najboljši)
  • spremenil: muzičar ()

amigo_no1 ::

Lahko da imaš premajhen ratio (DL:UL).

Mislim da 5.5 ni premajhen ratio :D .

edit: 5.501 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: muzičar ()

amigo_no1 ::

Kako imaš urejeno povezavo doma (preko routerja mogoče) ?
Si forwardal porte ?
Mogoče Firewall kaj "bremza" ?

Wirelles mreža je. Router ma use porte odprte. Firewall je od XP-jev in nima kaj bremzat.

jan01 ::

odstrani tisti zanič pccilint in posnemi kak spodoben antivirus(kaspersky, nod32, bitdefender,... free: antivir, avast) in kak firewall(outpost, jetico, ali pa kar brezplačen, a zelo dober comodo). Posnemi se ewido in/ali webrootov spy sweeper. Vse poskeniraj.

Router ma use porte odprte.

upam, da mislis vse NUJNE, ne vse.
Za torrent clienta ti priporocam utorrent(le en inbound port)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

Pc-cillin definitivno ni jajc (poglej teste), sicer ga bom menjal Februarja ko licenca poteče a vseeno. Ewido imam samo nimam vklopljen real time shield, ker s cillinom nimam potrebe po le tem. Na ruterju so pa VSI porti odprti. Kar se tiče varnosti niti enkrat še ni bila prebita (že dve leti brez dos,ddos napadov, trojancev in virusov etc.) edini spyware, ki ga dobivam so pa tracking cookie-ji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896487141 (37277) Rias Gremory
»

Port Forwarding nikakor noče delovati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
217664 (6804) AC_DC
»

MikroTik in default rule

Oddelek: Omrežja in internet
174191 (3428) nejcsuha
»

Spletna aplikacija - lasten SMTP strežnik