Forum » Pomoč in nasveti » XP - media player - DivX problemi
XP - media player - DivX problemi
Vanich ::
Po dolgi bitki z hardwer problemi v XP-jih, ki mi jih je končno uspelo premagati, so se seveda pojavili programski problemi. In sicer:
WindowsMedia Player (ki je bil naložen hkrati z XP-ji) mi ne predvaja DivX filmov, ampak jih vidi kot audio ali unknown format, navkljub temu, da imam naložena 4.12 in pa 3.11 codeca. The Playa dela "normalno", vendar zamika zvok.( zaostaja) Kako lahko usposobim Media Player ? A je kakšna fora ?
Potem je pa še en problem: Računalnik moram ugašati ročno -: Windows is shuting down - it's now safe to shut down your computer. Ampak samo s knofom. Kje se pa to nastavi ?
Se mi kar zdi, da vam bom kar en cajt težil zarad telih XP.
WindowsMedia Player (ki je bil naložen hkrati z XP-ji) mi ne predvaja DivX filmov, ampak jih vidi kot audio ali unknown format, navkljub temu, da imam naložena 4.12 in pa 3.11 codeca. The Playa dela "normalno", vendar zamika zvok.( zaostaja) Kako lahko usposobim Media Player ? A je kakšna fora ?
Potem je pa še en problem: Računalnik moram ugašati ročno -: Windows is shuting down - it's now safe to shut down your computer. Ampak samo s knofom. Kje se pa to nastavi ?
Se mi kar zdi, da vam bom kar en cajt težil zarad telih XP.
Ufff...a res nobeden ne ve, al ste vsi uzunej na žurkah...?
Samo jest klele - budala - sedim pred tole škatlo......
Samo jest klele - budala - sedim pred tole škatlo......
Koci ::
Katero ploščo maš? Jaz sem imel podobne probleme potem pa sem gor naložil driverje za grafiko za xp za mojo ploščo (Elite K7S5A) in je delalo. Lahk ti manjka tudi kakšen codec.
Panta rei!!
Koci ::
čglej kaj mi je napisal kolega, ko sem imel podobne probleme: "če boš kje videl ali dobil na kakem cd-ju ioz revij DivX codec 4.11 pazi kako ga namestiš ker ti bo povozu tega 3.xx in ti 80% filmov ne bo delalo. Problem je da vsak codec predvaja filme z katerim so bli narejeni. z 4.11 jih je zelo malo ker soo ugotovili da pride film dosti slabši, codec 3.xx pa predvaja tudi filme od codeca 4.xx zato ti priporočam da ga ne namestiš"
Problem je torej lahko v tvojem 4.12 codecu tako, da še enkrat naloži 3.11 codec, da ga bo povozo
Problem je torej lahko v tvojem 4.12 codecu tako, da še enkrat naloži 3.11 codec, da ga bo povozo
Panta rei!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Koci ()
Jok...ni to. 4.12 te pri inštalaciji vpraša, če želiš, da predvaja tudi 3.11 divx. Pametno je izbrati ne, kar sem tudi naredu. Za vsak slučaj sem še odstranu 4.12 in še enkrat inštalirou 3.11, vendar ne pomaga. Torej - to ni to.....
Pisk ::
sej 4.12 te vprasa ce hoces stare filme gledat s 3.11 pa reces da hoces in vseeno bsplayer ne pokaze nicesar
glede shutdowna: v control panel izberi APM in bo delovalo tudi ce imas to v biosu izkljuceno.
glede shutdowna: v control panel izberi APM in bo delovalo tudi ce imas to v biosu izkljuceno.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!
se ena cudna fora, vceraj sem se v bsplayerju nekaj igral z divx nastavitvami pa ni blo vec zvoka in tudi ko sem dal vse nazaj ni pomagalo. sele ko sem pobrisal vse reference v registru je spet lepo delalo. sicer je blo to v win98, v xp pa mi se vedno ne dela(da ni res kaj s tem 4.12 ker v win98 imam nekoliko starejso verzijo in vsi filmi delajo)
xe, xe, xe.....v mojem primeru sploh ni važno, kaj je tam pametno izbrati...probou sem samo z enim in samo z drugim... - ne radi.
Nekej druzga je u uržah.....
Ampak hvala za APM hint.
Kva pa praviš da je z BS player-jem ? A je za kej ? Nisem še probou....Je biu Media Player dost dobr zame....A je boljš ?
Nekej druzga je u uržah.....
Ampak hvala za APM hint.
Kva pa praviš da je z BS player-jem ? A je za kej ? Nisem še probou....Je biu Media Player dost dobr zame....A je boljš ?
je gut. dovolj nastavitev, tudi podnapise stelas(heh najprej popravim velikost fontov na 36 )
ce imas daljinsko misko je zelo ok, kar s kolesckom premikas velikost okna ali nastavljas glasnost. pa za autorun ne rabis nobenih ini datotek.
ce imas daljinsko misko je zelo ok, kar s kolesckom premikas velikost okna ali nastavljas glasnost. pa za autorun ne rabis nobenih ini datotek.
Highlag ::
Ja men tud Windows media player ne špila enga divX-a. Če pa še ne veš imaš v istem direktoriju kot je doma Windows media player tudi staro različico playerja ki se imenuje mplayer2.exe ta pa špila BP!
Ja The playa je tud men zvok zamikov, zato je šel v smeti. Sem pa probal še Gdivx player. Ki je tud špilal BP. Zdej uporabljam samo še mplayer2
Ja The playa je tud men zvok zamikov, zato je šel v smeti. Sem pa probal še Gdivx player. Ki je tud špilal BP. Zdej uporabljam samo še mplayer2
Ma ne...men še zmerom ne dela. A je kje kakšna nastavitev ? XP Media player noče predvajat divx-e, čeprav mam vse možne codece. Kva je to za en kurac ?
freserovski ::
hmmm, čudno, meni pa vse dela , tudi v media pleyerju, v xp-jih, pa inštaliran imam samo kodek 4.12, pa mi predvaja tudi stare divx-e, pa tiste zares stare, prvi ryan, itd.
čudno to, čudno
čudno to, čudno
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NOLF2 + talk/speachOddelek: Igre | 1788 (1633) | cooolah |
⊘ | kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)Oddelek: Zvok in slika | 2467 (1719) | nemesis |
» | ddhelp napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 837 (714) | Daniel |
» | Problem pri gledanju DiVX-ov ?!Oddelek: Sedem umetnosti | 1158 (892) | bastadu |
» | DivX kodekOddelek: Zvok in slika | 1485 (1032) | CaqKa |