» »

[Nero] Video DVD, "burn on the fly" ?

[Nero] Video DVD, "burn on the fly" ?

kuglvinkl ::

Well, imam image od filma - DVD. Zdej naredim tko, da ta image mountam, skopiram fajle v nek direktorij in potem to v Neru spečem kot DVD -Video. Če kot source fajlov vzamem mountan drive, traaja zelo zelo dolgo, da se file skopirajo v neru - in to ni opcija.

torej, bi se dalo spečt image neposredno na DVD kot to zahteva format Video DVD?
  • spremenilo: CCfly ()

CCfly ::

Burn on the fly ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Quikee ::

Če image ustreza Video DVD specifikacijam, ne vem zakaj tudi spečen image na DVD ne bi bil. Drugače, se Video DVD ne razlikuje od Data DVD-ja, le da Video DVD mora ustrezati točno določeni strukturi map in datotek.

Jackal ::

Burn on the fly je samo opcija pri kopiranju iz enega DVDja na drugega. Rabiš dva DVD pogona. Enega, da izvorni DVD bere, drugega da zapisuje. Postopek poteka tako, da medtem ko se prvi DVD bere, se drugi že zapisuje. Dobra lastnost tega "on the fly" zapisovanja je majhna poraba prostora na disku, slabo pa da se izvornega DVDja skoraj nikoli ne da prebrat brez težav. To pomeni velikokrat prekinjen tok podatkov k snemanemu DVDju.

Če imaš sliko (*.iso, *.nrg, *.bin ...) potem posnameš vse skupaj samo kot sliko (Nero -> recorder -> burn image) - ni važno ali je video DVD, podatkovni DVD ali audio DVD. Zapisan DVD bo točno takšen kot tisti iz katerega je bila narejena slika.

Drugo pa je, če imaš prav kose datotek z DVDja. Tisto je pa potrebno posnet kot video DVD - pa na koncu sploh ni nujno, da bo stvar delala kot je treba.

[Edit] Sem še 1x prebral tvoj problem. Nič mountat. Samo v nerotu zapisat kot sliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

kuglvinkl ::

Ok, najlepša hvala. Itak pa lahko prej pogledam, ali ima image dva direktorija. Hell, zdele me je prešinl, da bi ves svoj video arhiv spekel v slike.

Quikee ::

Ok, najlepša hvala. Itak pa lahko prej pogledam, ali ima image dva direktorija.

Obvezen je le en - VIDEO_TS in pravilna struktura znotraj tega. AUDIO_TS ni obvezen za Video DVD-je samo ga Nero vseeno doda.

edit: Lahko pa v Video DVD dodaš še tudi druge "svoje" datoteke, in to ne bi smelo čisto nič motit. Jaz dodam po navadi še kakšen MD5 ali CRC32 checksum vseh datotek na DVD-ju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

kuglvinkl ::

Thnx.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
213164 (2802) joze28
»

Kateri program za kopiranje DVD v DVD?

Oddelek: Zvok in slika
116112 (2607) CaqKa
»

Predvajanje .avi datotek na DVD predvajalniku

Oddelek: Zvok in slika
61811 (1703) Valvoline
»

DVD velik 3gb uprašanej

Oddelek: Zvok in slika
141944 (1630) CaqKa
»

tezave s kopiranjem dvd-ja

Oddelek: Zvok in slika
252377 (2010) frenkb

Več podobnih tem