» »

CD ne prikaže slik, ki bi morale biti na njem

CD ne prikaže slik, ki bi morale biti na njem

Mateja987 ::

Pozdrav!

Ko vstavim CD s slikami iz dopusta mi ga prebere kot praznega, na njem ni vsebine. Ker pa mi javlja, da CD vsebuje 0 mb prostora in 0 mb zasedenga prostora predvidevam, da je poškodovan. Kaj lahko uporabim, kateri program, da bi prišla do edine kopije slik?

Stokrat hvala!

Mateja

kixs ::

Probaj se na kakem drugem racunalniku.

fosil ::

CD ravno ne crkne, ampak sčasoma lahko postane neberljiv, ker degradira plast, kjer so zapisani podatki.
Bolj kot programi imajo tukaj vlogo CD/DVD pogoni. Eni so sposobni prebrati tudi že nekoliko degradirane CD-je drugi pa ne.
Kot že rečeno poskusi na različnih CD/DVD pogonih, na drugih računalnikih.
Pa niti ni nujno da so novejši boljši, pogosto se starejši bolje izkažejo.
Tako je!

Duhec ::

Mogoče cd ni zaključen.
Preberi ga z IsoBusterjem, da vidiš, če so sploh gor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

xyd1 ::

Kako sem jaz včasih reševal podatke. Zaženi cmd (command prompt), "x:\ /dir" kjer je "x" črka cd/dvd pogona, vstavi cd v pogon. Pritisni enter v cmd. Če bo podatke prebralo oz izpisalo, potem uporabi nero in ustvari iso sliko. Zakaj tako? Ker nero "ne sili z hitrostjo branja", temveč po potrebi bere par kb/s :)

Seveda lahko očistiš "lečo" v cd/dvd romu, ter na nežno pobrišeš prah iz cd ja, vendar ne pritiskaj da ga ne boš spraskal! :)

Upam da sem pomagal, za naslednjič pa,... uporabi varnostne kopije in jih tedensko/mesečno osvežuj (ali pa shranjuj na različne lokacije). Sam imam doma še prvi windows 95 ki je prišel na cd ju, seveda kopijo, original že zdavnaj več ni berljiv :)

Mateja987 ::

O, hvala za vse napotke!

IsoBuster pravi, da je prazen (pa ni, te vsebujejo 700mb in 0 mb zasedenga, tu pa mi pravi o mb, torej kot, da bi bil brez), cmd pa pravi incorrect function (si bom pa shranila ukaz, hvala, nisem vedela, da Nero počasneje bere!). Bom poskusila še na druh računalnikih, upam, da kaj najdem. Na morju se mi je napolnila spominska kartica in sem dala sosedu zapeči na CD, še tam pogledala slike na dvd playerju in je delalo, doma pa ne več...šit...

Zgodovina sprememb…

DeeCoy ::

Mogoče si vzela narobe CD? Praznega namesto tistega s slikami :D? Ugibam. Če je pred kratkim še delalo, potem mora sedaj tudi. Poskusi na drugih bralnikih, pa boš videla pri čem si.

Mateja987 ::

Haha, DeeCoy, a veš, da je čisto možno! Sem že sama bila v dvomih in iščem celo jutro katere prazne cd-je sem še prinesla iz morja in če so kje gor. Muka, hkrati pa dobra šola, vedno si bom napravila kopijo!

p.s. moj prijatelj je videl, ko sva predvajala na dvd playerju na morju, da se je izpisalo error preden sem CD vzela iz playerja, omenil šele včeraj, ko sem mu povedala, da ne dela...pravzaprav sem mislila, da obstajajo kakšni recovery programi, ki me bodo rešili:-)

Danes poskusim še na dveh računalnikih, pa da vidim, hvala!

DeeCoy ::

Če je CD hin je hin, težko bo kar doma kaj obnoviti iz njega. Lahko, da ti bodo v kakšnem specializiranem podjetju znali pomagati.

Mateja987 ::

Dela, dela, dela!!!!! Sem priklopila nek star Nec dvd-palyer na računalnik in mi ga je prebral!!! Včeraj sem poskuisla na dveh novejših leptopih pri prijateljih in ninete, danes pa sem se spomnila, da imam še tega starega nekje in dela!!!

Hvala za vse nasvete, 300 slik rešenih!!!

Mateja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Video iz kamere

Oddelek: Pomoč in nasveti
10922 (795) blaz87
»

Ne morem prekopirati nikakor iz CD-ja na računalnik

Oddelek: Operacijski sistemi
81561 (1365) kixs
»

Kako posneti ISO file na DVD ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
72540 (2436) joeblack
»

Inštalacija iger

Oddelek: Igre
71071 (987) Daedalus
»

mpeg2 codec

Oddelek: Zvok in slika
222434 (2017) Sandi79

Več podobnih tem