Forum » Izdelava spletišč » Pomoč pri nalaganju večih slik naenkrat
Pomoč pri nalaganju večih slik naenkrat
winlins ::
Pozdravljeni,
Potrebujem pomoč pri zapisu ali popravilu funkcije.
Za input datoteke imam takšen zapis:
Potem ko kliknem gumb se pa zgodi:
V spremenljivko slika pa se shranijo imena datotek npr. slika.jpg vse skupaj pa sem našel na http://hacks.mozilla.org/2009/12/multip...
Sedaj me pa zanima kako lahko vse te slike pošljem na strežnik.
Z to funkcijo mi naloži samo eno sliko (ne v tem primeru ampak pri dodajanjem ene posamezne slike)
Prosim če mi lahko približno napišete sintakso funkcije.
Hvala v naprej.
Lp, winlins
Potrebujem pomoč pri zapisu ali popravilu funkcije.
Za input datoteke imam takšen zapis:
<input name='uploads[]' type="file" multiple=""/>
Potem ko kliknem gumb se pa zgodi:
foreach ($_FILES['uploads']['name'] as $slika) { echo '<li>' . $slika . '</li>'; }
V spremenljivko slika pa se shranijo imena datotek npr. slika.jpg vse skupaj pa sem našel na http://hacks.mozilla.org/2009/12/multip...
Sedaj me pa zanima kako lahko vse te slike pošljem na strežnik.
$target_path = "../uploads/dogodki/" . $id . "/"; $ime = md5($id); $target_path = $target_path . basename( $_FILES['slika'][''] . $ime . "." . $tip); $ime_vpis = $ime . "." . $tip; if(move_uploaded_file($_FILES['slika']['tmp_name'], $target_path)) { echo "Dodano"; } else { echo "Napaka"; }
Z to funkcijo mi naloži samo eno sliko (ne v tem primeru ampak pri dodajanjem ene posamezne slike)
Prosim če mi lahko približno napišete sintakso funkcije.
Hvala v naprej.
Lp, winlins
- spremenil: winlins ()
KoMar- ::
winlins, še vedno si len ko fuks...
- seveda ti naloži samo eno sliko, ker moraš dat kodo v foreach zanko, kot je vidno v 2. snippetu kode zgoraj
- skombiniraj s tem: http://php.net/manual/en/features.file-...
- Google: php multiple file upload
- seveda ti naloži samo eno sliko, ker moraš dat kodo v foreach zanko, kot je vidno v 2. snippetu kode zgoraj
- skombiniraj s tem: http://php.net/manual/en/features.file-...
- Google: php multiple file upload
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
winlins ::
Pozdravljeni,
KoMar- Hvala :) to sedaj deluje.
Sedaj pa imam problem ker če izberem več datotek jih ne morem naložiti ker imam na strežniku upload_max_filesize: 8M
Če spremenim seveda deluje ampak jaz želim da na strežniku tako ostane npr. lahko tudi 2M in bom jaz vseeno dodajal po 100MB slik.
Ko vpišem te ukaze v npr. index.php mi izpiše samo 8M kar pa vzame iz php.ini prva dva ukaza ne spremenita nič. Je to sploh mogoče da bi nastavil upload_max_filesize v spletni strani ali pa če se da dodati nov php.ini k posemeznemu vhostu kar sem že tudi poskušal pa ni šlo :)
Hvala!
Lp, Winlins
KoMar- Hvala :) to sedaj deluje.
Sedaj pa imam problem ker če izberem več datotek jih ne morem naložiti ker imam na strežniku upload_max_filesize: 8M
Če spremenim seveda deluje ampak jaz želim da na strežniku tako ostane npr. lahko tudi 2M in bom jaz vseeno dodajal po 100MB slik.
ini_set('post_max_size', '20M'); ini_set('upload_max_filesize', '20M'); echo ini_get('upload_max_filesize');
Ko vpišem te ukaze v npr. index.php mi izpiše samo 8M kar pa vzame iz php.ini prva dva ukaza ne spremenita nič. Je to sploh mogoče da bi nastavil upload_max_filesize v spletni strani ali pa če se da dodati nov php.ini k posemeznemu vhostu kar sem že tudi poskušal pa ni šlo :)
Hvala!
Lp, Winlins
Uros!no ::
.htaccess mogoče?
<FilesMatch somefile.html> php_value post_max_size "20M" php_value upload_max_filesize "20M" </FilesMatch>
KoMar- ::
Probaj to:
<IfModule mod_php5.c> php_value post_max_size 20M php_value upload_max_filesize 20M </IfModule>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] Nedelujoči mail()Oddelek: Programiranje | 1496 (1366) | Miko55 |
» | PHP fopenOddelek: Programiranje | 1274 (1045) | BigWhale |
» | Prenos WP bloga k drugem gostitelju, ni možna več prijavaOddelek: Izdelava spletišč | 1808 (1589) | marS |
» | [php] unlink - problemčekOddelek: Izdelava spletišč | 1721 (1267) | PaX_MaN |
» | PEAR :: LogOddelek: Izdelava spletišč | 1159 (1043) | Trubadur |