» »

Rabim vodno hlajenje za CPU, NB & GPU

Rabim vodno hlajenje za CPU, NB & GPU

BoLhCa ::

Kaj je zdej sploh "in" ? EK bloki? U glavnm rabim kak nasvet glede vodnega hlajenja in sicer za ohladit naslednje komponente:

- Asus P5W DH Deluxe
- C2D E6600
- 2 x 1GB PC6400 GoodRam
- X1900XT
- 2 x 320GB RAID 0 ( :D )
- kakšn nasvet glede ohišja nebi skodil, tako da bo slo vodno notr, drugo več al mn ni vazn:P
- 500W Enermax Liberty

No na dan z predlogi:)

In MEDENA tebi ni treba pisat v to temo, to naj ti bo jasno:\

Klemzz ::

@BoLhCa ne zamer si bom sposodu tole temo, mam isto namen kupt vodno, rabu bi samo za cpu pa gpu pa me zanima če je tale za začetek uredu...

igor0203 ::

Bolhca, a nimaš ti DS3 in E6400?
No pa na ontopic. Vzemi kar pri Eddyju, ker so njegovi bloki v samem vrhu, kar se tiče hlajenja. Lahko pa tudi iz tujine naročiš kake druge, sam potem tud več košta. Za GPU vzemi samo GPU blok, in ne FC, ker potem ga boš težko prodal, poleg tega pa je tud možnost, da ti ne bo pasal na bodoče kartice. ;)

BoLhCa ::

@Klemzz imo je tale reserator daleč predrag... nič ne zamerim, če si si malo temo sposodil:)

@igor0203 imam DS3 in pa E6300:) Pač še enga=) Rabil bi kak konkretn predlog, katerga=) vem da ma Eddy good bloke, sam jst nimam pojma trenutno kaj je kej "high-end" oz. in:D Tako da, enlight me:)

mah mah:D

Good Guy ::

evo ti bolhca
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

BoLhCa ::

Mater neki majhni se mi zdijo tile kanalčki, mam občutek da se voda sam "zadržuje" tam. Ma kdo ta blok, da lohk kaj več pove. :) Dajmo dajmo, rabim še za NB in GPU :)

aja pa tud hladilnik, pumpo, cevi.. vse rabim=) Ker od starega vodnega (na P4c) ni nič uporabno=)

Lp

Good Guy ::

vsi nk-wave majo enake grabne it ti lohk povem da deluje odlično(zamenjan je samo plexi na vrh)..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

strumf666 ::

Eddijevi bloki hladijo odlično, jih uporabljam že kar nekaj časa (s-478, s.939, s-775 in NB in grafa), pa sem bil vedno zadovoljen s temperaturami; na navitih procih seveda. Če boš pri Eddiju kupoval lahko tudi njega direktno vprašaš, kaj ti priporoča. Link za cpu blok ti je dal že Rovtar, potem imaš tudi wave VGA blok in NB. Če si imel blok na NB na P4c bi ti mogel tudi na to ploščo pasat. Kakšen radiator boš pa vzel 3x120,2x ali 1x? Pump imaš tudi precej na izbiro, nisi pa povedal kolko dnearja misliš dat za vse skupaj, pa če nameravaš kej rabljenga nabavt. Pa na CPU in NB blokih se da načeloma menjat plexi (ki stane cca 2k), pa paše potem na drugo podnožje.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

BoLhCa ::

Mnja denar zaenkrat kr pustimo ob strani, rabil bom itak dva kompleta se pravi za E6300 in pa za E6600. Stvari bi kupil vse nove, stara roba pa hmn.. NB je kr ze zgonjen no, CPU blok mi je pa vsec, ma se prbito luknjico notr pa ena modra ledica sveti lol:D Sej pomoje bom kr pr Eddy-u vzel, k vidm da ste kr zadovoljni. Glede radiatorja, trenutno mam eno 12cm luknjo ane, sam komot se eno zravn naredim, sam pač dvd-rw morm pol dol premaknit, k pomoje bom kr 2x 12cm ga vzel. Ima kdo s kakšnim dobre izkusnje? Pumpa... hmn, kako tiho bi vzel lohk ma tud mn pretoka sam da je tiha. Ktera je kej zdej popularna? :)

thx:))

strumf666 ::

Naviti c2d se kr grejejo (pri loadu, imam radiator precej topel): jes imam 3x1200 nexxusa extreme, pa alphacoolovo pumpo (prejsnji model) ap-1500 hladim cpu, NB in gpu. Ob priliki si moram omislit večji rezervoar (Eddy ravno nove načrtuje :D) - pumpa ima tak pretok, da ne morem zadosti hitro dolivat vode >:D pa termometer za vodo. Temperatur ti pa na žalost ne morem napisat, ker mi comp ne dela ;((
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

BoLhCa ::

Rezervarja na prejsnjem sistemu nism mel in ga tudi sedaj ne mislim uključevat:P 2x 12cm radiator bo zadosti, zdej me sam zanima glede GPU-ja.. full cover blok al sam blok za GPU in kaj pol z ramčiči naredit? :)

THX

strumf666 ::

jes imam navadnega pol pa sinke (tut eddy prodaja) na ramih, pa en 120mm vent piha gor; pa en blok paše na svašta graf (6200, 6600, 6800, 7800 x1900, kar pri FC ni možno, pa še cenejš je. Pa rami se niti naj ne bi tolk grel, da rabiš FC edino pr FC imaš tudi mosfete hlajene.Problemi so s kompatibilnostjo, ker imaš kartice z 256mb, 512mb rama, pa različnimi PCB-ji. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

BoLhCa ::

Mnja za GPU ok bomo dali sam čez jedro na ramčiče kake heatsinke, vent ne bo potreben, dost mam tega piskanja, pa tudi rami se bistveno mn grejejo če je GPU dobro ohlajeno, no vsaj včasih je bilo tako=) Radiator bo 2x 12cm, predlog za pumpo bi se kak -- > 5-7k ? Kak blok pa za NB priporočate ?

Hvala & Lp :D

crazy-lemon ::

a se splaca kupt ZALMAN RESERATOR 1+ za 45k to kar prodajajo na Mlacom...

Klemzz ::

to sm tut jst uprašu, odgovor je biu da je cena pretirana...

Eddy ::

Hm... če hočeš titino vzemi reserator.
Vendar pričakuj temperature takšne okt pri zračnem.
In pa to da ti bo čez dobro leto prežlo aluminij na bloku... Slaba kvaliteta in izbira materiala.
www.ekwaterblocks.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271560 (1179) Glodko
»

vodno hlajenje za E4300 (navit)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231576 (1049) Čmrlj
»

Vodno tole nucam pa nobenga druzga (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
553881 (3069) Keyser Soze
»

Upgrade vodnega - zgleda da je presvoh :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482169 (1426) frenk
»

Vezava vodnih blokov CPU-NB-VGA

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252847 (2443) Blup

Več podobnih tem