Forum » Pomoč in nasveti » pomoč...računalnik me trese
pomoč...računalnik me trese
tomi77 ::
pozdravljeni,
zanima me če je normalno, da ko taknem računalnik med delovanjem...oz. da taknem železni del računalnika...recimo ko vtaknem kakšen kabel med delovanjem računalnika me kar strese elektrika...res da ne full ....ampak ni prijetno...zakaj se to dogaja? v preteklosti nisem imel te težave? kakšen vzrok? rešitev?
hvala vnaprej za pomoč
zanima me če je normalno, da ko taknem računalnik med delovanjem...oz. da taknem železni del računalnika...recimo ko vtaknem kakšen kabel med delovanjem računalnika me kar strese elektrika...res da ne full ....ampak ni prijetno...zakaj se to dogaja? v preteklosti nisem imel te težave? kakšen vzrok? rešitev?
hvala vnaprej za pomoč
230-DC ::
yep men tut to dela, sam sm se že navadu
to je neka fora kak je ozemljen
to je neka fora kak je ozemljen
*the gates of valhalla are near*
Duhec ::
Bodi previden !Lahko, da nula nima dobrega stika.
Kot prvo preveri (naj to opravi električar), če je v šuko vtičnici v steni izvedeno ničenje ali da je srednji (ozemljilni) kontakt sploh priklopljen. Preveri s preizkuševalcem-tlivko(fazenbrifer). Na srednjem kontaktu bognedaj, da gori tlivka. Preizkusi tudi na ohišju računala, če tlivka gori.
Kot drugo v to preverjeno vtičnico priklopi vse naprave preko razdelilca. S tem zagotoviš, da je vse na eni fazi.
Če boš poročal kako in kaj, si še živ.
Kot prvo preveri (naj to opravi električar), če je v šuko vtičnici v steni izvedeno ničenje ali da je srednji (ozemljilni) kontakt sploh priklopljen. Preveri s preizkuševalcem-tlivko(fazenbrifer). Na srednjem kontaktu bognedaj, da gori tlivka. Preizkusi tudi na ohišju računala, če tlivka gori.
Kot drugo v to preverjeno vtičnico priklopi vse naprave preko razdelilca. S tem zagotoviš, da je vse na eni fazi.
Če boš poročal kako in kaj, si še živ.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21569 (9892) | marjan_h |
» | Kabel za zar nehal delatiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2306 (1689) | ToniT |
» | kabli prebijajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8857 (7939) | telexdell |
» | Stikalo z indikatorjemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8684 (8342) | Pyr0Beast |
» | Priklop osvetljenega stikala na 220VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3725 (3664) | Azrael |