» »

Audigy 4 OEM

Audigy 4 OEM

AthlonEE ::

Pozdravljeni!

Sem pred nakupom novih slušalk (sennheiser HD-515 če koga zanima) in bi si rad kupil tudi novo zvočno. Zelo zanimiva se mi zdi Audigy 4 OEM (okvirna cena 10k sit). Zdaj pa me zanima kak se dajo izhodi nastavit. Doma imam namreč logiteche x-230 (2.1 sistem) in bi si zvočno rad tako nastavil da mi oddaja 2 stereo signala (enega za slušalke enega za zvočnike) in če bi se dalo obema posebej nastavljat glasnost (da nebi slušalke blejale na vso moč ko bi poslušal preko zvočnikov ipd.), EQ ipd. Pa tudi če bi se kdaj v prihodnosti odločil za nakup 5.1 sistema če bi mi zvočna oddajala recimo 5.1 in stereo.

Hvala za odgovore in LP

strumf666 ::

Bok!

Vezavi slušalk preko zvočnikov (prdvidevam, da imajo izhod) se verjetno hočeš izoginiti? To je najbolj enostavna rešitev.
Lahko kupiš razdelilec signala, samo potem ne moreš neodvisno nastavljat glasnosti.
Če kupiš platinum verzijo, potem imaš na panelu dodaten izhod za slušalke s potenciometrom za glasnot le-teh.
Uporabiš lahko digitalni izhod za zvočnike, analognega pa za slušalke. Samo to mislim da pri x-230 ni možno, ker če se prav spomnim nimajo vgrajenega dekoderja.
Lahko output našimaš na 4/4,1 pa v control panelu od creativa nastaviš na 2x stereo (pri 5,1 sistemu ni tako enostavno, pri 4,1 pa ni centra, tako da verjetno ne bi bilo težav). Problem bi imel verjetno v igrah in/ali predvajalnikih filmov, pri prostorskem zvoku oz. kako se ga znebit v korist 2x stero. V tem primeru se z dodatnim programom da nastavljat ločeno glasnost, samo bi zopet znali bit problemi z igrami/predvajalniki. Upam, da je kaj v pomoč. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok iz novejšega TV-ja na starejši Home Theater System

Oddelek: Zvok in slika
212311 (1791) gumby
»

Zvočniki in slušalke istočasno?