Forum » Pomoč in nasveti » Excell klicanje makrota z različnimi gumbi
Excell klicanje makrota z različnimi gumbi
JankoK ::
Živjo, zanima me kako bi lahko v excelu klical en spisan makro z različnih gumbov in sicer zaenkrat mi uspe samo z enim gumbom:
Primer:
'MsgBox (vIzbraniPredmet) - ImePrveDatoteke
Ta koda je del makrota, in deluje samo pri enem gumbu za dropdown 1, jaz bi pa rad to naredil na več gumbov še za dropdown 2 ter 3 v isti kodi. Torej da bi nekako ob kliku na gumb 2 ter gumb 3 prikazalo "Drop down 2" ter "Drop down 3".
Primer:
Ob kliku na gumb 2 (Koda ne deluje na tak način in je samo kot primer ker bi rad izvedel kako zapisat)
'MsgBox (vIzbraniPredmet) - bi izpisal vsebino "Drop Down 2" (ImedrugeDatoteke).
Primer:
With ActiveSheet.Shapes("Drop Down 1").ControlFormat vIzbraniPredmet = .List(.Value)
'MsgBox (vIzbraniPredmet) - ImePrveDatoteke
Ta koda je del makrota, in deluje samo pri enem gumbu za dropdown 1, jaz bi pa rad to naredil na več gumbov še za dropdown 2 ter 3 v isti kodi. Torej da bi nekako ob kliku na gumb 2 ter gumb 3 prikazalo "Drop down 2" ter "Drop down 3".
Primer:
Ob kliku na gumb 2 (Koda ne deluje na tak način in je samo kot primer ker bi rad izvedel kako zapisat)
With ActiveSheet.Shapes("Drop Down 1").ControlFormat ActiveSheet.Shapes("Drop Down 2").ControlFormat ActiveSheet.Shapes("Drop Down 3").ControlFormat vIzbraniPredmet = .List(.Value)
'MsgBox (vIzbraniPredmet) - bi izpisal vsebino "Drop Down 2" (ImedrugeDatoteke).
- spremenil: JankoK ()
Pozna mogoče kdo kakšno rešitev?
Zaenkrat mi pride na misel samo kopiranje macrotov ter spreminjanje spremenljivk, vendar na koncu bom imel ogromno macrotov za vsak gumb.
Zaenkrat mi pride na misel samo kopiranje macrotov ter spreminjanje spremenljivk, vendar na koncu bom imel ogromno macrotov za vsak gumb.
Napisano imam v SUB funkciji(primer: Sub imemakrota() ter spodaj koda) če sem prav razumel kar me sprašuješ. Ali je kakšna druga rutina ?
ja tako je, ko kliknem na gumb1 mi požene makro -
Run "imemakrota()". Vendar če poženem makro v gumbu2 bo koda enaka in se bo obnašal enako kot prvi gumb, torej bo še vedno gledal dropdown1.
To funkcijo kličem z klikom na gumb, spisan imam macro imemakrota() ki ga s klikom na gumb kličem in požene imemakrota() ki deluje samo z prvim "dropdown 1".
tole je skopiran makro gumba:
tole je skopiran makro gumba:
Sub Button95_Click() ' ' Button95_Click Macro ' Run "imemakrota()" End Sub
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JankoK ()
darkolord ::
OK,
imemakrota() spremeni, da bo takole:
Potem pa za vsak gumb narediš takole:
Za drugi gumb daš številko 2, za tretjega 3 itd.
V imemakrota pa potem enostavno preveriš spremenljivko "gumb", lahko z if stavkom ali pa takole:
imemakrota() spremeni, da bo takole:
Sub imemakrota(gumb As Integer)
Potem pa za vsak gumb narediš takole:
Sub Button95_Click() imemakrota 1 End Sub
Za drugi gumb daš številko 2, za tretjega 3 itd.
V imemakrota pa potem enostavno preveriš spremenljivko "gumb", lahko z if stavkom ali pa takole:
Select Case gumb Case 1 ' prvi gumb Case 2 ' drugi gumb End Select
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2325 (1788) | Miko55 |
» | ASP.NET (C#) - PomočOddelek: Izdelava spletišč | 1116 (893) | Denisj |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1449 (1216) | salabajs |
» | Akcije nad grafiko v VBOddelek: Programiranje | 1261 (1074) | damijani |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2670 (2236) | Vesoljc |