» »

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 in Thermalright Ultra-90

Zalman CNPS 9700 LED

vir: ComputerBase

Thermalright Ultra-90

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Zalman je pričel dokaj skromno. Vse kar so želeli, je bilo tiho hlajenje pregretih sestavnih delov računalnika. Njihove pahljače so bile med našimi bralci zelo popularne in priljubljene. Vendar pa do predstavitve modela CNSP 7000, njihove rešitve niso bile pretirano učinkovite, oziroma, nudile so samo tišino, ne pa nizkih temperatur.

Kasneje je postalo jasno, da uporabniki poleg tišine želijo tudi zmogljivo odvajanje oddane toplote. S prej omenjenim modelom 7000 jim je za kratek čas uspelo celo osvojili prestol. Konkurenca (Thermalright, Thermaltake, Coolermaster, …) seveda ni počivala, in tako smo bili priča novim in novim rekordom nizkih temperatur. Tudi pri Zalmanu niso sedeli sklenjenih rok in tako sedaj ponovno poizkušajo osvojiti vrh, z že marca najavljenim modelom CNSP 9700. Na test so ga vzeli pri Computerbase. Od starejšega brata, modela 9500, se loči po tem, da ima večji, 110 mm ventilator, tej velikosti pa so prilagojena tudi hladilna rebra.



Kako se odreže? Vrha sicer ne zavzame, kljub temu pa je dovolj zmogljiv, za hlajenje še tako vročega procesorja, ki, vsaj zaenkrat, izginjajo s trga.

Če pa vam, tako kot meni, ne diši dejstvo, da so 110 mm ventilatorji praktično nedobavljivi in še zamenjava ni ravno trivialna, si oglejte že pred časom predstavljeno hladilno telo, Thermalright Ultra-90.



Nanj lahko namestite počasen 92 mm ventilator, če pa (že) imate težave s sluhom pa Delto, kakor vas je volja.

7 komentarjev

-=OL=- ::

eh. kaksna revolucija.. 110mm omfg.
efm hardcore \o/

igor0203 ::

In kako boš spravil tako pošast v navadno ohišje? Nikakor.

XS!D3 ::

Ma pomoje da gre, čeprov je vrjetno problem pri manjših ohišjih, naprimer 9500 ma pr enm kao HTPC ohišju od Silverstone sam ene par mm lufta, tko da tm bi bil vrjetno problem, drugače kaj pa Tuniq Tower k ma 120 went pa je že sam hladilnik tko ogromn.

igor0203 ::

Ja no sej hočm rečt, da bi moral stremet, da nardijo čimmanjše in učinkovite hladilnike, ne pa da jih delajo čedalje večje.

matjash ::

manjše/tišje je obratnosorazmerno večje/hladnejše tako da dokler bo hladilnik bil primerne velikosti za ohišja ATX me ne moti velikost.
... bolje pozno kot nikoli.

mercho ::

kolko pa je težka ta zverina?
a obstaja kak tih, učinkovit in ne preveč težak hladilnik za AthlonXP ???

kuglvinkl ::

mercho; seveda, TR SI-97. Poglej na cool-pc.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje Laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
194367 (4022) grofsi
»

Katero vodno Hlajenje kupiti?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121370 (1194) DimmniBurek
!

Zračno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1344846 (38742) StajercSSS
»

Navijanje AMD + Gigabyte

Oddelek: Navijanje
291982 (1346) dejansan
»

Ko nekaj časa igram Mi začne piskat v kišti

Oddelek: Strojna oprema
71426 (1336) M-XXXX

Več podobnih tem