Forum » Strojna oprema » Dodajanje RAMa tiskalnikom
Dodajanje RAMa tiskalnikom
Furbo ::
Gledam malce dodatke za moj tiskalnik, Kyocera 1118 MFP, in so kar blazne cene za dodati 64MB DIMM recimo 40,000.. 256MB.. 90,000..
Je to kak nestanardni ram ali se lahko to izvede tudi kako ceneje... ker v letu 2006 plačati za 64MB toliko denarja je pa malce noro..
Je to kak nestanardni ram ali se lahko to izvede tudi kako ceneje... ker v letu 2006 plačati za 64MB toliko denarja je pa malce noro..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
balocom ::
Tole je kakor je meni znano EDO ram, ki je neka posebnost
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Azrael ::
RAM moduli za tiskalnike so povsem drugačne (fizične) oblike, kot "konfekcijski" za PC, z nekaj redkimi izjemami seveda, v nekatere HP laserje si lahko dal 72 pnski RAM za PC in je stvar celo delovala, vendar ne z vsemi moduli.
Pogosto oblika teh RAM modulov varira, ne samo med različnimi proizvajalci, ampak celo med različnimi serijamio tiskalnikov istega proizvajalca.
Posledično gre za majhne serije in temu primerno navite cene.
Pogosto oblika teh RAM modulov varira, ne samo med različnimi proizvajalci, ampak celo med različnimi serijamio tiskalnikov istega proizvajalca.
Posledično gre za majhne serije in temu primerno navite cene.
Nekoč je bil Slo-tech.
Azrael ::
Povečanje RAMa ima pomen pri laserskih tiskalnikih, če se jih uporablja za tiskanje grafike. Na ta način lahko natisne slike z večjo ločljivostjo oz. večjo sliko pri isti ločljivosti. Laserski tiskalnik mora celotno sliko ali besedilo, ki pride na list papirja, prenesti v svoj RAM, preden jo sploh lahko natisne.
To pa zaradi narave tiskanja, laserski namreč ne more sliko tiskati po delih, kot lahko matrični in ink-jet tiskalniki. Zato mu več RAMa koristi, vendar če tiska samo besedilo, več tiskalnikovega RAMa nima nobenega pomena.
To pa zaradi narave tiskanja, laserski namreč ne more sliko tiskati po delih, kot lahko matrični in ink-jet tiskalniki. Zato mu več RAMa koristi, vendar če tiska samo besedilo, več tiskalnikovega RAMa nima nobenega pomena.
Nekoč je bil Slo-tech.
trnvpeti ::
sem poslal na printer sliko tudi 100M in mi jo je stisnil
torej hoces reci da mi jo je stiskal v manjsi kvaliteti?
torej hoces reci da mi jo je stiskal v manjsi kvaliteti?
jaz to tako razmisljam
posljem sliko na printer, oziroma na driver
printer ima recimo 600x600 resolucijo
in driver vedno pripravi sliko za to resolucijo
posljem sliko na printer, oziroma na driver
printer ima recimo 600x600 resolucijo
in driver vedno pripravi sliko za to resolucijo
smarkic ::
Najboljše je pogledat, kakšen RAM je v resnici v tiskalniku. V Lexmarkove Optre si npr. lahko vtaknil kar navaden 72 pinski PC RAM.
Drugače so pa cene v tujini precej nižje od teh, ki jih omenjaš.
@trnvpeti: Če je slika (ali kakšna druga datoteka) velika 100 MB, res ne pomeni, da gre vseh 100 MB na tiskalnik. Gonilniki pripravijo tiskalniku opis izpisa (ali pri GDI že kar izpis), ki se potem prevede v dejanski izpis. Odvisno od kompleksnosti lahko za to na tiskalniku rabiš kar precej pomnilnika. Dobri gonilniki sicer lahko pomagajo, a pri večjih zahtevnosti izpisov pomaga samo nadgradnja pomnilnika.
Drugače so pa cene v tujini precej nižje od teh, ki jih omenjaš.
@trnvpeti: Če je slika (ali kakšna druga datoteka) velika 100 MB, res ne pomeni, da gre vseh 100 MB na tiskalnik. Gonilniki pripravijo tiskalniku opis izpisa (ali pri GDI že kar izpis), ki se potem prevede v dejanski izpis. Odvisno od kompleksnosti lahko za to na tiskalniku rabiš kar precej pomnilnika. Dobri gonilniki sicer lahko pomagajo, a pri večjih zahtevnosti izpisov pomaga samo nadgradnja pomnilnika.
sej to pravim
delam z 100M datoteko, in mi jo vedno stiska ok
brez pripomb
pa mislim da imam samo 64mb v tiskalniku, pa mislim da ne rabim vec
bi bilo pa zanimivo primerjat
tiskalnik z 64mb pa ena velika datoteka
pol pa recimo 500 MB
pa potem hitrost pa kvaliteta
sej ce ima kdo kaksen link z testom, se priporocamo a ne .)
delam z 100M datoteko, in mi jo vedno stiska ok
brez pripomb
pa mislim da imam samo 64mb v tiskalniku, pa mislim da ne rabim vec
bi bilo pa zanimivo primerjat
tiskalnik z 64mb pa ena velika datoteka
pol pa recimo 500 MB
pa potem hitrost pa kvaliteta
sej ce ima kdo kaksen link z testom, se priporocamo a ne .)
igy pop ::
Jaz bi na tvojem mestu pogledal kakšen RAM imaš v printerju, če je 72 pinski SD RAM ga lahko brez skrbi zamenjaš iz PC-ja.Kar se pa tiče če imajo RAM-i kakšno povezavo z printanjem? Imajo veliko! Me res zanima kako bi sprintali 100 MB velik file s 64 MB pomnilnika v full color s PS-om?
tocno to sem naredil, sicer na drugem printerju
100mb file, print na a3 barvni hp
z tiskom bil zadovoljen
sprintalo je
rezultat je bil
kako bi bilo pa z vec rama pa ne vem
100mb file, print na a3 barvni hp
z tiskom bil zadovoljen
sprintalo je
rezultat je bil
kako bi bilo pa z vec rama pa ne vem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 38997 (22711) | gazer |
» | Laserski vs Injket TISKALNIKOddelek: Kaj kupiti | 3791 (3152) | styrian |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23012 (15286) | Spock83 |
» | NAKUP TISKALNIKAOddelek: Pomoč in nasveti | 6228 (5924) | kixs |
» | Tiskanje šumnikov iz DOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4769 (4260) | Brane2 |