» »

kako ustvariti particijo v windowsu?

kako ustvariti particijo v windowsu?

asus ::

dons mi je kolegica prnesla comp k se ji pregreva pa sm malo očistil hladilnik pa pasto zamenjal,tak da je zdj vredu,zdj naj bi ji pa še winse mal poštimal in vidim da ima sm C particijo.Pa me zanima če se da iz winsow naredit še D al ji moram nanovo inštalirat windows?hvala

StajercSSS ::

Particion Magic 8 ;)
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

hvala

bosmla ::

Pa mas celoten disk formatiran ali samo del?
Z desnim miskinim gumbom klikni na Moj Racunalnik (ikono) in izberi upravljaj tam pa na upravljanje diskov (upam da sem prav napisal v slovenscini) pa bos videl stanje pa se formatiras lahko...

zums ::

A pa se da narest npr., da imaš 3 particije, pa na eni winse.
Winse ponovno naložit na novo particijo, tko da se ohranijo vse nastavitve od prejšnje instalacije.
Problem je v tem da so winsi naloženi na najmaši particiji 10Gb in jo počasi zmankuje.

bosmla ::

Naceloma je 10 GiB za OP popolnoma dovolj (se prevec) in je tudi pravilno narejeno - programe (beri IGRE) si instaliraj na drugo-vecjo particijo. Seveda se da izvesti tudi to, da prestavis winse na drugo particijo vendar ti tega v tvojem primeru ne priporocam (beri prvi stavek se enkrat >:D )

detroit ::

upam da program files ne stejes pod windows:Ok pol se pa da zgodit da mas 10gig premau kej hitr
Skero

zums ::

Mah kje... vse mam na drugi particiji... programe, spile, odjemalce poste,moje dokumente...
Še celo nerota sem mogu nastavt na drugo particijo da mi je lohk sploh dvd napeku.
Kere mape lohk sprot vsak dan brišem? Vem da je temp, ena takih, sam tam se ne nabere tolk Mb...Rabu bi sprostit 1-2Gb, pol bo blo pa mega.

lufthammer ::

Snemi si Advanced WindowsCare, Personal je zastonj in za začetek kar v redu spuca navlako.

a s partition magic 8 trail veryijo nemors particije naredit,zato k sm ze vse nastimal ko pa stisnem apply mi pa napise da je trail in naj si nabavim cel program.a je kak drug s katerim lohk

valterz ::

Bom kar tukaj vprašal....s Partition Magic 8 sem razdelil disk na dve particiji.Vse je lepo potekalo,moti me,ker se je pojavil še ena particija in sicer Z (lokalni disk).Pod lastnosti mi piše:
-Vrsta: lokalni disk
-Datotečni RAW

Kaj to pomeni?
Valter

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784887 (3869) Dejk0
»

Kako povečati particijo na delujočem sistemu

Oddelek: Pomoč in nasveti
64264 (4264) pecavar34
»

formatiranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
353516 (2340) teedy
»

Kako razdeliti disk