Forum » Pomoč in nasveti » Problem z Win XP
Problem z Win XP
LiuKang ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem kupil nov računalnik po komponentah in ga sam sestavil. Ko hočem naložiti Windows Pro Xp Sp1 pa mi sredi inštalacije prikaže fatalno napako; le-ta se glasi: error code 80096001, verifying trust, cannot load product catalogs.
Pred tem ni bilo na disku nobenega os. Pogledal sem tudi po internetu, pa nikjer ni kakšne pametne rešitve.
Če kdo kaj ve o tem, naj mi prosim sporoči.
Hvala,
LP.
Pred kratkim sem kupil nov računalnik po komponentah in ga sam sestavil. Ko hočem naložiti Windows Pro Xp Sp1 pa mi sredi inštalacije prikaže fatalno napako; le-ta se glasi: error code 80096001, verifying trust, cannot load product catalogs.
Pred tem ni bilo na disku nobenega os. Pogledal sem tudi po internetu, pa nikjer ni kakšne pametne rešitve.
Če kdo kaj ve o tem, naj mi prosim sporoči.
Hvala,
LP.
marsovcek ::
Hja, poskusi dobiti kak drug CD z winsi.
Mimogrede sem nekje bral, da je nekdo imel podobne težave (isti error code, drugo sporočilo). Rešil je s tem, da je USB miš zamenjal z navadno PS2. Poskusiti ni greh .
Mimogrede sem nekje bral, da je nekdo imel podobne težave (isti error code, drugo sporočilo). Rešil je s tem, da je USB miš zamenjal z navadno PS2. Poskusiti ni greh .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marsovcek ()
NikMan ::
Ali si šel pravilno čez namestitev.
Tukaj imaš navodila , ki razlagjo vsako malenkost.
http://www.zmaga.com/program_ucenje.php...
Tukaj imaš navodila , ki razlagjo vsako malenkost.
http://www.zmaga.com/program_ucenje.php...
NikMan
www.nikman.net
LiuKang ::
Najprej hvala vsem za odgovore.
Te težave nimam več, pojavila pa se je ena druga.
Mislim, da so bile particije na disku prevelike, zato je javljalo to napako. Particije sem zmanjšal in inštalacija je stekla . . . do ponovnega zagona računalnika. Pokaže se črn ekran s win xp emblemom in modrim indikatorčkom, ki se začne vrteti non-stop. Win xp pa noče zagnati.
Mislim, da je težava v strojni opremi ali pa njeni nastavitvi.
V biosu ram normalno zazna.
Komponente so sledeče:
mat. plošča: ASUS M2N-E AM2 nVIDIA nForce570Ultra
procesor: AMD ATHLON 64 X2 3800
ram: Patriot1GB DDR2 5300 667Mh
disk: WD SATA2 ks 250Gb 7200
grafična: MSI PCI-e Gf7900GTO
A obstaja kak vodič kako je treba nastavit hardver potem, ko je že v ohišju, 32/64 bitna tehnologija, ipd...?
Hvala za odgovore,
LP, LiuKang.
Te težave nimam več, pojavila pa se je ena druga.
Mislim, da so bile particije na disku prevelike, zato je javljalo to napako. Particije sem zmanjšal in inštalacija je stekla . . . do ponovnega zagona računalnika. Pokaže se črn ekran s win xp emblemom in modrim indikatorčkom, ki se začne vrteti non-stop. Win xp pa noče zagnati.
Mislim, da je težava v strojni opremi ali pa njeni nastavitvi.
V biosu ram normalno zazna.
Komponente so sledeče:
mat. plošča: ASUS M2N-E AM2 nVIDIA nForce570Ultra
procesor: AMD ATHLON 64 X2 3800
ram: Patriot1GB DDR2 5300 667Mh
disk: WD SATA2 ks 250Gb 7200
grafična: MSI PCI-e Gf7900GTO
A obstaja kak vodič kako je treba nastavit hardver potem, ko je že v ohišju, 32/64 bitna tehnologija, ipd...?
Hvala za odgovore,
LP, LiuKang.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 install errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1061 (980) | franbe |
» | Prehod iz Win2000 na Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 2208 (1533) | chrush |
» | Blue screen...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3138 (2292) | PacificBlue |
» | Nameščanje Windows XP pro in NTFS formatOddelek: Operacijski sistemi | 1609 (1410) | fenomen79 |
» | comp se restara v nedogled wtf?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (1340) | pingec |