Forum » Pomoč in nasveti » reševanje podatkov s cd-ja
reševanje podatkov s cd-ja
andi5 ::
Pozdravljeni,
no pa spet mam eno težavico in sicer gre tako.
Mam cd 700mb od princo posnet cca eno leto nazaj na njem pa so v večini slike (*jpg) in še kakšen filmček zraven.
Ko sem pač po tem času spet hotel pogledat slike sem ugotovil da cdrom ne zazna cd-ja oziroma mi ga zazna kot praznega,poskušal sem s tremi cd pogoni in povsod je isto...tudi s tistim s katerim sem ga zapekel.
Poskušal sem rešit podatke z enimi tremi programčki cdroller,DVDXRescue in še z enim k se ne spomnim imena.
Noben programček sploh ne zazna cd-ja niti ne poskuša ga pregledat razen tega DVDXRescue ki se neki časa maltra a mu ne uspe.
Me zanima če obstaja kaka možnost da bom jst vidu spet te slikce?
no pa spet mam eno težavico in sicer gre tako.
Mam cd 700mb od princo posnet cca eno leto nazaj na njem pa so v večini slike (*jpg) in še kakšen filmček zraven.
Ko sem pač po tem času spet hotel pogledat slike sem ugotovil da cdrom ne zazna cd-ja oziroma mi ga zazna kot praznega,poskušal sem s tremi cd pogoni in povsod je isto...tudi s tistim s katerim sem ga zapekel.
Poskušal sem rešit podatke z enimi tremi programčki cdroller,DVDXRescue in še z enim k se ne spomnim imena.
Noben programček sploh ne zazna cd-ja niti ne poskuša ga pregledat razen tega DVDXRescue ki se neki časa maltra a mu ne uspe.
Me zanima če obstaja kaka možnost da bom jst vidu spet te slikce?
AlesC ::
dvd/divx playerji imajo dosti boljše bralce kot so računalniški. Vpraš če ma kak kolega dvdhdd mogoče ti bo uspelo. Kr jst sem mel tud podoben problem. Noben comp mi ni več bral cd-ja. Ko sem ga dal pa na divx player, ki predvaja jpeg datoteke je pa šlo normalno.
Pa še en nasvet. Nikol ne pečte cd-je z največjo hitrostjo, ker vam čez neki cajta ne bojo več delal. To sem jaz tudi počel, pa sem tak ko ti, čez eno leto vrgel pol filmov beg, pa ni blo enga risa na cd-ju.
Pa še en nasvet. Nikol ne pečte cd-je z največjo hitrostjo, ker vam čez neki cajta ne bojo več delal. To sem jaz tudi počel, pa sem tak ko ti, čez eno leto vrgel pol filmov beg, pa ni blo enga risa na cd-ju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlesC ()
d'Regi ::
Meni se je pa zgodilo tole:
Imel sem par slikic in par filemčkov na cd-ju. Potem sem pa z nerotom tako nekako dosnel na isti cd, da onih prejšnjih sploh ne najdem več.
S katerim programom se pa to reši?
Lp, Andrej
Imel sem par slikic in par filemčkov na cd-ju. Potem sem pa z nerotom tako nekako dosnel na isti cd, da onih prejšnjih sploh ne najdem več.
S katerim programom se pa to reši?
Lp, Andrej
croatia21 ::
Edini ki je meni kdaj pomagal je bil isobuster. Poizkusil pa sem jih najmanj 8.
Če imaš močno poškodovane datoteke potem lahko čakaš celo večnost.
Da pa se tudi v isobusterju nastavit kolikokrat naj poskuša program brati datoteko (probaj nastavit na 1 da bo šla stvar hitreje).
za d'Regi:
Nekateri writerji ne berejo več prejšnjih datotek, če dodajaš nove na isti CD.
Tudi meni se je to zgodilo. En writer mi je bral samo tiste podatke katere sem posnel nazadnje, drugi writer pa mi je bral vse (stare + nove).
Če imaš močno poškodovane datoteke potem lahko čakaš celo večnost.
Da pa se tudi v isobusterju nastavit kolikokrat naj poskuša program brati datoteko (probaj nastavit na 1 da bo šla stvar hitreje).
za d'Regi:
Nekateri writerji ne berejo več prejšnjih datotek, če dodajaš nove na isti CD.
Tudi meni se je to zgodilo. En writer mi je bral samo tiste podatke katere sem posnel nazadnje, drugi writer pa mi je bral vse (stare + nove).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: croatia21 ()
No isobuster mi je končno nekaj zaznal na cd-ju ampak je pa zelo počasen pri branju poškodovanih datotek.
Tako za informacijo,laufa mi 24 ur in je komi 10% diska prebral,bom poskušal pa znižat na minimum kolikokrat naj prebere datoteko.
Tako za informacijo,laufa mi 24 ur in je komi 10% diska prebral,bom poskušal pa znižat na minimum kolikokrat naj prebere datoteko.
Ma trenutno ne rabim cd-pogona,tako da je lahko notr cd več časa,računalnik pa je itak nonstop vžgan zaradi emule
Samo malo ga upočasni to iskanje,bom vidu kaj bo ratalo.
Samo malo ga upočasni to iskanje,bom vidu kaj bo ratalo.
Andrej
PhotoBlaz ::
Poisci in poiskusi program GetDataBack ...meni je še vedno vse rešlo,..iz CD-jev, diskov in CF kartic.
Ta getdataback sploh ne zazna cd-ja,isobuster pa je tako počasen da kljub temu da nerabim cdpogona se mi ni dalo čakat v dveh dneh je naredil niti 20%,če bom na volji bom poskušal znova
Andrej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CD ne prikaže slik, ki bi morale biti na njemOddelek: Pomoč in nasveti | 1053 (812) | Mateja987 |
» | NTLDR-nisem dobil rešitveOddelek: Operacijski sistemi | 1286 (1024) | andi5 |
» | mpeg2 codecOddelek: Zvok in slika | 2565 (2148) | Sandi79 |
» | Kako do podatkov na CD-ju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1674 (1313) | Fresh Prince |
» | Ne bere cd-ja??Oddelek: Pomoč in nasveti | 951 (819) | Han |