Forum » Zvok in slika » Dva monitorja sta mi premalo na eni mašini.
Dva monitorja sta mi premalo na eni mašini.
mRobert200 ::
Torej imam racunalnik z 2x izhodom za monitor iz plošče. Lahko priklopim dva monitorja na enkrat ter v win xp podaljšam zaslon. Zelooo praktično. Poslušam radio, gledam tv na enem ekranu, na drugem pa tipkam al karkoli pač.
Problem pa je, ker mi je to že malo premalo. Kupil sem agp kartico grafično z dvema izhodoma za dva monitorja. Ampak, kako naj povem tej škatli, da lahko priklopim 4 monitorje? Oz. da imam dva gonilnika za grafično. Kako naj naredim, da bosta oba gonilnika delovala istočasno? Utopija??? :-/
Ter zanima me tudi, kateri programi so na voljo za krmiljenje teh monitorjev. Baje je že v winxp nekaj samo nezadostno.
Problem pa je, ker mi je to že malo premalo. Kupil sem agp kartico grafično z dvema izhodoma za dva monitorja. Ampak, kako naj povem tej škatli, da lahko priklopim 4 monitorje? Oz. da imam dva gonilnika za grafično. Kako naj naredim, da bosta oba gonilnika delovala istočasno? Utopija??? :-/
Ter zanima me tudi, kateri programi so na voljo za krmiljenje teh monitorjev. Baje je že v winxp nekaj samo nezadostno.
kekz ::
Podoben problem imam.
Jaz pa rabim 8 monitorjev. Težavo imam pa že pri izbiri hardvera.
Na netu sem celo našel eno grafično z 8 izhodi, vendar sem po poizvedovanju izvedel, da so jih prenehali izdelovati. Je še kje kakšen proizvajalec?
Menda sicer obstajajo take z 4 izhodi, potem potrebujem dve in se pojavi drugi problem. Rabim namreč, da je zadeva čimmanjša. Take mikro plate imajo pa ponavadi samo eno PCI režo.
Je že kdo kje videl kaj ustreznega?
Hm, upam, da s softverom potem ne bo težav? Sicer gor ne bo winsow ampak linux.
Jaz pa rabim 8 monitorjev. Težavo imam pa že pri izbiri hardvera.
Na netu sem celo našel eno grafično z 8 izhodi, vendar sem po poizvedovanju izvedel, da so jih prenehali izdelovati. Je še kje kakšen proizvajalec?
Menda sicer obstajajo take z 4 izhodi, potem potrebujem dve in se pojavi drugi problem. Rabim namreč, da je zadeva čimmanjša. Take mikro plate imajo pa ponavadi samo eno PCI režo.
Je že kdo kje videl kaj ustreznega?
Hm, upam, da s softverom potem ne bo težav? Sicer gor ne bo winsow ampak linux.
kekz ::
To čisto zagotovo!
Jaz se seveda s tem ukvarjam službeno in imam nalogo sestaviti približno 15 takih zadev.
To pomeni 120 monitorjev
Jaz se seveda s tem ukvarjam službeno in imam nalogo sestaviti približno 15 takih zadev.
To pomeni 120 monitorjev
iskra ::
Probaj zbasat par Matroxovih PCI grafik na ploščo. Po moje bi moralo zadostovati. Sicer pa, če se ne motim, ima Matrox kar precej takih rešitev. Za ustrezen denar seveda.
edit: napače
edit: napače
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iskra ()
Brane2 ::
A ni Matrox ponujal neko externo zadev za poganjanje par monitorjev naenkrat ?
Sicer pa bi se odvisno od aplikacije tu mogoče dalo narediti kaj z externim HWjem. Lahko bi recimo imel N monitorjev na 1 izhodu in bi s posebnim bufferjem in demultiplekserjem metal vsako sliko na svoj monitor.
Razvoj bi stal precej, vendar bi prišparal na extra računalnikih in karticah, poleg tega pa na tem ne bi mogel vrteti hitrih animacij itd, oziroma vsaj ne pri max ločljivostih.
Sicer pa bi se odvisno od aplikacije tu mogoče dalo narediti kaj z externim HWjem. Lahko bi recimo imel N monitorjev na 1 izhodu in bi s posebnim bufferjem in demultiplekserjem metal vsako sliko na svoj monitor.
Razvoj bi stal precej, vendar bi prišparal na extra računalnikih in karticah, poleg tega pa na tem ne bi mogel vrteti hitrih animacij itd, oziroma vsaj ne pri max ločljivostih.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7043 (6295) | Janac |
» | priklop treh monitorjev na ATI vga (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8475 (7607) | frudi |
» | Kako zdruziti prenosnik in 3x lcd monitor (3x razlicna slika)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1088 (1015) | Kostolany |
» | Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18897 (12413) | Ursus |
» | Dva monitorjaOddelek: Strojna oprema | 1582 (1376) | kuglvinkl |