Forum » Programiranje » zacetniska vprasanja pri Visual Basicu 6
zacetniska vprasanja pri Visual Basicu 6
deejay2 ::
Na faksu se ucimno na starem Visual Basicu 6 osnov programiranja. Mene pa predvsem begajo if/case stavki in zanke. Zanima me, v cem je sploh razlika med na eni strani IF in CASE stavki in na drugi med Do-Loop in For-Next zankami? Vem da sta zadni dve opciji zanki, samo kolikor se meni zdi, lahko tudi z IF stavki naredis zanko. Ce zelis narediti taksno, da se recimo po 10 "obratih" prekine (tako kot to storis pri For-Next), potem samo dodas se stevec v njo. In stvar se po 10 krogih ustavi, tako kot bi se pri For-Next.
Zdi se mi, da lahko z IF stavki naredis enako kot z Do-Loop in For-Next. Torej ne vem, zakaj bi uporabljal slednja.
Prosil bi, da mi nekdo pove ce imam prav in mi razlozi malce bolj nazorno (in razumljivo) omenjene 4 elemente Visual Basica.
Zdi se mi, da lahko z IF stavki naredis enako kot z Do-Loop in For-Next. Torej ne vem, zakaj bi uporabljal slednja.
Prosil bi, da mi nekdo pove ce imam prav in mi razlozi malce bolj nazorno (in razumljivo) omenjene 4 elemente Visual Basica.
darkolord ::
Rekurzija iz metode še enkrat pokliče isto metodo... Na primer:
Pri temu primeru sicer pride do napake Stack Overflow, ker metoda kliče samo sebe toliko časa, dokler ne zapolni celega stacka (= gre pregloboko :))
Goto pa izvajanje premakne na določeno vrstico kode... Na primer ena neskončna "zanka":
Goto se je sicer (razen pri lovljenju napak) zelo priporočljivo izogibati, ker vodi do neberljive in komplicirane kode ( Spaghetti code).
Sub Test() Static stevec as long MessageBox stevec stevec = stevec + 1 Test End Sub
Pri temu primeru sicer pride do napake Stack Overflow, ker metoda kliče samo sebe toliko časa, dokler ne zapolni celega stacka (= gre pregloboko :))
Goto pa izvajanje premakne na določeno vrstico kode... Na primer ena neskončna "zanka":
Sub Test() krneki: MessageBox "test" Goto krneki: End Sub
Goto se je sicer (razen pri lovljenju napak) zelo priporočljivo izogibati, ker vodi do neberljive in komplicirane kode ( Spaghetti code).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
deejay2 ::
sepravi ce hocem imet pregledno se moram za ponovitve rajsi odlocit za for-netx ali pa do-loop, ce prav razumem. Tiste garekurzivnega primera pa niti ne zastopim najbols.
Verjamem da tistim, ki se ukvarjajo s programiranjem izbor dolocenega ukaza sploh ne dela vec problemov in je ze vse rutinsko..eni smo pac zacetniki in imamo ze s tem malo probleme .
Verjamem da tistim, ki se ukvarjajo s programiranjem izbor dolocenega ukaza sploh ne dela vec problemov in je ze vse rutinsko..eni smo pac zacetniki in imamo ze s tem malo probleme .
darkolord ::
"For" zanka se navadno uporablja pri določenem številu iteracij - na primer če hočeš seštet prvih tisoč števil, boš uporabil
"For each" se navadno uporabi ko želiš naredit loop čez vse elemente neke zbirke, na primer
Do While/Do Until pa se navadno uporablja, ko loopanje odvisno od nekega pogoja... na primer
Dim i As Long, rezultat As Long For i = 1 to 1000 rezultat = rezultat + i Next i
"For each" se navadno uporabi ko želiš naredit loop čez vse elemente neke zbirke, na primer
Dim p As Printer For Each p In Printers Debug.Print p.DeviceName Next
Do While/Do Until pa se navadno uporablja, ko loopanje odvisno od nekega pogoja... na primer
Do While Pogoj Debug.Print "bla" Loop
mte ::
fajn...sam skoda k je cist vse v anglescini.
Hja, pri programiranju se boš vedno moral zanašati na angleško literaturo. Kar je napisanega v slovenščini so večinoma zgolj neke začetniške stvari, potem se pa to nekje konča.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vba arrayOddelek: Programiranje | 937 (630) | Vazelin |
» | Excell klicanje makrota z različnimi gumbiOddelek: Pomoč in nasveti | 813 (629) | JankoK |
» | COM in Visual BasicOddelek: Programiranje | 2185 (1646) | pexo |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5734 (5197) | steev |
» | Brute forcing :) in VB problemiOddelek: Programiranje | 1347 (1145) | StratOS |