Forum » Pomoč in nasveti » printanje ral barv
printanje ral barv
balasko ::
v službi delam z autocad-om in me zanima naslednje:
ko narišem kako stvar jo obarvan z barvami iz ral lestvice, zanima pa me kako lahko spravim barvo iz ekrana preko ploterja HP DESIGNJET 500 na papir, oz. z drugimi besedami, kako naštimam v autocadu ali na tiskalniku da mi ploter izriše originalne barve kot so na ekranu!
hvala, cao
ko narišem kako stvar jo obarvan z barvami iz ral lestvice, zanima pa me kako lahko spravim barvo iz ekrana preko ploterja HP DESIGNJET 500 na papir, oz. z drugimi besedami, kako naštimam v autocadu ali na tiskalniku da mi ploter izriše originalne barve kot so na ekranu!
hvala, cao
bosmla ::
Kot prvo na ekranu vidis barve v (RGB) barvnem spektru - tudi ce izbiras barve iz drugega spektra. Glede tega, da bi hotel taksne barve na ploterju kot na ekranu moras poskrbeti s kalibracijo zaslona in ploterja To je tako "od oke" mozno narediti sam drugace pa je ce zahtevas natancnost (beri kar drazje ) - priporocam podjetje Tavija , kjer se Vito zelo resno bavi tocno s tvojim problemom...
L.p.
L.p.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Autocad in vektoriziranje oblik iz bitne slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 3237 (2676) | mulc007 |
» | Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 38648 (29296) | Tomi |
» | Plotter, rezalnik, FAQ ?Oddelek: Strojna oprema | 3687 (2955) | blackbfm |
» | HP DesignJet 1050C + win7 problemOddelek: Strojna oprema | 1035 (924) | Vanadium |
» | pomoč pri AUTOCADUOddelek: Pomoč in nasveti | 1917 (1853) | nonenone |