» »

Joomla težave pri namestitvi

Joomla težave pri namestitvi

andrejp ::

Na serverju ponudnika kjer imamo vzpostavljeno gostovanje sem želel postaviti CMS sistem Joomla 1.011. Pri preinstal pregledu pa sistem javi, da je sesion.save_path unwritabe. Seveda sem kontaktiral ponudnika, ki je zagotovil da je php.ini, kjer je določen sesion.save_path skonfiguriran tako, da bi moral biti tmp direktorij writable. To potrdi tudi test.php - vrne session dir + 1 ker kaže da je ta dir writable.

Ali je kdo imel podoben problem oz. kje v Joomli naj bi bil problem, da spremeni osnovne nastavitve. Sicer poznam pot da se zaobide php.ini, vendar pa je potem temp direktorij na disku in ne v ramu kar posledično upočasnjuje seje.

Vice ::

Edina rešitev da greš preko .htaccess . 1.5 naj bi imela rešen ta bug kolikor se spomnim, samo a ti res tako zelo opočasni sejo z "lastnim" tmp-jem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

andrejp ::

Se pravi, da ni druge poznane rešitve kot .htaccess in notri vrstica: php_value session.save_path 'pot do mojega writable direktorija'. Torej za karkoli resnejšega bo na tem strežniku potrebno počakati na joomlo 1.5., ali pa na posodobitev strežnika, kjer pa mogoče ne bo tega problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Php pomoč

Oddelek: Programiranje
141839 (1272) Dober dan
»

Pomoč pri nalaganju večih slik naenkrat

Oddelek: Izdelava spletišč
6773 (623) winlins
»

IIS se obesi

Oddelek: Izdelava spletišč
8976 (841) pivmik
»

php funkcija

Oddelek: Izdelava spletišč
211582 (1315) simon
»

IIS in PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
81744 (1619) rocki_

Več podobnih tem