Forum » Strojna oprema » ko na neparticioniranem disku 8 Gb manjka..
ko na neparticioniranem disku 8 Gb manjka..

bozickus ::
Evo situacuje;
imam 160 Gb Sata disk Maxtor
nanj sem hotel instalirat WinXP (seveda v particiji).
vse je bilo OK, dokler pri ponovnem zagonu poda obvestilce na črni podlagi, da se ne more disk bootat.
Ok, bo za za podatke, sem si dejal.
Ampak, ker so podatki tudi vrednost, čas in denar, sem se znova vrgel na analizo diska.
Probal sem ga sformatirat-pa mi je vrglo Blue-screen.
Pa sem zbrisal particijo in ugotovil, da na 160 Gb disku manjka 8 Gb prostora.
Zanima me, ali je zatorej disk za odstrel ali se še da kaj narediti.
Trenutno ga imam na O&O Formatrecovery, da vidim, kaj je vse še gor (v drobovju diska).
disk je izven garancije, škoda se mi pa zdi ga vn metat.
imam 160 Gb Sata disk Maxtor
nanj sem hotel instalirat WinXP (seveda v particiji).
vse je bilo OK, dokler pri ponovnem zagonu poda obvestilce na črni podlagi, da se ne more disk bootat.
Ok, bo za za podatke, sem si dejal.
Ampak, ker so podatki tudi vrednost, čas in denar, sem se znova vrgel na analizo diska.
Probal sem ga sformatirat-pa mi je vrglo Blue-screen.
Pa sem zbrisal particijo in ugotovil, da na 160 Gb disku manjka 8 Gb prostora.
Zanima me, ali je zatorej disk za odstrel ali se še da kaj narediti.
Trenutno ga imam na O&O Formatrecovery, da vidim, kaj je vse še gor (v drobovju diska).
disk je izven garancije, škoda se mi pa zdi ga vn metat.
Carpe diem permaneo!

miko 55 ::
dej notr plato od win98 pa probi z fdiskom pogledat, če je nimaš pa start disketo od xp, pa je tam gor. nekaj placa vedno požre oz ga ne more spravit v patricijo.
kaj pa bios settings?
kaj pa bios settings?

amigo_no1 ::
Preveri disk z proizvajalčevim programom:
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Katero matično pl. imaš ?
Ti je stavek ob inštalaciji win 2000&xp "Press F6 to olad additional drivers" kaj znan ?
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Katero matično pl. imaš ?
Ti je stavek ob inštalaciji win 2000&xp "Press F6 to olad additional drivers" kaj znan ?

K0K0 ::
Kolk Gb ma disk 152 al 144?
Če ma 152gb je to čist normalno, ker proizvajalci računajo da je 1Mb 1000Kb v praksi pa je 1Mb 1024Kb.
Če ma 152gb je to čist normalno, ker proizvajalci računajo da je 1Mb 1000Kb v praksi pa je 1Mb 1024Kb.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()

;-) ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1386 (1324) | SkIDiver |
» | Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 GbOddelek: Pomoč in nasveti | 1997 (1665) | Kastrola |
» | Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1470 (1390) | BaRtMaN |
» | Particija izginila -- pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1327) | misso |
» | po izdelavi particij na vsakem disku 14Gb manjka??Oddelek: Strojna oprema | 1116 (873) | Tribal |